ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Mustafa Akbaş
Tam da kendine yakışanı yaptı!
20 Haziran 2020 Cumartesi

Önceki gün sevgili Genel Yayın Yönetmenimiz Abdullah Çelebi, önemli bir gazetecilik refleksi göstererek, Tire'deki belediyeye ait Gölet Rekreasyon Alanı'nın içler acısı halini haberleştirdi.

Daha önce su yüksekliği iki metreyi bulan gölette seviyenin çok fazla düştüğünü, öyle ki artık leyleklerin bile göletin içinde yürüyebildiğini çok çarpıcı bir fotoğrafla ortaya koydu.

Tire'de 3 dönem belediye başkanlığı yapan, geçen yıl 31 Mart'ta koltuğu S. Atakan Duran'a devreden Tayfur Çiçek de göletin bu haline isyan etti.

"Orada binlerce balık yaşar, kuş türleri ürerdi. Bu bir doğa cinayetidir" diyen Çiçek, bununla da sınırlı kalmadı. Çiçek, "İlçemizin güzellikleri bir bir yok ediliyor. Bunlar her şeyi bozmak için gelmişler. Kafalarında hiçbir proje yok" sözleriyle de S. Atakan Duran ve yönetimini hedef aldı. Göletin bir an önce kurtarılmasını istedi.

***

Tam burada durup soruyorum; bunlar az şey midir?

Ortada tüm bölge sakinlerini ilgilendiren bir vaka var. Fotoğraflar var. Görüntü var... Düne kadar o bölgenin en yetkili idarecisinin feryat figan açıklamaları var...

Bu dünyanın her yerinde haberdir. Hem de güçlü bir haber...

Doğayı, hayvanları ve yaşamın yeşilini savunan, bize ayağımızı bastığımız bu topraklarda çok daha duyarlı birer insan olmamız gerektiğini hatırlatan, insanca bir haberdir...

***

Ama içlerinde insanlık namına pek az şey kalmış olanlar, bu haberin dikkat çektiği soruna eğilip onu çözmek yerine sorunu ortaya koyan gazeteciye saldırmayı tercih ettiler.

S. Atakan Duran ve yönetimi, her satırı doğru olan haberle ilgili tek kelime açıklama yapamazken, maaşlı besleme ve trolleri harekete geçti. Troller ettikleri küfür ve hakaretlerle hem kendi, hem de sahiplerinin karakterini, meşrebini ortaya döküverdi.

Hayatı boyunca kalemini eğmemiş, bükmemiş, zalimin sofrasına oturmamış, bunun için de sağlam bedeller ödemiş bir gazeteciye ve onun kurumuna kara çalmaya kalkıştılar.

***

Ne diyelim!
Bizler son dönemde, bu trollere de gazeteci tehdit eden yöneticilere de alışığız. Ama bunları bu taraflarda pek göremezdik. Genelde öte tarafta olurlardı.

Oradan vatansever insanları terörist ilan eder, en küçük eleştiriye sopayla dalar, galiz küfür ve hakaretlerini yağdırırlardı...

Pardon! Yoksa bu taraf artık öte taraf, öte bu taraf, yahut hepsi bertaraf mı oldu!
Bilemedim!

Şaka bir yana, seçildiği günden bu yana esefle izlediğimiz S. Atakan Duran kendine yakışanı yapmıştır. Zerrece şaşırmadığımı söyleyebilirim!

***

Ancak, CHP yönetiminin, ittifak gereği bile olsa, kimlere neleri teslim ettiğini sorgulaması gerekmiyor mu?

Bu tiplerin karşı ittifakın küçük ortağından ve büyük ortağının Diriliş Ertuğrul'cu kanadından pek bir farkları bulunmadığı aşikar değil mi?

Atatürkçü, demokrat, aydın insanların oylarıyla bu tiplerin saltanat sürüyor oluşu ise ne kadar da ironik!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri