ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3405
    Dolar
  • Euro
    34,7633
    Euro
  • Altın
    2.392,700
    Altın
  • Bist-100
    10.249,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
28 Nisan 2020 Salı - 21:03

Tire'de işçileri sevindiren gelişme! GERİ ADIM ATTI..

İYİ Partili S. Atakan Duran'ın başkanlığındaki Tire Belediyesi, 70 çalışanın 2 aylığına ücretsiz izne çıkarılacağı uygulamadan vazgeçildiğini açıkladı. Tepkiler üzerine geri adım atan belediye, işçilerin ücretlerinin tam ödeneceğini bildirdi. Ücretlerin yüzde 40'nın belediye, yüzde 60'ının ise devlet tarafından karşılacağı kaydedildi. Başkan S. Atakan Duran'ın geri adım atmasında İYİ Parti Genel Merkezi'nin etkili olduğu öğrenildi

Tire de işçileri sevindiren gelişme! GERİ ADIM ATTI..

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR- Koronavirüs salgını sürecinde İzmir'deki yerel yönetimler, çalışanları ve yurttaşlar için seferber olurken, Tire Belediyesi tam tersi bir uygulamayla gündeme geldi. İYİ Partili Salih Atakan Duran'ın başkanlık koltuğunda oturduğu Tire Belediyesi, 70 işçiyi 2 aylık ücretsiz izne çıkardı. Karar, belediye personeline bağlı oldukları müdürlükler vasıtasıyla tebliğ edildi. 70 işçiye, hükümetin salgın döneminde ücretsiz izne çıkarılanlar için getirdiği yasal düzenlemeye göre İşsizlik Fonu üzerinden günlük 39 lira 42 kuruş ödeneceği belirtildi. Buna göre, belediyeden ilk etapta ücretsiz izne çıkarılan 70 kişiye sadece aylık 1182'şer TL ödeme yapılacağı ortaya çıktı. 400'e yakın çalışanın olduğu Tire Belediyesi'nde bazı işçilerin de çalışma saatlerinin haftalık 15 saate indirileceği ve bunun karşılığında ise sadece 1850 TL yatırılacağı ifade edildi.
ÖNCE DÜZELTTİ, 2 GÜN SONRA YALANLADI
SONKALEİZMİR'in gündeme getirdiği, işçilerde şok etkisi yaratan kararın ardından Tire Belediyesi geri adım attı. Belediye, müdürlüklerine yaptığı tebliği yeniledi. İşçilere kimsenin ücretsiz izne çıkarılmayacağı bilgisi verildi. Tire Belediyesi, daha sonra yazılı bir basın açıklaması yapıp, SONKALEİZMİR'in 2 gün önce servis yaptığı "işçilerin ücretsiz izne çıkarılacağı" haberini yalanladı. 
"CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN" VURGUSU
Haberin amacının belediyeyi ve Başkan S. Atakan Duran'ı karalamak olduğu iddia edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan vurgusu da dikkati çekti. Açıklamada, "Kısa Çalışma Ödeneği; iş yerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması veya durdurulması hallerinde, sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. Covid-19 ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tedbir paketlerinin içinde yer alan bu uygulama bir çok kamu, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörde de uygulanmaktadır.
MAAŞLAR DÜŞMEYECEK, İŞÇİ ÇALIŞTIRILMAYACAK
İstihdamın korunmasını amaçlayan Kısa Çalışma Ödeneği ile, çalışılmayan sürelerde işçilere maaşının % 60 gelir desteği İŞKUR tarafından % 40'ı ise kurumumuz tarafından karşılanacaktır. Ayrıca görevlerine sürekli olarak devam eden işçilerimizin maaşlarının düşürüleceği ve işçilerimizin işten çıkarıldığı da gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.
GENEL MERKEZDEN BAŞKAN DURAN'A SERT FIRÇA
Tire Belediyesi'nin ücretsiz izne çıkarma kararından vazgeçmesi işçilerde büyük sevinç yarattı. SONKALEİZMİR'i arayıp teşekkürlerini ileten Tire Belediyesi işçileri, "Şu zor günlerde, canımızla uğraşırken bir de geçim sıkıntısı çekecektik. Uygulamadan vazgeçildiği için mutluyuz" dedi.
Öte yandan, Başkan S. Atakan Duran'ın geri adım atmasında, haber sonrası İYİ Parti Genel Merkezi'nden gelen telefonların etkili olduğu öğrenildi. İYİ Parti'nin üst düzey yöneticileri tarafından Başkan Duran'ın sert bir şekilde uyarıldığı, bir an önce uygulamadan vazgeçmesi istendiği ifade edildi.

'ÇALIŞMAYACAK' DETAYI!
Başkan Duran, 25 Nisan Cuma günü tüm müdürlüklerde çalışmayacak ve çalışma saati düşecek işçilerin listesini hazırlatmıştı. Listede 'Çalışmayacak' ibaresi dikkat çekmişti.
MUHALİFLERİNİ KÖPEK BARINAĞINA SÜRMÜŞTÜ
İYİ Partili Atakan Duran, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından onlarca sözleşmeli personelin işten çıkarılması ile de tepki çekmişti. Atakan Duran'ın eski başkan Tayfur Ciçek döneminde çalışan bazı müdürleri belediyeye ait köpek barınağına sürdüğü ve mobbing uyguladığı iddiaları da gündemde yer tutmuştu.

İYİ PARTİLİ BELEDİYEDEN İŞÇİ KIYIMI

 

 
92 kişi daha hayatını kaybetti! İyileşenler vaka sayısını katladı
 
Göztepe taraftarlarından camiaya çağrı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'un çağrısı yanıtsız kalmadı... Borçlar ödeniyor, dayanışma büyüyor
Konak Belediyesi’nin dayanışma çağrısını yanıtsız bırakmayan hayırseverler, ...
Narlıdere'de voleybolculara online antrenman
Koronavirüs salgını nedeniyle spor faaliyetlerine ara verilmesi Narlıdere ...
Başkan Sandal'dan flaş hamle! KRİZİ BİRLİKTE YÖNETECEK
Kriz belediyeciliği ile ilgili yönergeyi hazırlayarak, hafta başında uygulamaya ...
 
Kiraz hasadına gönüllü destek çağrısı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gençlere, üreticinin ürününün ...
Çiğli'de huzurevlerine sıkı takip
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde bulunan huzurevleri ...
Pırlantalar'ın Atatürk sevgisi...
Buca Belediyesi’nin “pırlantalar” olarak adlandırdığı anaokulu çağındaki ...
 
Menderes’te dezenfeksiyon tünelleri devrede
Menderes Belediyesi tarafından imalatı yapılan dezenfeksiyon tünelleri ...
Korona günlerinde hizmet atağı
Koronavirüs önlemleri kapsamındaki dört günlük sokağa çıkma yasağında ...
50 bin fide 2 saatte tükendi
“Başka bir tarım mümkün” projesi kapsamında, Seferihisar Belediyesi tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri