ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,9395
    Dolar
  • Euro
    48,9343
    Euro
  • Altın
    5.745,780
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/27°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/21°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
14 yaşındaki çocuk arkadaşını öldürdü
14 yaşındaki çocuk arkadaşını öldürdü
CHP 39. Olağan İstanbul İl Kongresi: Tek aday Özgür Çelik
CHP 39. Olağan İstanbul İl Kongresi: Tek aday Özgür Çelik
Osmaniye'de korkutan deprem!
Osmaniye'de korkutan deprem!
Özgür Özel, İmamoğlu aday olamazsa kimin aday olacağını açıkladı
Özgür Özel, İmamoğlu aday olamazsa kimin aday olacağını açıkladı
26 Haziran 2025 Perşembe - 19:23

Sözcü TV, Halk TV ve Tele 1'in lisansı iptal edilebilir!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yine muhalif kanallara ceza yağdırdı. Halk TV'ye bir konuğun sözleri nedeniyle tam 10 gün ekran karartma cezası verilirken SÖZCÜ TV’ye ve Tele 1'e yüzde 3 idari para cezası verdi.

Sözcü TV, Halk TV ve Tele 1 in lisansı iptal edilebilir!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, haber kanallarına ceza yağdırdı.  RTÜK, SÖZCÜ TV’ye Senem Toluay llgaz'ın yaptığı "Öncesi Sonrası Gece" isimli programda konuk Türker Ertürk'ün iktidara yönelik "Emperyalizmin taşeronluğunu yapmak" ifadesi nedeniyle "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı davranılmadığı, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler" hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle yüzde 3 idari para cezası verdi.

Halk TV'de bir konuğun sözleri nedeniyle tam 10 gün ekran karartma cezası verildi. Benzer bir ceza daha verilmesi durumunda Halk TV'nin lisansı iptal edilecek. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, bugünkü kurul toplantısında alınan kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

Taşçı'nın paylaşımı şöyle:

"Tele 1, Halk TV ve Sözcü TV’nin lisansı iptal edilebilir, ekranları tamamen karartılabilir! RTÜK Başkanının kılıcı televizyonların üzerinde sallanacak…

* Halk Tv’ye “Sinem Fıstıkoğlu ile Sansürsüz” adlı programda Atom Mühendisi Tolga Yarman’ın “Türkiye dincileşiyor değil mezhebileşiyor" ve "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün adının konulmasından itibaren bakarsak İran'a karşı azmettirildik" ifadelerinin "halkı kin ve düşmanlığa teşvik" ettiği ettiği gerekçesiyle oy çokluğuyla 10 gün yayın durdurma cezası verildi.

Benzer maddeden bir yıl içerisinde ceza alması halinde kanalın lisansı iptal edilecek.

* Yine Halk Tv’de yayınlanan “Sinem Fıstıkoğlu ile Sansürsüz” adlı programda CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre’nin Mehmet Uçum’la ilgili eleştirileri nedeniyle "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı davranılmadığı, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler" hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle %3 idari para cezası verildi.

* Sözcü Tv’ye ise Senem Toluay llgaz'ın yaptığı "Öncesi Sonrası Gece" isimli programda konuk Türker Ertürk'ün iktidara yönelik "Emperyalizmin taşeronluğunu yapmak" ifadesi nedeniyle "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı davranılmadığı, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler" hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle %3 idari para cezası verildi.

Tele 1, Halk TV ve Sözcü TV’nin bir yıl içerinde "Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” hükmünden veya "halkı kin ve düşmanlığa teşvik" maddesinden ceza almaları halinde lisanları iptal edilebilecek. RTÜK, Akit’in “Ferdi Zeyrek çarpıldı” başlığını değil; başlığı eleştirmeyi cezalandırdı!

* RTÜK, Tele 1’e evinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile ilgili haberi “Ferdi Zeyrek Çarpıldı” başlığıyla duyuran Akit Gazetesinin eleştirilmesini “kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler" gerekçesiyle %3 idari para cezası verdi.

Sonra da soruyorlar “Akit bu cüreti nereden alıyor?” Yanıtı bugünkü kararla ortaya çıktı; tabii ki RTÜK’ten alıyor cüreti! “Ülkemizin medyası, hukuki düzenlemeler açısından birçok Avrupa ülkesinden daha öte uygulamalara sahiptir” diyen RTÜK Başkanının basın özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına ve çok sesliliğe bakışı işte bu kadar!

NETFLIX’e “Barda” isimli filmde yer alan şiddet sahnelerinden ötürü “Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz” hükmü ve “Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” hükümlerini ihlal ettiği gerekçesiyle %5 idari para cezası verildi.

Spotify’a bazı şarkılarda toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olabilecek nitelikte argo ve küfürlü ifadelerin yer alması nedeniyle “Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka aykırı olamaz” hükmü uyarınca %5 idari para ve bahsi geçen içeriğin katalogdan çıkarılma cezası verildi."

 
İkinci el araç alacaklar dikkat!
 
İzmir'de bir orman yangını daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sivas'ta korkutan deprem!
Sivas'ın Ulaş ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi
ALES giriş yerleri belli oldu
ÖSYM, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES-2) ...
İzmir'de termometreler 40 dereceyi aştı: Kordon boş kaldı
İzmir'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarken, şehir ...
 
Martı TAG davayı kazandı; e-ulaşım lisansı alabilecek
Kullanıcılarına mobil uygulama üzerinden elektrikli scooter, moped ve ...
Sosyal medya fenomeni tahliye edildi
Türkiye İşçi Partisi'nin Gülhane Parkı'ndaki forumundan sonra gözaltına ...
İzmir'de orman yangında ev ve ağılları kullanılamaz hale gelen mahalle sakinleri yaşadıklarını anlattı
 İzmir'de dün başlayan ve sabah saatlerinde kontrol altına alınan orman ...
 
İzmir'deki Ayakkabıcılar Sitesi’nde çöp yangını
İzmir’in Bornova ilçesindeki Ayakkabıcılar Sitesi'nde toplanmayan çöplerin ...
İzmir'de 29 suç dosyasından aranan şüpheli yakalandı
İzmir'in Konak ilçesinde hakkında 29 ayrı suç dosyası bulunan C.A. (24), ...
İzmir'de FETÖ operasyonunda 14'ü polis 20 şüpheli yakalandı
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 14'ü polis ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 9 8 1 0 22 4 18 25
2 Trabzonspor 9 6 2 1 15 7 8 20
3 Fenerbahçe 9 5 4 0 14 6 8 19
4 Gaziantep FK 9 5 2 2 15 14 1 17
5 Göztepe 9 4 4 1 11 3 8 16
6 Samsunspor 9 4 4 1 13 9 4 16
7 Beşiktaş 8 4 1 3 13 11 2 13
8 Corendon Alanyaspor 9 3 4 2 11 9 2 13
9 Tümosan Konyaspor 8 3 2 3 15 12 3 11
10 Hesap.com Antalyaspor 9 3 1 5 11 16 -5 10
11 Kasımpaşa 8 2 3 3 8 9 -1 9
12 Çaykur Rizespor 8 2 2 4 10 13 -3 8
13 Gençlerbirliği 9 2 2 5 9 13 -4 8
14 Kocaelispor 9 2 2 5 8 14 -6 8
15 Rams Başakşehir 8 1 3 4 7 9 -2 6
16 ikas Eyüpspor 8 1 2 5 4 11 -7 5
17 Zecorner Kayserispor 9 0 5 4 6 20 -14 5
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 9 1 0 8 8 20 -12 3
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri