ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2615
    Dolar
  • Euro
    34,9245
    Euro
  • Altın
    2.424,340
    Altın
  • Bist-100
    10.748,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/28°
    IZMIR
  • KONYA
    12/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tartıştığı eşini uyurken öldürdü!
Tartıştığı eşini uyurken öldürdü!
CHP'li Yücel: 'Emekliyi 10 bin liraya mahkum edenler utanmadan 'Emekli Yılı' ilan etti'
CHP'li Yücel: "Emekliyi 10 bin liraya mahkum edenler utanmadan 'Emekli Yılı' ilan etti"
SEC'ten kritik Ethereum kararı!
SEC'ten kritik Ethereum kararı!
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
16 Nisan 2020 Perşembe - 14:12

Tabip Odası'ndan çağrı... "O ekipmanlar ücretsiz olsun"

İzmir Tabip Odası, özel sağlık kurum ve kuruluşları ile işçi sağlığı, iş güvenliği hizmetlerinde görevli sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanlarının ücretsiz sağlanması için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu 

Tabip Odası ndan çağrı...  O ekipmanlar ücretsiz olsun

İzmir Tabip Odası, yazılı bir açıklama ile sağlık çalışanlarının koruyucu ekipmanlarının ücretsiz sağlanması gerektiğini ve bu kapsamda İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuru yapıldığını açıkladı.

İzmir Tabip Odası'ndan yapılan açıklama şöyle: "Bilindiği üzere ülkemiz ve bütün dünya Covid-19 salgını nedeniyle büyük bir mücadale vermektedir. Bu mücadelede sağlık çalışanlarının önemi çok büyüktür. Salgın ile mücadele eden sağlık çalışanlarının sağlığının korunması ve bulaşma riskinin azaltılması büyük önem taşımaktadır. 
Covid-19 Pandemisi kapsamında kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanları Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilmektedir. Buna karşın, özel sağlık kuruluşlarında görevli sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanları, özel sağlık kurum ve kuruluşları tarafından Sağlık Bakanlığı kuruluşu olan USHAŞ’tan aşağıda yer alan ürün fiyatları üzerinden satın alınmaktaydı.

Ürün fiyatları;
Cerrahi Maske:
0,8 TL + KDV
N95 Maske (ffp2 – ffp3): 9,5 TL + KDV
Koruyucu Gözlük: 17 TL + KDV
Koruyucu Tulum: 24 TL + KDV
Dezenfektan: 19 TL + KDV (litre)

Bu süreçte, 14.04.2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında kullanılan kişisel koruyucu ekipmanlar, hastalığın teşhisinde kullanılan test ve kitler ile hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığı tarafından temin edileceği ve bu hizmetlerin ücretsiz verileceği kural altına alınmıştır. Düzenleme şu şekildedir. 

13.04.2020 tarihli ve 2399 sayılı Cumhurbaşkanı kararı eki Karar ile,

Madde 1-28.01.2002 Tarihli ve 2002/3654 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki karara aşağıdaki madde eklenmiş ve söz konusu kararın diğer madde numaraları buna göre teselsül ettirilmiştir.

‘’Madde 79- Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs (COVIT-19) hastalığı ile mücadele kapsamında, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tüm kişiler, Sağlık Bakanlığınca temin edilerek dağıtımı yapılacak olan;
a-) Söz konusu hastalıktan korunmaya yönelik kullanımı tavsiye edilen her türlü kişisel koruyucu ekipmandan,
b-) Hastalığın teşhisinde kullanılan testler, kitler ve bunların kullanılmasına ilişkin sair ekipmandan,
c-) Hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere merkezi olarak temin edilen ilaçlardan, yararlanmadan, 8.01.2002 tarihli 4736 sayılı kanunun  1.’inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır.

Bu maddenin uygulanmasıyla ilgili olarak doğabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye Sağlık Bakanlığı yetkilidir.
Madde 2- Bu karar,1/3/2020 tarihinden geçerli olmak üzere yayın tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 3- Bu karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
Kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri mal ve hizmetlerin ücretsiz veya indirimli verilemeyeceğini düzenleyen 4736 sayılı Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal Ve Hizmet Tarifeleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’da, muaf tutulacak mal ve hizmetleri belirleme yetkisi Cumhurbaşkanına verilmiştir.

Bu kanuna yapılan atıfla, 13.04.2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile, ücretsiz verilecek, muaf tutulacak mal ve hizmetler arasında, ‘’Sağlık Bakanlığı tarafından pandemiye ilişkin dağıtılacak kişisel koruyucu ekipman, test, kit ve ilaçlar’’  düzenlenmiştir.  

13.04.2020 tarihli ve 2399 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile, Sağlık Bakanlığınca temin edilerek dağıtımı yapılacak olan; korunmaya yönelik kullanımı tavsiye edilen her türlü kişisel koruyucu ekipman ücretsiz verilecektir.

Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli sağlık çalışanları ile işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinde görevli sağlık çalışanları Covid-19 salgını nedeniyle büyük bulaş riski altındadır. Bu birimlerde görevli sağlık çalışanlarının da kişisel koruyucu donamına gereksinimi bulunmaktadır ve salgının başlangıcından bu yana bu gereksinimler giderilememiştir.

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 salgınından etkilenme ihtimali olan kamu veya özelde çalışan bütün sağlık çalışanlarının yaşam ve sağlık hakkının korunmasından sorumludur. 

Bu nedenle, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli sağlık çalışanları ile işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinde görevli sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu donanım eksikliğinin ivedilikle tespit edilerek kişisel koruyucu donanımların ücretsiz olarak temin edilmesi için İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapılmıştır"  
 

 
Hediye değil, iyilik istiyorlar... Doğum gününde 'İyilik Paylaş'
 
İzmir'de üzücü kayıp.. Doktor Tarcan hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ulker 17 Nisan 2020 Cuma 08:58

Bundan sonra bütün ülkeler sağlığa daha fazla yatırım yapmalı bunu nu virüs gösterdi dünya ve türkiyede daha fazla doktor yetişme li daha fazla sağlık personeli yetişme li çünkü dünyada belliki daha fazla virüs olacağı onun için Türkiye daha fazla sağlığa yatırım yapmalı çünkü nüfus fazlalaş i yor doktor va sağlık personeli ülkede çok fazla olmalı ülke yatırımını sağlığa yapmalıdır ve birde ülkede herkesin sigortası olmalıdır bu ülke karşıla malıdır çünkü sağlık bu ülkede birinci sırada olmalı doktorlar bu ülkenin bas tacı olmalı tabi sağlık çalışanları da onlara çok büyük say gi mız olmalı sağlıkta şiddet muhakkak önlenme li yapanlara çok ağır cezalar verilmeli dünya gördü sağlığın ne önemli olduğu ona göre hareket edilmeli

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hediye değil, iyilik istiyorlar... Doğum gününde 'İyilik Paylaş'
Koronavirüs salgını döneminde evde kalan yurttaşlar, 'İyilik Paylaş' sloganı ...
Siyah maske takıyorsanız dikkat!
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim ...
Bakan Selçuk'tan yaz tatili açıklaması!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaz döneminde eğitim yapılması ile ilgili ...
 
Önce kurşun yağdırdı, sonra boğazını kesti!
Rize’nin Fındıklı ilçesinde Savaş. D., tartıştığı kız arkadaşı Gamze Pala’ya ...
EGM'den sokağa çıkma yasağı açıklaması!
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 23- 26 Nisan ile 1- 3 Mayıs tarihleri arasında ...
Kuzey Irak'tan acı haber: 1 asker şehit!
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde PKK'lı teröristlerce ...
 
Alaattin Çakıcı tahliye edildi!
Alaattin Çakıcı yeni İnfaz Yasası kapsamında hükümlü bulunduğu Ankara ...
BAŞKAN BATUR'UN BÜYÜK ÖZLEMİ... Koranavirüs gider gitmez ilk işi o olacak!
Haftalardır koronavirüsle mücadele için sahada olan, ekiplerinin moralini ...
İzmirli gazeteci ve eşi koronavirüsü yendi
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyesi Cemil Çelik ve eşi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri