ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9302
    Dolar
  • Euro
    51,9471
    Euro
  • Altın
    7.435,910
    Altın
  • Bist-100
    13.718,00
    Bist-100
  • ADANA
    5/15°
    ADANA
  • ANKARA
    0/8°
    ANKARA
  • ANTALYA
    7/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/10°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/9°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    3/13°
    IZMIR
  • KONYA
    0/6°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Bakan Şimşek'ten savaş açıklaması: Ekonomimiz güçlü makroekonomik temellere sahip
Bakan Şimşek'ten savaş açıklaması: Ekonomimiz güçlü makroekonomik temellere sahip
İran hava sahasını kapattı uçaklar Türkiye’ye akın etti
İran hava sahasını kapattı uçaklar Türkiye’ye akın etti
Özgür Özel hakkında soruşturma!
Özgür Özel hakkında soruşturma!
Basın Konseyi'nden gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki
Basın Konseyi'nden gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki
21 Mayıs 2022 Cumartesi - 16:20

Suluboya Festivali barış mesajlarıyla başladı

7. Uluslararası Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü Suluboya Festivali ve Altın Fırça Yarışması, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde başladı. 42 ülkeden pek çok sanatçının yer aldığı festivalin açılış töreninde barış mesajları verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da “Sanat en çok barış demektir” dedi.  

Suluboya Festivali barış mesajlarıyla başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Suluboya Derneği işbirliğiyle düzenlenen 7. Uluslararası Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü Suluboya Festivali ve Altın Fırça Yarışması başladı. 21-24 Mayıs tarihleri arasında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sanatseverleri bir araya getirecek festivalin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Uluslararası Suluboya Derneği Kurucusu ve Başkanı Atanur Doğan, Uluslararası Suluboya Derneği Türkiye Başkanı Ayşin Keskiner ve Uluslararası Suluboya Derneği temsilcileri, çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı katıldı. 42 farklı ülkeden suluboya sanatçılarının katıldığı festival kapsamında “İzmir” konulu suluboya resim yarışmasında ödül alan eserler de sergilendi.



“Sanat barış demektir”
Festivalin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Burada harika bir tablo, sanat eseri var. Bu sanat eseri sizlersiniz. Buradaki renklerinizle, farklılıklarınızla o sanat eserini siz oluşturdunuz. Ulu Önderimiz, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli bir sözü var; ‘Savaş, mecbur kalınmadıkça bir cinayettir.’ Savaşın trajedilerin son bulabilmesi için sanatın iyileştirici gücüne ihtiyacımız var. Başkanımız Tunç Soyer’in dediği gibi, çok renk çok ses çok nefes. Sanat muhaliftir, sanat itiraz etmektir ama sanat en çok da barış demektir” şeklinde konuştu.



Barışın kenti İzmir’de “savaşa hayır” mesajları
Savaş nedeniyle festivale katılamayan Ukraynalı sanatçıların baskı resimlerinin de sergilendiği festivalde, 2020 Suluboya Yarışması Birincisi Ukraynalı sanatçı Samira Yanushkova da barış çağrısı yaptı. Sanatçı, “Herkes bilmeli ki Ukrayna özgür bir ülke ama birçok insan hayatlarını kaybetti. Bütün dünyaya bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum” dedi.


Barış çağrısını yineleyen Uluslararası Suluboya Derneği Kurucusu ve Başkanı Atanur Doğan ise, ”Biz bu konuda çok hassasız. Sanatçı insanlar sevgiyi çok severler. Bazen yanlış ve emperyalist politikalar  bunlara izin vermezler. Biz her zaman için şunu haykırıyoruz. Savaş son bulsun. Türkiye ve İzmir bundan yüz sene önce bağımsızlığını kazandı. İzmir barışın ve bağımsızlığın kenti. Barışın her zaman sürmesini diliyoruz” diye konuştu.

 
Konak Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimi yapıldı
 
İzmir'de feci kaza: 2'si çocuk 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da 50 bin fide dağıtıldı
Kemalpaşa Belediyesi, ilçedeki çiftçilere ücretsiz sebze fidesi dağıttı. ...
Ahmet Şerif İzgören'e memleketinde büyük ilgi
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz Şubat ayında ‘Toplumsal Düşünce Günleri’ne ...
Torbalı'da 'Kitap Günleri' başladı
Torbalı Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Kitap Günleri'nde 30 ...
 
Mera İzmir ile üreticiye 6 milyon lira destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün”  ...
Üniversiteli gençlere 19 Mayıs hediyesi
Anadolu’nun farklı illerinden gelerek Balçova’da eğitim gören üniversite ...
Başkan Selvitopu'dan Kavacıklı ressam Düzgünkaya'ya ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçeye bağlı Kavacık köyünde ...
 
Başkan İduğ: Yaşanan tüm krizleri aşan sadece STK’lardır
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ eşi Ufuk İduğ ile birlikte Sosyal ...
Başkan Soyer Bosna Hersek heyetini ağırladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi ...
Narlıdere Metrosu'nda hummalı çalışma!
Çalışmaların yüzde 88 seviyesine geldiği Narlıdere Metrosu’nun inşaatında ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 24 18 4 2 58 18 40 58
2 Fenerbahçe 23 15 8 0 52 21 31 53
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 24 13 7 4 45 29 16 46
5 Göztepe 24 11 9 4 27 16 11 42
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 23 7 10 6 25 27 -2 31
8 Kocaelispor 24 8 6 10 21 25 -4 30
9 Gaziantep FK 23 7 7 9 30 40 -10 28
10 Çaykur Rizespor 24 6 9 9 31 35 -4 27
11 Corendon Alanyaspor 24 5 11 8 26 30 -4 26
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 24 6 6 12 28 34 -6 24
13 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
14 Hesap.com Antalyaspor 23 6 5 12 22 36 -14 23
15 ikas Eyüpspor 24 5 7 12 19 35 -16 22
16 Kasımpaşa 24 4 8 12 20 35 -15 20
17 Zecorner Kayserispor 24 3 11 10 18 43 -25 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri