ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3405
    Dolar
  • Euro
    34,8442
    Euro
  • Altın
    2.389,390
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
15 Eylül 2021 Çarşamba - 16:44

Toplu taşımaya özel şerit!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, İzmir ulaşımı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yaygel, ''Toplu Taşıma Şeridi'' uygulamasının yakında başlayacağını, EDS sisteminin ise önümüzdeki sene faaliyete geçeceğini belirtti. 

Toplu taşımaya özel şerit!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, Radyo Trafik İzmir'de Esra Balkanlı’nın sunduğu “İZUM’la İzmir’de Ulaşım” programına konuk oldu. 

“RAYLI SİSTEM YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERDİK” 
“Sürdürülebilir ulaşım; bir yerden bir yere en rahat, en konforlu şekilde ulaşmak demek. Sürdürülebilir ulaşımdan çevreci, konforlu ve hızlı bir ulaşım anlayabiliriz.” diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Yaygel, fosil yakıtlı araçlarla çevreye büyük zarar verildiğinin altını çizdi. Mert Yaygel, belediye olarak en fazla raylı sistem yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirtirken, “Çiğli tramvayı inşaatı başladı, Narlıdere Metrosu yüzde 80 tamamlandı, Buca Metrosu için çalışmalarımız sürüyor. Bu ağı genişlettikçe otomobil kullanımının azalmasını hedefliyoruz. Bir şeritten tramvayı akıttığımız zaman oradan saatte 8 bin kişiyi geçiriyoruz. Bu, otomobille 2 bin kişiyi bulmuyor. Hem tramvay hem de metro yatırımlarını artırıyoruz.” dedi.   

“TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ AKTARMA SİSTEMİ İZMİR’DE” 
İzmir’deki aktarma sistemine ilişkin eleştirilere yanıt veren Mert Yaygel, Türkiye’de en iyi aktarma sisteminin İzmir’de çalıştığını dile getirdi. Tramvayın işletmeye girmesiyle deniz ulaşımında artış olduğunu belirten Yaygel, “Aktarma sistemine alışmak lazım. Sıkıntı yaşanan yerler varsa da üzerinde yeniden çalışılabilir.” dedi. 

TUNÇ SOYER SCOOTER KULLANMAYA BAŞLAYACAK 
Bisiklet yollarını genişletmeyi sürdürdüklerini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bisiklet ulaşımına büyük önem verdiğini hatırlatan Yaygel, “Başkanımız bisiklet kullanmaya devam ediyor. Bunu politika olarak düşünüp eleştirenler de oldu. Başkanımız bisikletin yanı sıra scooter kullanmaya da başlayacak. Tunç Başkanımızı önümüzdeki günlerde scooter üzerinde de görebilirsiniz.” bilgisini verdi.  

EDS SİSTEMİ DEVREYE GİRİYOR 
Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, çalışmaları devam eden Elektronik Denetleme Sistemi hakkında da konuştu. “EDS önümüzdeki sene devreye girecek. Emniyet ile iş birliği yaparak trafiğin akmasını sağlamayı hedefliyoruz.” diyen Yaygel, denetimlerde park ihlallerini de belirleyeceklerini, cezalar geldikten sonra insanların uygunsuz yerlere park etmekten vazgeçeceklerini söyledi.  

ULAŞIMI RAHATLATACAK PROJELER 
Salgının ardından düşen toplu ulaşım kullanma oranının hala eskiye dönmediğini, geçen yıla oranla hala otomobil tercih edilmeye devam edildiğini aktaran Ulaşım Dairesi Başkanı Yaygel, yapımı devam eden ya da ihaleye çıkılacak projelerin son durumlarını da anlattı:  

YENİ UÇANYOL PROJESİ 
“Buca ile Otogar’ı birbirine bağlayacak olan yeni Uçanyol projemiz tamamlandığında bu hattaki ulaşım süreci 10 dakikaya düşecek. Bu yol, kent içi trafiğini de rahatlatacak. Öte yandan otogarın yerini değiştirmeyeceğiz. 2023’ten sonra otogarı sıfırdan yerinde yenileyeceğiz.” 

KÖPRÜLER GENİŞLETİLECEK 
“Trafiği rahatlatıcı tedbirler için ciddi yatırımlarımız olacak ve yakın zamanda başlayacak. Altınyol ve Yeşildere’de köprülerin 2 şerit olması nedeniyle yaşanan sıkıntıyla ilgili genişletme ve güçlendirme çalışmalarımız için projeler bitmek üzere. Trafiği en az etkileyecek şekilde parça parça birkaç yıla yayılacak şekilde genişletme çalışmaları yapacağız. Transit trafiğin rahatlamasını hedefliyoruz.” 

YAŞAYANLAR KAVŞAĞI İÇİN İZSU BEKLENİYOR  
“Yaşayanlar Kavşağı ile ilgili projemiz bitti ama İZSU’nun alt yapı projesini bitirmesini bekliyoruz. Proje bittikten sonra 2’sinin ihalesine birlikte çıkacağız.” 

ALSANCAK’A ALT GEÇİT PROJESİ 
“Alsancak’a yapılacak alt geçit projesi hala gündemimizde. Ege Mahallesi’nden Mürselpaşa Bulvarı’na köprü yapmamız gerekiyor. Önce bunu yapmamız lazım ki Alsancak’taki çalışmalar sırasında kent merkezinden çıkışlarda sorun yaşanmasın.” 

ŞEMİKLER KAVŞAĞI KAPATILACAK 
“Şemikler Kavşağı’nı kapatacağız. Köprülü kavşak yapacağız ama şahıs mülkiyetleriyle ilgili sorun yaşıyoruz. Projesi hazır ama mülkiyetlerin temizlenmesini bekliyoruz.” 

“EKİPLERİMİZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR”  
Altınyol ve Cumhuriyet Bulvarı’ndaki ilave şerit uygulamasının devam ettiğini de anımsatan Mert Yaygel, “Trafiği rahatlatmak anlamında proje üretmek için uygulamalara ekiplerimiz çalışmaya devam ediyor.” açıklamasını yaptı. 

TOPLU TAŞIMA ŞERİDİ
Yaygel, bazı arterlerde sadece toplu taşıma araçlarının kullanacağı “Toplu Taşıma Şeridi” uygulamasının yakında başlayacağını da sözlerine ekledi.

 
Pakdemirli: Afetlere daha çok maruz kalacağız!
 
TRT'den Rıdvan Dilmen'e dudak uçuklatan maaş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pakdemirli: Afetlere daha çok maruz kalacağız!
İzmir'de İklim Değişikliği ve Tarım Çalıştayı'na katılan Tarım ve Orman ...
Başkan Selvitopu'ndan üniversitelilerin barınma krizi için flaş çağrı: Kampüse TOKİ yerine yurt yapılsın!
Üniversitelerde yüz yüze eğitime sayılı günler kala İzmir'de patlak veren ...
Sedat Peker'e suikast planı ortaya çıktı!
Tutuklu bulunan IŞİD üyesi Ömer Yetek'in ifadesinde, örgütün Türkiye'deki ...
 
Velilerin üst üste eğitim isyanı!
İzmir Gaziemir'de nükleer atıkların bulunduğu eski kurşun fabrikası arazisinin ...
AK Parti'den ''semazen'' tepkisi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
''Tostçu Mahmut'' kazada yaşamını yitirdi!
Adana'da, 'ütü tostu' ile meşhur olan ve tost hazırlarken "Acı atıyorum ...
 
Vali Köşger, İzmir'deki vefat sayılarını açıkladı!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, halkın aşıya olan ilgisi ve sağlık çalışanlarının ...
Eski eşe istenen ceza belli oldu!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, birlikte yaşadığı eski eşi Fulya Öztürk'ü ...
İzmir hiç yağış almadı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre ağustosta Marmara ve Ege haricinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri