ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4888
    Dolar
  • Euro
    34,7360
    Euro
  • Altın
    2.403,970
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
4 Şubat 2020 Salı - 09:38

‘Tekerlekli Sandalye Dans Kursu’ başlıyor

İki yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren ve dans yarışmalarında kazandığı madalyalarla adını duyuran milli sporcu Osman Ertöz, şimdi de bedensel engelli bireylere dans etmeyi öğretecek. Karşıyaka Belediyesi tarafından Ertöz ve partneri Yeşim Eryiğit eşliğinde gerçekleştirilecek Tekerlekli Sandalye Dans Kursu, 15 Şubat’ta Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde kapılarını açacak.

‘Tekerlekli Sandalye Dans Kursu’ başlıyor

ADI ‘MADALYA AVCISI’

Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde santral memuru olarak görev yapan bedensel engelli Osman Ertöz (57), basketbol, aikido ve atletizm gibi spor dallarının ardından 2016 yılında başladığı tekerlekli sandalyede dansta da Karşıyaka’nın ve Türkiye’nin gururu oldu. Ulusal çapta pek çok başarıya imza atan Ertöz, Türkiye Bedensel Engelliler Dans Milli Takımı formasıyla da önemli başarılar elde etti. Milli sporcu, Avrupa’da kazandığı pek çok derecenin yanı sıra, 2018’de Slovakya’daki Dünya Kupası’nda ikinciliğe, 2019’da Almanya’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda dördüncülüğe ulaştı. Bugüne kadar katıldığı her organizasyondan dereceyle döndüğü için ‘madalya avcısı’ olarak anılan milli sporcu, bu sayede pek çok bedensel engelliyi de dansa özendirdi.

ÜCRETSİZ, YAŞ SINIRI YOK

Türkiye’de tekerlekli dans branşının büyük ilerleme kaydettiğini ve ilginin giderek arttığını söyleyen Osman Ertöz, Karşıyaka Belediyesi bünyesinde açılacak kurs ile bu alanda eğitim olanağı yaratmak istediklerini söyledi. Kursun yaş sınırı olmaksızın, dansla tanışmak, kendini geliştirmek ve sosyal yaşama katılmak isteyen tüm engellilere açık olduğunu söyleyen Ertöz “Kursumuz ücretsiz. Her cumartesi 16.00 ile17.00 saatleri arasında Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde birlikte dans ederek keyifli zaman geçireceğiz, becerilerimizi geliştireceğiz. Eğitmen olarak, yarışmalarda koreografi ve müzikleri birlikte belirlediğimiz partnerim Yeşim Eryiğit de bizimle olacak. Katılmak isteyenler 0542 574 44 73 numaralı telefondan kayıt yaptırabilir” dedi.

DANS ÖZGÜRLÜK DEMEK

Dans etmenin kendisini özgür hissettirdiğini ve mutlu ettiğini anlatan Ertöz, şöyle devam etti: “Gençlik dönemimden beri aralıksız olarak sporla uğraşıyorum. Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü Başkanıyım. Profesyonel basketbol oynadım, atletizm derecelerim var, aikidoda siyah kemer sahibiyim. Yamaç paraşütü yapıyorum. Çeşitli müzik topluluklarında yer alıyorum. Dans da aslında benim için hobi olarak başladı. Sonrasında Alman milli takım hocasından eğitim aldım ve kendimi geliştirdim. Milli takımda yer almak benim için en büyük gurur oldu. Milli sporcunun olmanın yanı sıra, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’ndan Antrenör Belgesi’ne de sahibim. Kendimi hiçbir zaman engelli olarak görmedim. Özgür yaşamayı çok seviyorum. Benim için dans bir özgürlük. Yaptığım hiçbir şeyi zorla yapmıyorum, önce kendim için yapıyorum sonra çevreme ışık saçmaya çalışıyorum. Tekerlekli sandalyede dansa olan ilgi de milli takım olarak kazandığımız başarıların ardından daha da arttı. Ancak bu alanda eğitim olanağı yok denilecek kadar az. Karşıyaka Belediyesi bünyesinde açacağımız kursumuz, bu nedenle önemli bir misyon taşıyacak. Resmi bir kurum çatısı altında, profesyonel bir antrenör ile ilk kez böyle bir kurs gerçekleşecek. İlgi duyan herkesi bekliyor, bu kursun diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum.”

 

 
Zorlu: Deprem ders verdi
 
Manisa’da peş peşe depremler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da o kurslara büyük ilgi
Bayraklı Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle ...
Konak Meclisi'nde Corona Virüsü önergesi
Belediye Meclisi Şubat ayı birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
ESHOT tüm elektrik ihtiyacını güneşten sağlayacak
İlk güneş enerjisi santralini iki buçuk yıl önce devreye alan ESHOT üç ...
 
İduğ'dan direğe çarpan futbolcuya ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Özçamdibispor ile Halilbeylispor ...
Narlıdere'de 'Çocuk ve Ebeveyn' semineri
Çocuklar ve ebeveynler arasındaki uyum sorunlarını çözmek ve anne- baba- ...
İZSU'dan sel ve taşkın önlemi!
İZSU yedi derede sel ve taşkın riskine karşı önlem alıyor. 8 milyon liralık ...
 
Kemalpaşa'da okullar elden geçirildi
Kemalpaşa Belediyesi, 15 günlük yarıyıl tatiliyle birlikte çalışmalarını ...
Bayraklı'da Naz Kafe imzası...
Bayraklı Belediyesi, İzmir Barosu Başkanlığı ile imzaladığı protokolle ...
Zabıta denetimlerinde yeni dönem
İzmir'de Çiğli Belediyesi zabıta ekipleri, denetimlerini artık kameralı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri