ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3257
    Dolar
  • Euro
    35,0767
    Euro
  • Altın
    2.306,870
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
16 Ağustos 2020 Pazar - 10:31

Tanzanya'dan geldi, birincilikle bitirdi

Türkiye’ye 11 bin 431 kilometre uzaklıktaki Tanzanya’dan üniversite okumak için gelen Mudrik Muhammed Haji, Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) bu yılki eğitim öğretim yılını birincilikle bitirdi. Arkadaşlarının tavsiyesiyle Türkiye’ye gelen 25 yaşındakiHaji, ülkesinden katıldığı online mezuniyette bilgisayar ekranı başında akrabalarıyla sevincini doyasıya yaşarken, diplomasını ise Tanzanya’nın Türkiye Büyükelçisi Prof. Elizabeth K. Kiondo, teslim aldı.

Tanzanya dan geldi, birincilikle bitirdi

Bahçeşehir Üniversitesi 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni, online olarak gerçekleştirildi. Bilgisayar ekranı başındakepini ve cübbesini giyen öğrenciler, törene video konferans yoluyla katıldı.Tören sırasında yıl boyunca düzenlenen etkinliklerde öğrencilerin en unutulmaz kareleri ve kepli fotoğrafları barkovizyona yansıtıldı.

DİPLOMAYI TANZANYA BÜYÜKELÇİSİ ALDI

Mezun öğrencilerden, yaşadığı 11 bin 431 kilometre ötedeki Tanzanya’dan İstanbul’a üniversite okumak için gelen Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mudrik Muhammed Haji iseBahçeşehir Üniversitesi’ni birincilikle bitirmenin gururunu yaşadı. Pandeminedeniyle mezuniyet törenine ülkesinden katılanHaji’nin diploması ve üniversite tarafından her yıl birincilere verilen üstün başarı simgesi ‘altın beyin’, BAU Global Başkanı Enver Yücel ve Rektör Prof. Dr. Şirin Karadeniz tarafından Tanzanya Büyükelçisi Prof. Elizabeth K. Kiondo’ya takdim edildi.

“AMACIM, ÜLKEME DEĞİŞİKLİK GETİRMEK”

Zanzibar Adası’nda dünyaya gelen Mudrik Muhammed Haji, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine üniversite eğitimi için Türkiye’yi tercih ettiğinisöyledi. Üç çocuklu ailenin en büyüğü olan Haji, üniversiteyi burs alarak okuduğunu dile getirdi. Çok güzel bir öğrencilik hayatı olduğunu ifade eden Haji, “Farklı ülkelerden fazlaca insan tanıdım. Ülkeleri, kültürleri ve dillerine yönelik birçok şey öğrendim. Hayatım boyunca memnun olacağım bir tecrübe yaşadım. Amacım, ülkeme değişiklik getirmek. Öğrendiğim tecrübeler istediklerimi yapmam için yardımcı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

“BÜYÜK HEDEFLER BELİRLEYİN, ULAŞMAK İÇİN ÇOK MÜCADELE EDİN”

Törende duygularını paylaşan Haji, hayallerini gerçekleştirmek için kendisine destek olan ailesine teşekkür ederek şunları söyledi:

“Benim için çok şey feda ettiniz. Çocukluğumda, babamın hafta sonları da dahil olmak üzere haftanın her günü çalışıp eve çok geç dönmesinin nedenini hiç anlamıyordum.  Artık büyüdüğüme göre, yaptığımız tek şeyin daha iyi bir yaşama sahip olmamızı ve başardığımızı garanti etmek olduğunu anlıyorum.  Ve annem… Birçok profesörle tanıştım ama onların en iyisisin çünkü bugün bildiğim her şeyi bana öğrettin, ayrıca beni yetiştirmede büyük rol oynayan teyzeme çok minnettarım. Size dünyaları versem, yaptığınız fedakârlıklar için yeterli olmazdı. Ne olursa olsun, asla pes etmeyin ve sabırlı olmayı öğrendim. Çünkü sonunda her şey geçer ve her şeyin bir zaman sınırı vardır. Ne olursa olsun, ileriye bakın ve sizi korkutacak daha büyük hedefler belirleyin, onlara ulaşmak için çok mücadele edin. Türk halkına, uluslararası öğrencileri güzel ülkelerinde ağırladıkları için teşekkür ederim. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi'nin tüm akademisyenlerine ve idari personeline çok teşekkür ederim. Yolumuz açık olsun.”

YÜCEL: “ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA MÜKEMMEL ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Uzaktan eğitimde dünyanın birçok üniversitesine örnek olduklarını söyleyen BAU Global Başkanı Enver Yücel, “Bahçeşehir Üniversitesi her geçen gün büyüyor. Kalite olarak derinliğine büyümeye gayret sarf ediyoruz. Çünkü üniversitenin rolü sadece öğrenciye diploma kazandırmanın ötesinde araştıran, bilime, teknolojiye katkı sağlayan bir yapıda da olması gerekiyor. Çalışmalarımız her geçen gün araştırma üniversitesine giden yolda mükemmel adımlarla ilerliyor. Dünya sıralamasında da üniversitemizin geldiği nokta gurur vericidir, emeği geçen akademisyen arkadaşlarıma, çalışanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YENİ NESİL ÜNİVERSİTE ANLAYIŞININ ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTIK”

Öğrencilere büyük bir kültür kazandırdıklarını vurgulayan Yücel, “Dünya insanı olma anlayışı getirdik. Çünkü biz kurulurken ‘uluslararası bir üniversite olacağız’ dedik. Siz aynı zamanda akademiyle sektörü buluşturdunuz ve teorik dersleri uygulama içerisinde de yaptınız.  Dünyada yeni nesil üniversite anlayışının öncülüğünü yaptık. Bu çalışmaları daha da ileriye götüreceğiz. Daha güzel işler yapacağız. Hangi işi yaparsanız yapın, nerede olursanız olun birbirinizle ve üniversiteyle ilişkileri, diyalogları kesmeyin. Uluslararası çok arkadaşınız var. İş dünyasında size büyük kapılar açacaktır. Sağlıklı bir şekilde alnınızın ak,yolunuzun açık olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BEŞ BİN ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Çok heyecanlı olduklarını söyleyen BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise, “5 bin öğrencimiz mezun oluyor. Pandemi nedeniyle mezuniyet törenini hibrit olarak yaptık. Hem online bir tören olacak, hem de sonrasında fakülte ve bölüm özelinde koronavirüs önlemleri çerçevesinde yüz yüze tören yapacağız. Şu ana kadar 124 ülkeden 43 bin öğrenciyi mezun ettik. Tüm mezunlarımız birçok yetkinliği kazandı. Bundan sonra hızlı bir şekilde değişen, dönüşen iş yaşamına adapte olmaları gerekecek ama bu yetkinlikleri zaten üniversitede de almış oldular. Pandemi dönemindeki online eğitimle online çalışma sürecini anlaşmış oldular. Bu süreçte online stajlara da devam ettiler. İş dünyasında kendilerine güvenmeleri gerekiyor, iyi bir CV oluşturmalarında fayda var. İş yaşamı dinamik bir süreç bunu anlamalarında yarar olacaktır”dedi.

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER ÜLKEMİZİN DOSTLUK ELÇİLERİ OLUYOR”

Prof. Dr. Karadeniz, “Uluslararası öğrencilerimiz ülkemizin dostluk elçisidir, bu ülkemiz adına da çok önemlidir. Bu yıl üniversite birincimizin Tanzanya’dan olması bizleri çok mutlu etti. Buradan aldığı eğitimle mezun ağımıza katılarak eğitimine devam edecektir. Ailesini ve Tanzanya eğitim sistemini tebrik ediyorum. Başka bir ülkeye gelip, okumak mezun olmak ve birincilikle bitirmek kolay değil. Bundan sonra da farklı ülkelerden uluslararası öğrenci sayımızı ve niteliğimiz her geçen gün artırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Pandemi nedeniyleokulun son dört ayında uzaktan eğitim alan öğrenciler, törenin sonunda, bilgisayar ekranı başında keplerini havaya atarak mezun oldu.

 
İHANETİN FOTOĞRAFI
 
Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca'dan son dakika açıklaması... Bunu bekliyorduk!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, ...
Türkiye bir kez daha NAVTEX ilan etti!
Son günlerde Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimin ardından Türkiye bir kez daha Navtex ilan etti.
Biden'ın Erdoğan sözleri ortalığı karıştırdı
ABD’deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a rakip olan Joe Biden, bir ...
 
37 kilo patlayıcıyla yakalandı
İçişleri Bakanlığı, metropollerde sansasyonel bombalı eylem hazırlığındaki ...
Son 45 günün en yüksek vaka sayısı!
Türkiye'de son 24 saatte 1256 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 21 kişi ...
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın sembollerindendi
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ilgi çeken hayvanlarından olan Zarife isimli zürafa, yaşamını yitirdi.
 
Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız için sessizlik eylemi
Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız'ın ailesi, arkadaşları ve okurları Anayasa ...
Beydağ'da çıkan yangın kontrol altına alındı
İzmir'in Beydağ ilçesinde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. 
Meryemana'nın göğe yükseliş ayini!
İzmir'in Selçuk ilçesindeki Meryemana Evi'nde, "Meryem Ana'nın Göğe Yükseliş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri