ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2774
    Dolar
  • Euro
    34,7958
    Euro
  • Altın
    2.400,130
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    4/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
12 Mart 2021 Cuma - 14:50

Tarihi çınarın altında 100. yıla özel tören

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü İzmir Konak Belediyesi’nce düzenlenen törenle kutlandı. Kemeraltı girişindeki tarihi çınar ağacının altında düzenlenen törende Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “biz Atatürk’ün evlatlarıyız. Atamız'ın kahramanlıklarını ve kahramanlarımızın bu şanlı destanını asla unutturmayacağız” dedi

Tarihi çınarın altında 100. yıla özel tören

İstiklal Marşı’nın TBMM'de kabulünün 100. yıl dönümü Konak Belediyesi’nin Konak Atatürk Meydanı’nda düzenlediği özel bir törenle kutlandı. Kemeraltı girişinde yer alan tarihi çınar ağacı altında gerçekleştirilen törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Yönetimi, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve yönetim kurulu üyeleri, Konak Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra vatan şairi Mehmet Akif Ersoy ile Kurtuluş Savaşı'nın kahraman şehitleri için bir saygı duruşu yapılırken, ardından İstiklal Marşı söylendi.

BATUR: CAN SUYUMUZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İstiklal Marşı’nın Atatürk’ün liderliğinde yazılan kurtuluş destanının, bağımsızlığımızın sembolü olduğunu ifade etti. 2 Mart 1921’de milletvekillerinin İstiklal Marşı’nı ayakta alkışlayarak kabul ettiğini hatırlatan Başkan Batur, konuşmasına İstiklal Marşı’nın,

“Bastığın yerleri ‘toprak!’ diyerek geçme, tanı
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı, 
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.” dizelerini okuyarak başladı.



"ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ"

Başkan Batur şöyle konuştu:

“Şehitlerimizin kanlarının son damlasına kadar koruduğu bu eşsiz vatanımız bize emanet. Ve bizim can suyumuz da özgürlüğümüzdür. Bağımsızlığımızın en güzel sembolü olan şanlı bayrağımız gökyüzümüzde hep dalgalanacak. Bizler İstiklal Marşı’mızı her zaman büyük bir sevgi ve saygıyla söyleyeceğiz. Bizi hür kılan kahramanlarımızın yazdığı destanı her zaman ve her yerde anlatmaya devam edeceğiz. Biz Atatürk’ün evlatlarıyız. Atamızın kahramanlıklarını ve kahramanlarımızın bu şanlı destanını asla unutturmayacağız.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, İstiklal Marşı'nı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy’u ve marşın bestecisi Osman Zeki Üngör’ü sevgi,  saygı ve minnetle anan Başkan Batur, konuşmasını da İstiklal Marşı'nın “Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklal” dizeleriyle bitirdi.

"YAZANI DA YAZDIRANI DA UNUTMAYALIM"

Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ, "Mehmet Akif Ersoy, "Eğer o olmasaydı ben İstiklal Marşı’nı kime yazacaktım. Eğer bir ömrüm varsa Allah benim ömrümden alıp ona versin" der. İşte O dediği kişi daha işgal birliklerini İstanbul’da görür görmez ‘Ya İstiklal, ya ölüm’ diyecek kadar cesur bir liderdi. Ve o lider Mustafa Kemal Atatürk’tü. Çok güzel bir İstiklal Marşı yazıldı ama yazdıranı da asla unutmayalım. Onun için biz burada sadece yazanı değil yazdıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygıyla anıyoruz” dedi. 

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da, "Biz, Kuvayı Milliye ruhuyla Kurtuluş Savaşı mücadelesini vermiş olan, Çanakkale destanını yazmış olan, bu vatanı vatan; bu milleti millet yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi her zaman minnetle anıyoruz. 9 Eylül gününde, İzmir kurtulduğunda, Anafartalar Caddesi’nde beyaz patiskaların üzerine al bayrağımızı işleyen o güzel insanlarımızın anısını, Yüzbaşı Şerafettin’i burada, Hükümet Konağı’nda göndere çektiği al bayrağımızı kirletmeye çalışan alçaklara asla müsaade etmeyeceğiz. Kuruluşun ve kurtuluşun kentinden, Atatürk Meydanı’ndan bunu haykırmak, bütün İzmirliler olarak bizim en büyük onurumuz ve gururumuz. Biz İstiklal Marşı’nın ne tür zorluklarla yazıldığını ve bunun değerini çok çok iyi biliyoruz" diye konuştu. 

Tören sonunda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm katılımcıları İstiklal Marşı’nı 100. yılına yakışır bir şekilde söylemeye davet etti. Bunun üzerine hep bir ağızdan ve coşkuyla söylenen İstiklal Marşı Konak Kemeraltı girişinde yankılandı.

 
Seferihisar'da 100. yıla özel sergi
 
Başkan Uygur taburcu oldu! Korona iddiasının altı boş çıktı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirim Kart üniteleri artıyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kişiselleştirilmiş ...
100’üncü yılda 100 çalışanla İstiklal Marşı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve 100 belediye çalışanı, 12 ...
Buca Belediyesi’nden rayiç bedel kolaylığı
Buca Belediyesi, Buca Tapu Müdürlüğü ile yeni bir uygulama başlatarak ...
 
Turuncu uçuşlar İzmir'den başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Vakfı ortaklığıyla yeme-içme ve ...
Bayraklı esnafı derdini anlattı...
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ...
Bayındır'da orman vasfını yitirmiş araziler incirle bereketlenecek...
Bayındır’da dağlık alanda bulunan Lütuflar, Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ...
 
Buca'dan 1 yıllık pandemi raporu!
Türkiye’nin 1 yılı geride bıraktığı pandemi döneminde Buca Belediyesi, ...
Çiğli'de güvenlik görevlilerinin sorunu çözüldü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK Genel-İş 8 No’lu Şube temsilcileriyle ...
Bayındır'da örnek proje... Köylüye arazi ve incir fidanı!
Bayındır’da dağlık alanda bulunan Lütuflar, Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri