ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4006
    Dolar
  • Euro
    34,5522
    Euro
  • Altın
    2.384,230
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    13/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti!
Ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti!
12 ilde DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı var!
12 ilde DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı var!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
4 Ocak 2020 Cumartesi - 11:58

Torbalı canisine ceza yağacak!

Torbalı'da ilçe sağlık müdürü ile doktorun eşini öldüren Enver Yıldız'a ceza yağacak. Avukat Çiner Nazife Koşar, 2 kişiyi öldürüp, bir polisi yaralayan, 2 kişiyi rehin alan ve yağma yapan zanlının 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 86 yıla kadar ceza ile yargılanacağını söyledi. Koşar şüphelinin adli sicil kayıtları nedeniyle cezaların ertelenemeyeceğini, paraya çevrilemeyeceğini belirtti. Koşar, "Şartlı tahliyeden yararlanamayacak ve cezasını infaz kurumunda çekecek" dedi

Torbalı canisine ceza yağacak!

Torbalı'da geçtiğimiz Pazar gecesi, 17 ayrı suçtan sabıkası olan Enver Yıldız, parasını almak istediği İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fuat Mehmet Park'ı, kısa bir zaman sonra da Torbalı Devlet Hastanesinde görevli Dr. Harun Gülcemal'in eşi Hatice Gülcemal öldürmüştü. Şüpheli Yıldız, daha sonra kendisini yakalamak için gelen polislerle çatışmaya girmiş, bir polisi başından vurarak ağır yaralayıp kaçmıştı. Ardından ise tanıdığı yakının evine gidip, zorla onları evde tutup, evde saklanmak istemiş, polisin yaptığı operasyonla yaralı olarak gözaltına alınmıştı. 



YAĞMA VE KASTEN YARALAMA

Şüpheli Enver Yıldız'ın sorgulaması İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde devam ederkeni zmir Barosu avukatlarından Çiler Nazife Koşar, şüphelinin hangi suçlardan yargılanacağı ve ne kadar ceza istemiyle yargılanacağını söyledi. Yaşanan olayların vicdani olduğu kadar, ceza hukuku yönünden de oldukça vahim olduğunu belirten deneyimli ceza avukatı Çiler Nazife Koşar, ''Şüphelinin evinin önündeki ilçe sağlık müdüründen para isteyip, alamadığı ve bunun üzerine öldürdüğü bildirilmekle. Şüphelinin silahla zorla para almak istemesi 'Nitelikli yağma suçuna teşebbüs' olup, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanır. Yine para alamadığı için ilçe sağlık müdürünü öldürmesi nedeniyle ilgili madde gereğinde, bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle adam öldürme suçundan “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” ile yargılanması gerekmektedir'' dedi.

ATM'DEN ZORLA PARA ÇEKTİRDİ
Doktor Harun Gülcemal ve ailesine yönelik eylemler yönünden ise şüphelinin eve elindeki silahla tehdit ederek girdiği anlaşıldığını ifade eden avukat Koşar, ''Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan ilgili madde gereği 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanır. Ayrıca evde değerli bir şeyler isteyip, doktorun kayınvalidesinin başına tetik düşürme olayının ise yine ilgili madde gereği “Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmeye teşebbüs” suçundan “Ağırlaştırılmış müebbet” cezası istenir'' dedi. Doktorun eşi Hatice Gülcemal'i aynı amaçla öldürmesi nedeniyle ilgili madde gereği “Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürme” suçundan müebbet hapis cezası ile yargılanacağını ifade eden Ceza Avukatı Çiler Nazife Koşar, ''Ayrıca bu süreçte doktor ve ailesinin hürriyetlerini kısıtlaması nedeniyle ilgili gereğince “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu” nedeniyle 3 yıldan 21 yıla kadar ve yine son olarak;  ATM den zorla çektirdiği parayı aldığı anlaşılmakla, ilgili madde gereğince 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaktır'' dedi.

BİRDEN FAZLA KİŞİYE ŞUÇ İŞLEDİ
Tüm bu olaylardan sonra görevli polis memurlarına ateş edip, bir polis memurunu yaralaması yönünden ise ceza alacağını belirten Çiler Nazife Koşar, ''İlgili madde gereğince “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle adam öldürme” suçundan “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” ile yargılanır. Ayrıca saklanmak için girdiği yerdeki iki kişiye yönelik "İki kişiyi öldürdüm, bir polisi yaraladım. Beni saklamazsanız sizi de öldürürüm" dediği olaya ilişkin olarak; söz konusu iki kişinin evine silahla zorla girmesi nedeniyle de “Konut dokunulmazlığını ihlal etme suçu'ndan, ilgili madde gereği 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanır. Aynı kişileri ölümle tehdit etmesi ilgili madde gereği 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenecekken, eylemin birden fazla kişiye yönelik olması nedeniyle cezasının artırılır. Yine bu süreçte bu iki kişinin hürriyetini kısıtladığı için 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu” nedeniyle 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası ile yargılanır.

CEZASI ERTELENMEYECEK
Şüphelinin kullandığı tabancanın çalışır halde olduğu ve daha önceki suç kayıtları nedeniyle ruhsat alamayacağı dikkat alınacağını belirten Ceza Avukatı Koşar, ''6136 sayılı ateşli silahlar hakkındaki kanunun 13/1 maddesine göre 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve para cezası ile yargılanır. Tüm bunların yanı sıra, geçmişteki adli sicil kayıtları nedeniyle, verilecek olan cezaların ertelenemeyeceği  ve paraya da çevrilemeyeceği, aynı şekilde şartlı tahliyeden de yararlanamayıp, cezasının tamamını ceza infaz kurumunda geçirecektir'' dedi

 
Altay ikinci yarı Bornova'da
 
Narlıdere Metrosu'nda 3. istasyona ulaşıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanlı pusuda ölen kuryenin annesi feryat etti
İzmir'in Konak ilçesinde, yol kenarında pusu kuran grubun düzenlediği ...
2 kişinin öldüğü Torbalı olayında flaş tutuklamalar!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Fuat Park (53) ile ...
İzmir'de kaza: 5 ağır yaralı
İzmir'in Konak ilçesinde, iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada, 5 kişi ağır yaralandı.
 
Kendi yaptığı içkiden içen avukat öldü!
İzmir'in Konak ilçesinde, kendi yaptığı sahte alkolden içtiği öne sürülen Caner ...
Kanlı pusunun altından uyuşturucu çeteleri çıktı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, yol kenarında pusu kuran silahlı grup tarafından ...
Evlenmek istedi, 95 bin TL'si gitti
İzmir'de yaşayan Derya Çiftçi (52), evlenme niyetiyle komşusunun tanıştırdığı ...
 
Torbalı canisinden şok istek: Beni öldürün!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Fuat Park (53) ile ...
İzmir'de 181 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme, Bergama, Menderes, Karaburun ve Dikili ilçelerinde, jandarma ...
Yok böyle hırsızlık...
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, iş makinesi çaldığı iddia edilen şüpheli, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri