ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1912
    Dolar
  • Euro
    35,0939
    Euro
  • Altın
    2.468,470
    Altın
  • Bist-100
    10.159,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
31 Aralık 2019 Salı - 12:35

Tabip Odası'ndan önemli çağrı

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, Torbalı'da İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park ve Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Harun Gülcemal'in eşi Hatice Gülcemal'in tabancayla öldürmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, bireysel silahlanmanın kontrol altına alınması için çağrıda bulundu. Obuz, "Olayın faillerinin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını ve başta sağlık ortamı olmak üzere ülkemizin her yerinde şiddetsiz ortam oluşturma görevi olan tüm yetkilileri, sorumluluğa davet ediyoruz" dedi

Tabip Odası ndan önemli çağrı

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, Torbalı'da İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park ve Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Harun Gülcemal'in eşi Hatice Gülcemal'in tabancayla öldürmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, bireysel silahlanmanın kontrol altına alınması için çağrıda bulundu. Obuz, "Olayın faillerinin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını ve başta sağlık ortamı olmak üzere ülkemizin her yerinde şiddetsiz ortam oluşturma görevi olan tüm yetkilileri, sorumluluğa davet ediyoruz" dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz, düzenlediği basın toplantısında, şiddetin evlere kadar geldiğini belirterek, Torbalı'daki cinayetler nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi. Her yıl sağlık kurumlarında, yüzlerce şiddet olayıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Obuz, "Sağlık kurumlarında bizlere yönelen şiddetin, sadece sağlık ortamında değil hayatın her alanında herkese olduğu gibi biz hekimlere de artarak yönelebileceğinin her zaman farkında olduk. İnternet ortamı üzerinden kullanıcılara sunulan bilgi veya veriyi üreten, değiştiren, gerçek veya tüzel kişilerden oluşan içerik sağlayıcılar, kullanıma sundukları her türlü içerikten sorumludurlar. Sosyal medya, doğru bilginin yanı sıra yanlış bilgilerin de hızla yayıldığı bir ortamdır. Kişiler bu bilgileri doğrulatmaya, araştırmaya gerek duymadan yayabilmektedir. Görevlerini sağlık muhabirliğinin etik kurallarına uygun yapan sağlık habercileri, kamusal bir hizmet olan sağlık hizmetini bütünleyen temel unsurlardan biridir. Sağlık habercileri ile sağlık alanında görev yapan mesleklerin etkin iş birliği, sağlıklı haber alma hakkına katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

'BİREYSEL SİLAHLANMA KONTROL ALTINA ALINMALI'

Bireysel silahlanmanın kontrol altına alınması için çağrıda bulunan Funda Barlık Obuz, "Başta kamu otoritesi olmak üzere bütün toplum, silahlanmanın normal bir olgu gibi görülmesini sosyal bir sorun olarak ele almalı; bireysel silahlanma zaman kaybetmeden kontrol altına alınmalıdır. Torbalı'da yaşananlar hepimizi yasa boğmuş, üzmüş ve öfkemizi artırmıştır. Tüm hekim ve sağlık çalışanlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifa diliyor; 2020 yılına gireceğimiz yılın bu son gününde, geleceğe dair umudumuzu tüm bu olumsuzluklara karşın diri tutuyoruz. Olayın faillerinin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını ve başta sağlık ortamı olmak üzere ülkemizin her yerinde şiddetsiz bir ortam oluşturma görevi olan tüm yetkilileri sorumluluğa davet ediyoruz" dedi.

Dr. Harun Gülcemal'in, yakın zamanda bir hasta ile yaşadığı tartışma üzerine 'beyaz kod' uygulaması talep ettiğini; ancak bu iki olay arasında bağlantı olmadığını anlatan Obuz, "Genel sekreterimiz ve hukukçumuz aynı gün olayı takip ettiler. Bizler kanıta dayalı olan bilgileri paylaşıyoruz. Sosyal medyada ya da internet üzerinde yayılan bilgilerin bazıları doğru değil. 'Beyaz kod' verilen kişi bu cinayeti işleyen kişiyle ilgili değil. O olay sırası geçmiş bir hastanın öncelik talep etmesinden kaynaklanıyordu" diye konuştu. 

Türk Tabipleri Birliği'nden Dr. Mustafa Vatansever de meslektaşı Fuat Mehmet Park'ı uzun süredir tanıdığını belirterek, hekimler olarak insanı yaşatmak için bu işi yaptıklarını söyledi. 

 

 
60 milyonluk amatör stat
 
Sezen'in annesinden yürek yakan sözler...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'den Kanal İstanbul tepkisi
DİSK'e bağlı Emekli-Sen Çeşme Şubesi, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik ...
Yılbaşı gecesi hava nasıl olacak?
Yılın son gününe geldik ve bu gece yeni yılı kutlama planları yapanlar ...
İzmir'de kırık sedye tepkisi
İzmir'deki 112 istasyonlarının bazılarında dik pozisyonda taşınması gereken ...
 
İzmir Körfezi'ni kurtaracak buluş!
İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden 3 öğrenci, ...
11. kattan ölüme atladı!
Kayseri'de, bunalıma girdiği iddia edilen Fethiye K. (25) 11'inci kattan atlayarak intihar etti.
Star ve Güneş gazeteleri kapatıldı!
Hükümete yakınlığı ile bilinen TürkMedya bünyesindeki Star ve Güneş gazeteleri ...
 
Okuldaki cıvalı deney hastanede bitti!
Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Kavşut köyü Şehit Kerem Beksiz İlköğretim ...
Ankara'da 2 tonluk sahte içki operasyonu!
Ankara'da, polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, sahte içki üretiminde ...
Cumhuriyetçi Kadınlar'dan CHP'ye Las Tesis tepkisi
Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) İzmir Şubesi, yaptığı basın açıklamasıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri