ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2002
    Dolar
  • Euro
    35,1707
    Euro
  • Altın
    2.474,990
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
28 Ağustos 2019 Çarşamba - 16:39

Sürekli'den lay lay lom çıkışı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, "Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir' derler. 5 ay oldu, değişen bir şey yok. Demek ki bu kenti yönetmek kendi tabirleri ile 'Lay lay lom'la olmuyor! 'Haydi her mahalleli kapısının önünü süpürsün'le olmuyor! Son olarak orman yangınını siyasi malzemeye dönüştürdüler. Bu doğru değil" sözleriyle yüklendi.

Sürekli den lay lay lom çıkışı

Dikili, Bergama, Çiğli, Kınık, Foça, Aliağa ve Menemen ilçelerini ziyaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gündemi değerlendirdi. Başkan Sürekli, "İzmir'in çok daha somut işlere imza atacak bir yerel yönetim ihtiyacı devam ediyor. 'Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir' derler. 5 ay oldu, değişen bir şey yok. Demek ki bu kenti yönetmek kendi tabirleri ile 'Lay lay lom'la olmuyor! 'Haydi her mahalleli kapısının önünü süpürsün'le olmuyor! Son olarak orman yangınını siyasi malzemeye dönüştürdüler. Bu doğru değil. İnsan üstü bir çabayla kısa sürede önüne geçilen bir felaketin faturasını kamuoyuyla yalan yanlış bilgilerle paylaşıp, verilen emeği kendilerine mal edemezler. Bu ortak bir sorundur ve bazı sorunlar ortak hareket ve doğru bilgi ile çözüm gerektirir" diye konuştu.

PAKDEMİRLİ'Yİ SAVUNDU

Sürekli, şöyle devam etti: "Bu yangın, hepizin ciğerini yaktı. 4 ilçemizi felakete sürükleyen bir afete maruz kaldık. Yangının söndürülmesi için başta Tarım bakanımız Bekir Pakdemirli'nin nezaretinde, Orman Genel Müdürümüz ve 1500 orman işçisi uykusuz bir şekilde, 55 saatte bu yangını söndürdü. Teknolojinin tüm imkanları kullanıldı. Hiç bir eksiklik ve ihmal yok. Türkiye orman yangını ile mücadelede başarısını artırmış bir ülke. Bakın; Amazonlarda günlerdir yangın var. ABD'de günlerce süren yangınlar oldu. Geçen yıl komşumuz Yunanistan'da üzücü ve can kaybının olduğu büyük bir yangın yaşandı. Allah hepimizi korusun elbette. Ama böyle bir acıyı speküle etmek de doğru değil. Bundan nemalanmaya çalışmak doğru değil. Bir büyükşehir belediye başkanı orman yangın hasar tespiti devam ederken bazı rakamlar veriyor, üstelik ürkütücü rakamlar veriyor. Nereden biliyorsunuz? Henüz tespit devam ediyor, yoksa canınız mı öyle mi istiyor? Diğer yandan başka bir vekilleri çıkıyor, başka bir rakam veriyor. Bilgi değerlidir. Ama doğru bilgi! Buna ulaşmak için de doğru yöntem izlemek gerekir. Doğru da eninde sonunda ortaya çıkar. Kamuoyunu böyle yanıltamaz, halktan bir şeyi sonsuz gizleyemezsiniz."

Yangın tespit ve alan ıslah çalışmalarının planlı bir şekilde yürütüldüğünü belirten Kerem Ali Sürekli, "Yağmalamatmayız söylemleri ve kampanyalar aldı başını gitti. Yasaları da bilmiyorlar. Biz zaten, yanan orman alanlarının imara açılmamasını yasaya bağlamışız. Güvence altına almışız. Çiçek böcek muamelesini, bir felaket üzerinden ayağı yere basmayan kampanyalarla sürdürmenin manası yok. bu konu hepimizin konusudur ve gerek doğal gerekse yasal yetki süreçleri bellidir. Tüm siyasi partiler, ilgili kurumlar bir araya geliriz. Bakanlığımızla birlikte hem yaramızı sarmanın hem de bu tür felaketlerle daha iyi mücadelenin yollarını ararız. Bilindiği üzere, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım da İzmir'e gelerek, çalışmalara ilişkin bilgi verdi ve ağaçlandırma çalışmaları için 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü işaret etti. Bu konuda ayrı gayrı olması zaten mümkün değil. Bu tek kişilik şovun sona erdirilmesi gerekiyor. Hatırlatmak isterim ki; son 20 yılda orman varlığını artıran ülkeler arasında ilk sıralardayız. Bu bilinç ve uygulamalarımızı güçlendirerek sürdüreceğiz. Sorumluluklarımızın farkındayız ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; doğanın yaşaması ve hemşerilerimizin kaygıları noktasında olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü, "Enflasyon düşüyor, ekonomi hareketleniyor, faiz düşüyor. İnşallah sonbahar ve kış gibi gayet güzel ekonomik göstergelere ulaşmış olacağız. Hedefimiz daima sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme oldu. Yaşanılan tarihi kur ataklarına rağmen, dengelenme sürecini doğru yönettik. İhricat rakamlarımız yükseldi. Katma değerli üretime ve ihracata dayalı ekonomi için dönüşümü kısa sürede ve mutlaka sağlayacağız. Bunu sadece kur ve faizlerde edğil, ekonominin genelinde göreceğiz. Üreten kesime yönelik vergi reformu çalışmaları da devam ediyor. Kısa sürede müjdeli haberlerimiz olacak."

 
Yanan alan 6 bin 500 hektar
 
Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı: 47 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Gençlerimiz hem işsiz hem devlete borçlu"
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat 2 yılı aşkın süredir atama ...
Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusu
Hüseyin Avni Sipahi, Sakarya'da yaptığı konuşma nedeniyle eski Başbakan ...
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a "tatil" eleştirisi cevabı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP il, ilçe, ...
 
CHP'li vekilden flaş iddia
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, “Acaba ...
İYİ Partili Çıray'dan flaş İdlib çıkışı… Meclis olağanüstü toplansın
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan’ı Aytun Çıray, İdlib’den ...
Terör defterleri açılırsa insan yüzüne çıkamazlar
AKP'nin 18'inci kuruluş yıl dönümü programına davet edilmeyen eski Başbakan ...
 
İYİ Partili Çıray'dan flaş çıkış! Bağıştan vazgeçtim, çünkü...
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ülke çapında infial yaratan ...
"Ranta ve talana müsaade etmeyiz"
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İzmir’de ...
CHP'li Sertel'den istifa çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’deki orman yangınında THK uçakları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri