ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2711
    Dolar
  • Euro
    34,7191
    Euro
  • Altın
    2.412,720
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
13 Şubat 2021 Cumartesi - 17:56

Tekel bayilerinden eylem kararı

Tekel bayilerinin salgın günlerinde alınan kısıtlama kararlarına tepkileri sürüyor. Türkiye Tekel Bayileri Platformu 11 Mart’ta İstanbul Bakırköy’de eyleme hazırlandıklarını duyurdu.

Tekel bayilerinden eylem kararı

Türkiye Tekel Bayileri Platformu’nun (TTBP) yaptığı açıklamaya göre, kurum 11 Mart'ta İstanbul Bakırköy'de bir eyleme hazırlandıklarını duyurdu. 

SoL Haber’de yer alan habere göre, hafta içi çalışma saatlerine sınırlandırma getirilmesi, hafta sonu cumartesi yarım gün, pazar günü ise tamamen kapalı kalan işyerlerini hatırlatan TTBP, "Bahse konu marketler mal alımı ve mal kabulünü tek merkezli yaptıklarından iskonto ve raf bedeli adı altında düşük maliyetli alımlar gerçekleştirmekte ve bu alımları özellikle ‘Alkollü İçecekler’ grubunda ciddi fiyat indirimine gitmektedirler. Bu kavramda biz küçük esnaflar arasında haksız rekabete yol açacak durumlar gerçekleşmektedir" dedi.

'Tütünde olduğu gibi alkollü içeceklerde de taban fiyat uygulaması getirilmeli'

TTBP yaptığı açıklamada tütün mamullerinde olan taban fiyat uygulamasının alkol ürünlerinde de geçerli olması gerektiğini vurgulayarak “Zincir marketlerden sigara satışının kalkması esnaf için umut verici olsa da ulusal ve zincir marketlerin çalışma saatlerine de bir düzenleme acilen getirilmelidir. Avrupa modeli baz alınırken düzenlemede bu kriterlerde göz önünde bulundurulmalıdır. Şimdi karşımızda daha büyük sorunlar başlıyor ulusal zincir mağazaları küçük ölçekli dükkan zincirleri açarak bizlerin işlerine gözlerini dikmişlerdir. Büyükşehirlerde tekel bayileri zincirleri açarak 'kioks ve Makrocenter modeli' küçük işletmeler ile bizleri bitirme noktasına getireceklerdir” ifadelerini kullandı. 

‘Zincir marketler küçük esnafı bitirme noktasına geldi’

Açıklamada “Bizler bu ülkede 155 bin tekel bayisi esnafıyız ailelerimiz ve çalışanlarımızla birlikte 700-800 bin kişiyiz. Zincir marketlerin el atmadığı meslek, gitmedikleri il ve ilçemiz kalmadı. Ülkenin her tarafını kuşatarak küçük esnafı bitme noktasına getirdiler. Yanında eleman çalıştırarak istihdama katkı sağlayan esnafımız ekmek parasıkazanamayınca dükkanını kapatmak zorunda kalıyor çalıştırdığı eleman da işsiz kalıyor. Kendi işinin patronu olan esnafımız ailesiyle birlikte artık işçi konumuna geçerek zincir marketlerde reyon görevlisi olarak çalışıyor. Teknolojiye ayak uydurmayı bahane ederekküçük esnafı günden güne yok ediyorlar. İşsizliğin sürekli yükselmesinde esnafımızın yok olması yatıyor. Zorunlu tüketim mallarından dayanıklı tüketim mallarına kadar tüm ürünleri satıyorlar. Bu kuralsızlık artık son bulmalı. Perakende Yasasında yapılacak değişiklikle her türlü ürünü satarak piyasayı alt üst edilmesinin önüne geçilmeli ve saat düzenlemesi getirilmeli.

‘Esnaf artık icralık durumda’

Ülkemizde zehirli mantar gibi her gün açılan bu 3 harfli ( BİM, A-101, Migros-Jet, ŞOK) zincir marketleri bu tarz market zincirleri tüm küçük esnaf grubunun sattığı ürünleri tek mağaza içinde satışa sunarak rekabet şartlarını zorluyor. Tekelleşen bu zincir marketlere dur demek için 'bu ülkede ki küçük ve orta ölçekli tüm esnaf grubunun rekabet etme şansını ortadan kaldırmıştır. Her gün kapanan küçük esnafın yanında olmak adına tüm meslek grubu ve işyerleri etkilenmektedir. 

İstanbul’a tüm meslek gruplarımızı ve diğer küçük esnaflar tüm illerden esnaflar bu haklı mücadeleye davetlidir. Esnaf artık bağkur primini ve kredilerini dahi yatıramaz hale gelmiştir, icralık durumdadır. Üzerimizdeki baskılar cezalarda tuzu biberidir.

Esnafın ortadan kalktığı durumda da üreticiden tüketicisine kadar herkesin mağdur olacağı bir perakendecilik anlayışıyla karşı karşıya kalacağız. Anayasanın 173’üncü maddesi devlet esnaf ve sanaatkârlarını koruyucu ve destekleyici tedbirleri almak ile yükümlüdür” dendi.

 
Bakan Kurum açıkladı! Kentsel dönüşüm için şartlar kolaylaştırıldı...
 
Demir Özlü hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kurum açıkladı! Kentsel dönüşüm için şartlar kolaylaştırıldı...
Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere ...
Kadir Topbaş'ın cenaze programı belli oldu
Vefat eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş'ın cenaze programı belli oldu.
İmamoğlu'ndan kendisini hedef alan Erdoğan'a yanıt
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Geçtiğimiz günlerde baktım birisi ...
 
5 günde 4’üncü geçim intiharı: İşçi Ünal Çetinkaya yaşamına son verdi
Kocaeli’ye çalışmak için gelen, 25 yaşındaki İnşaat İşçisi Ünal Çetinkaya, ...
Erdoğan'dan Kadir Topbaş açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşamını yitiren Kadir Topbaş hakkında açıklama yaptı.
İzmir'de görüldü... Şaşırtan büyüklük!
 İzmir'in Aliağa ilçesinde hobi amaçlı tavuk yetiştiren İsmet Misir'in kümesinde ...
 
Kadir Topbaş hayatını kaybetti
Corona virüsü yakalandıktan sonra 16 Kasım 2020’de hastanede tedavi altına ...
Prof. Dr. Yıldız Değirmenci: Koronavirüs felce sebep olabiliyor
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. ...
İzmirliler dikkat, yeni uyarı geldi! Sel tehlikesi var
İzmir Valiliği, kentte yarından itibaren kuvvetli yağış beklendiğini belirterek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri