ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5098
    Dolar
  • Euro
    34,9631
    Euro
  • Altın
    2.436,940
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
27 Mart 2020 Cuma - 13:17

Tabipler: 150 litre su ücretsiz sağlansın!

Korona virüsü salgınıyla mücadelede en etkili yöntemlerin başında ellerin yıkanması geldiğini hatırlatan Türk Tabipler Birliği (TTB), tüm belediyelere çağrı yaptı: Üç ay boyunca evde yaşayan her bir kişi için günde 150 litre suyun belediyeler tarafından ücretsiz sağlanmasını öneriyoruz.

Tabipler: 150 litre su ücretsiz sağlansın!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, korona virüsü salgınına karşı alınması gereken bireysel önlemlerin başında el yıkamanın geldiğini hatırlattı. Bunun sağlanabilmesi için herkesin su gereksiniminin ücretsiz olarak karşılanması gerektiği vurgulandı. Yaptığı açıklamada, tüm belediyelere çağrıda bulunuldu. Üç ay boyunca evde yaşayan her bir kişi için günde 150 litre suyun belediyeler tarafından ücretsiz sağlanması talep edildi. Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün en az 20 saniye süresince ellerin su ve sabunla usulüne uygun yıkanması gerektiğine dikkat çektiği, salgının yayılmasını önlemede en etkili tedbirin ise bu olduğunun vurgulandığı hatırlatıldı. TTB Merkez Konseyi'nin açıklaması şöyle:

ÜCRETSİZ KARŞILANMALI

"Yurttaşlarımıza ellerini sıklıkla yıkama çağrısı yapılırken, bu çağrının amacına ulaşması için tüm yurttaşlarımızın su gereksinimi ücretsiz olarak karşılanmalıdır. Türkiye’de yaşayanların yaklaşık yarısının (yüzde 45,1) yoksul veya yoksunluk nedeniyle sosyal dışlanma riski taşıdığı bilinmektedir. Buna ek olarak, salgının hızla yayıldığı, sağlık hizmetlerin ciddi bir biçimde zorlandığı bu günlerde, insanlar salgının kontrol altına alınabilmesi için evlerine kapanmış, pek çok insan bu nedenle işini ya da çalışamadığı için gelirini kaybetmiştir. Böylesi günlerde herkesin ihtiyacı olan suya ulaşması için; faturalarını ödeyemeyen insanların sularının kesilmemesi yanında; gereksinim duyulan suyun herkes için ücretsiz olması da sağlanmalıdır.

Türk Tabipleri Birliği olarak, önümüzdeki üç ay boyunca evde yaşayan her bir kişi için günde 150 litre suyun belediyeler tarafından ücretsiz sağlanmasını öneriyoruz. İnsanlara yeterli miktarda temiz su sağlanması temel sağlık hizmetlerinin en öncelikli faaliyetlerinden biri olup, ilgili kamu kurumlarının ödevidir. Ülkemizde 1930 yılında yürürlüğü konulan 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun birinci maddesinde, ülkenin sağlık koşullarını iyileştirme, halk sağlığına zarar veren bütün hastalıklar ve sağlığa zarar veren etkenlerle mücadele etmek, gelecek neslin sağlıklı olarak yetişmesini sağlamak, Devletin genel görevleri içinde sayılmıştır.

BAKANLIĞIN GÖREVİ

Sağlık Bakanlığının görevlerinin en başında ise “Halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi için çalışmalar yapmak” yer almaktadır. Sağlık Bakanlığına verilen bu görevlerin yanında sağlığın sosyal bir olgu olması nedeniyle belediyeler dahil diğer kurumlara verilen görevlerin sağlıkla ilgisi bakımından gözetim ve denetim görevi de 1593 sayılı Kanunun 2. Maddesi uyarınca Sağlık Bakanlığının görevleri arasındadır. 5393 Sayılı Belediye Kanunun 14. Maddesi ve 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 20. Maddesinde genel sağlığın korunması faaliyetlerinin bir parçası olarak içme ve kullanma sularının temini görevi Belediyelere verilmiştir. Belediye meclisleri ivedi olarak sanal ortamda toplanmalı, evde yaşayan her yurttaş için günde 150 litre suyun ücretsiz sağlanmasına ilişkin karar almalı ve karar hemen yürürlüğe konmalıdır. Yurt çapında bütün belediyeleri tüm yurttaşların su gereksinimlerini ücretsiz karşılamaya çağırıyoruz."

 

 

 
"Çok güzel yıkıyorlardı, dayanamadım"
 
Özel okul ücretleri ne olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs erkekleri daha çok vuruyor!
Koronavirüs dünya genelinde hızla can almaya devam ederken, salgının cinsiyetler ...
Yerleşim bölgesine 'korona mezarlığı': Tedirginiz!
Beykoz’da okul ve yerleşim alanlarına yakın bir ormanlık alanı koronavirüs ...
Urla Karantina Adası'na ilgi...
İzmir'in Urla ilçesinde bulunan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde bulaşıcı ...
 
Fazla dezenfektan zehirleyebilir!
Koronavirüse karşı en çok kullanılan ürünlerden biri de dezenfektanlar ...
CHP'li eski vekil Koronavirüs'e yakalandı!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün ...
Bakırköy Adliyesi'nde Koronavirüs alarmı!
Bakırköy 5. Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdüründe  koronavirüs tespit ...
 
Mahalle/semt pazarlarına Koronavirüs düzenlemesi!
İçişleri Bakanlığı: Mahalle, semt pazar yerlerinde vatandaşların sebze, ...
AVM'lere 'Büyük' teşekkür!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs önlemleri kapsamındaki çağrısına ...
Ülkesine dönmek isteyen yabancılar Karabük'e...
İstanbul Havalimanı’nda ülkelerine dönmek için bekleyen aralarında Cezayir, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri