ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
13 Ocak 2024 Cumartesi - 12:40

Torbalı'da Övünç Demir kararı, CHP'de büyük rahatsızlık yarattı... Ortak bildiri ile tepki...

CHP'de Torbalı Belediye Başkan Adayı olarak Övünç Demir'in açıklanması ilçeyi karıştırdı. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, başkan yardımcıları, CHP’li meclis üyeleri ve çok sayıda belediye başkan aday adayı ortak bir bildiri yayımlayarak Demir'in adaylığına tepki gösterdi. CHP genel merkezine uyarılarda bulunulan bildiride, "Torbalı’mıza kaybedilmiş ilçe muamelesi yapılmasına ve mevcut belediye yönetiminin iradesinin görmezden gelinmesine razı değiliz" denildi.

Torbalı da Övünç Demir kararı, CHP de büyük rahatsızlık yarattı... Ortak bildiri ile tepki...

SONKALEİZMİR- CHP'de Torbalı Belediye Başkan Adayı olarak eski ilçe başkanı Övünç Demir'in isminin açıklanması büyük kriz yarattı. Karara, İzmir'de halen koltukta oturduğu halde gelecek dönem yerine belediye başkan adayı açıklanan tek isim olan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin'in yanı sıra Torbalı siyasetinin önemli isimleri de tepki gösterdi. Başkan Mithat Tekin, başkan yardımcıları, CHP’li meclis üyeleri ve çok sayıda belediye başkan aday adayı bir araya gelerek, CHP Genel Merkezi'nin Övünç Demir kararına karşı ortak bildiri kaleme aldı. Bildiride, CHP Genel Merkezi sert bir dille eleştirilirken, “Birileri belediyeyi tekrar AKP’ye teslim etmek istiyor”,  “Bu kararı alanlar sonuçlarından da sorumlu olacaklardır”, "Torbalı’mıza kaybedilmiş ilçe muamelesi yapılmasına ve mevcut belediye yönetiminin iradesinin görmezden gelinmesine razı değiliz" ifadeleri yer aldı.

TORBALI'YA KAYIP İLÇE MUAMELESİ...

Yayımlanan bildirinin tam metni şöyle;

"Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu’nun 10.01.2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, Torbalı ilçemizin İzmir seçim çevresinde 2019'da kaybedilmiş ilçeler arasına dahil edilmesi, daha da vahimi, gündemde olmamasına rağmen Torbalı Belediye Başkan adayının sürpriz bir şekilde, alelacele, gizli-saklı bir yordamla adeta yangından mal kaçırır gibi açıklanmış olması, gerek Torbalı CHP örgütü gerekse tüm Torbalı halkında rahatsızlık yaratmıştır. Seçimi başlamadan kaybettirecek bu kararın parti tabanında öfkeye ve hayal kırıklığına sebebiyet verdiği ortadadır. Anlaşılan o ki 2019 seçimlerinde AKP’nin elinden aldığımız belediyemizi birileri yine AKP’ye teslim etmek istemektedir. Henüz İzmir Büyükşehir adayımız bile belli değilken, Torbalı’yı kayıp ilçelerle birlikte açıklamak, Torbalı’daki CHP tabanına, bizzat Partimize ve dahi 2019 seçimlerinde oy vermiş vatandaşlarımıza hakarettir. Bunu kabul etmiyor, Genel Merkezin bu kararını yeniden gözden geçirmesini umut ve talep ediyoruz.

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ AÇIKLAMA...

CHP Torbalı tabanı bu yaşananlardan rahatsızdır. Söz konusu açıklanan aday daha önce de kayyum olarak ilçe başkanlığına atanmış, parti dizayn edilmiş, yığılma üyelikler yapılmış, partinin iç dinamikleriyle oynanmış ve parti örgütü Torbalı’da zayıf düşürülmüştür. Geldiğimiz noktada aynı güç aynı kişinin belediye başkan adayı olarak yangından mal kaçırır gibi açıklanması için devreye girmiştir. Bu durum, Torbalı kamuoyunda bir takım etik dışı soru işaretlerini gündeme getirmiştir. Adayı kimler ve niçin çok hızlıca gündeme alıp açıklanmasını sağlamışlardır? CHP'yi siyasal kirlilik içerisine çekmek isteyenler kimlerdir? Torbalı neden kayıp ilçe olarak sayılmıştır? Mevcut belediye yönetimi neden görmezden gelinmiştir? Temiz bir toplum yaratmanın yolu temiz siyasetten geçer. Temiz siyaset ise kuralları önceden belirlenmiş, ilkeli ve siyasi etik kurallarına göre işleyen bir sistem üzerinde yükselebilir ancak. Temiz siyaset istemek her CHP’linin hakkıdır.

TORBALI CEZALANDIRILIYOR MU?

2021 yılında Menemen Belediyesi'nin CHP’den AK Parti’ye geçişini hep birlikte yaşadık, gördük. Belediye meclis üyelerinin oyları ile Menemen Belediyemiz göz göre göre AK Parti’ye teslim edildi. Bu teslimiyet, gerek İzmir gerekse tüm Türkiye’de partililerimiz arasında büyük hayal kırıklığı yarattı. Buna karşın Torbalı örneğinde, mevcut belediye yönetimi ve belediye meclis üyeleri onurlu bir duruş sergileyip belediyenin CHP’de kalmasını sağladı. Torbalı CHP meclis grubunun bu onurlu, dik duruşu kendisinden sonra Menderes Meclis Başkanvekili seçimlerine de doğrudan etki etti ve yeni bir Menemen travmasının yaşanmasına engel oldu. Şimdi Menemen’i bile açıklamayıp, hatta Urla'yı, Aliağa’yı açıklamayıp Torbalı’yı kayıp ilçeler arasına dahil ederek açıklamak, dik duran meclis üyelerimize ve belediye yönetimine haksızlıktır. Parti tabanımız ve Torbalı Kamuoyu haklı olarak şu soruyu sormaktadır: Meclis üyelerimiz ve belediye yönetimimiz dik duruş gösterdi diye mi cezalandırılıyor?

HATADAN DÖNÜLMELİ, BU KARARI ALANLAR SORUMLU...

Mevcut belediyemizi, kurulan türlü komplolara karşı koruyan, Merhum Belediye başkanımız İsmail UYGUR’ un vefatından sonra yeni bir Menemen oldu bittisine mani olan onurlu meclis üyelerimiz adeta cezalandırılmıştır. CHP’nin bayrağını Torbalı’da dalgalandıran Belediye Meclis üyelerimiz, Partililerimiz ve aday adayları olarak bizler, kapalı kapılar ardındaki hesaplar yoluyla 250.000 kişinin yaşadığı Torbalı’mıza kaybedilmiş ilçe muamelesi yapılmasına ve mevcut belediye yönetiminin iradesinin görmezden gelinmesine razı değiliz. Bir CHP belediyesi olan Torbalıya yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Bu hatadan dönüleceğine dair inançla sükûnetimizi koruyoruz. Bununla birlikte belirtmek isteriz ki, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde mevcut belediyemizin kaybedilmesi halinde, bu kararı alanların sorumlu olacağını tarihe not düşeriz.

KİMLER İMZA ATTI

Saygılarımızla arz ederiz. 1. Mithat TEKİN (Belediye Başkanı, Belediye Başkan A.Adayı) 2.Yıldırım BEYTEKİN (Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan A.Adayı) 3.Mesut GÜLER (Belediye Meclis Üyesi) 4.Yavuz Selim ÖZGAN (Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyesi) 5.Ömer ŞENTÜRK (Belediye Meclis Üyesi) 6.Engin GÜLTEN (Belediye Meclis Üyesi) 7.Sıla İlgi AKKAŞ (Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan A.Adayı) 8.Arif YAŞLAK (Belediye Meclis Üyesi) 9.Metin ŞAHİN (Belediye Meclis Üyesi) 10.Savaş BENLİ (Belediye Meclis Üyesi) 11.Hasan ATAK (Belediye Meclis Üyesi) 12.Yıldız SİVRİKAYA (Eski Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan A.Adayı) 13.Efe YAKKAN (Belediye Başkan A.Adayı) 14.Tamer ÖZEV (Belediye Başkan A.Adayı) 15. Özkan ALTUN (Belediye Meclis Üyesi)

(Solda Sefer İpekli, ortada Şenol Aslanoğlu ve sağda Övünç Demir)

SON ANDA SAF DEĞİŞTİRMİŞTİ

CHP'deki kongre ve kurultay süreçlerinde Şenol Aslanoğlu ekibi ile hareket edip Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Övünç Demir, son düzlükte saf değiştirip Özgür Özel ve "değişim" cephesinde saf tutmuştu. Demir'in en büyük destekçisi olan Sefer İpekli ise damadı Ekincan Aksoy'u YDK üyesi olarak CHP merkez yönetimine yerleştirmeyi başarmıştı.

İLÇE KONGRESİNDE ÇADIR TİYATROSU

Övüç Demir, Ağustos 2023'te yapılan CHP İlçe Kongresi'ndeki tavrıyla büyük tepki çekmişti. Liste hazırlayıp tekrar göreve talip olduğunu açıklayan CHP İlçe Başkanı Övünç Demir, son anda karar değiştirmişti. Hazırladığı listedeki kendi isminin üzerini çezip Hakkı Polat'ın ismini yazan Demir, şaşırtmıştı. Kürsüden aday olmayacağını açıklayıp herkesi ters köşe yapan Demir'in ardından kürsüye çıkan CHP İzmir Milletvekili adayı Sefer İpekli'nin sözleri ise tansiyonu yükseltmişti. Hazirunda Torbalı Belediye Başkanı CHP'li Mithat Tekin de bulunuyorken konuşmalarını sürdüren İpekli, Demir'in belediye başkan adayı olması gerektiğini söylemişti. Divan başkanı CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İpekli'nin sözlerine tepki göstermişti. Ancak, Başkan Mithat Tekin, yaşananlar karşısında sessizliğini bozmamıştı. Tekin, haftalar sonra SONKALE'ye yaptığı açıklamada, Övünç Demir ve Sefer İpekli'nin kongrede çadır tiyatrosu oynadığını belirterek, "makam hırsı gözlerini bürümüş", "siyasi ahlaktan uzaklar" diyerek eleştirilerini yöneltmişti.

BAŞKAN TEKİN'İN BAŞVURUSUNU ALDIRTMADI İDDİASI

Sonrasında, belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapmak isteyen Mithat Tekin'in CHP İl Başkanlığı'nda dosyasının alınmak istenmediği iddiaları gündeme gelmişti. Sefer İpekli ve Övünç Demir'in CHP il yöneticilerine baskı yaptığı, Tekin'in dosyasının kabul edilmesini engellemeye çalıştığı öne sürülmüştü.

(Abdülhamid resmiyle böyle poz vermişti)

KENDİSİ ABDÜLHAMİD HAYRANI, ENİŞTESİ AK PARTİ ADAY ADAYI

Övünç Demir, geçmişte ilginç bir olayla da gündeme gelmişti. 2015 yılında dönemin AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, odasına 2. Abdülhamid'in resmini asmıştı. O dönem CHP'nin ilçe başkanı, sonrasında tekrar Torbalı Belediye Başkanı seçilen merhum İsmail Uygur ise Görmez'in bu tavrına sert tepki göstermişti. Uygur, Başkan Görmez'in resmi kaldırmasını istemişti. O dönem CHP Gençlik Kolları'nda yer alan Övünç Demir ise kendi ilçe başkanının yanında durmak yerine 2. Abdülhamid'in resmi önünde fotoğraf çektirip AK Partili Görmez'e destek vermeyi tercih etmişti. Demir, "Torbali'nın kurucusu II. Abdülhamit başımızın üstündedir" demişti.

(Solda Özgür Erman Çağlar, sağda Övünç Demir)

AK Parti ile yakın ilişkileri çok konuşulan Övünç Demir, bu seçim sürecinde bir başka ilginç "tesadüf" ile de gündeme geldi. CHP'li Övünç Demir'in eniştesi Özgür Erman Çağlar da AK Parti'den Torbalı Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. AK Parti'nin de adaylıkta Çağlar'da karar kılması durumunda, Torbalı 31 Mart 2024 seçimlerinde bir enişte-kayınbirader yarışına sahne olacak. Bu ilginç durum, "belediye başkanlığı makamı bu ailenin dışına çıkmayacak" yorumlarına neden oldu.
 

 
Portakal Vadisi açılış için gün sayıyor!
 
Göztepe'den süper başlangıç!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bezircilioğlu'ndan Özlale'ye tepki: ŞIMARIKLIK, EGO PATLAMASI
İYİ Parti'de İzmir Büyükşehir Adayı Ümit Özlale ile yaşadıkları gerilim ...
İYİ Parti İzmir'de deprem... Bezircilioğlu görevden alındı!
İYİ Parti Genel Merkezi, seçilmiş il başkanı Sinan Bezircilioğlu'nu görevden ...
CHP'li Kılıç, Epstein davasındaki Türkiye iddialarını Meclis gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, küresel fuhuş şebekesi Epstein ...
 
İYİ Parti İzmir karıştı... 22 ilçe başkanının istifası cebinde!
İYİ Parti İzmir'de seçilmiş il başkanı Sinan Bezircilioğlu'nun görevden ...
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki projelerini anlattı
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki, SONKALE TV canlı yayınında ...
CHP’li Temiz: Aile bütçesi üzerindeki yükü hafifleteceğiz!
Saha çalışmalarına Çamdibi’nde devam eden Bornova Belediye Başkan A.Adayı ...
 
CHP’li Berk Hızlıateş: Gazeteciler toplumun vicdanıdır!
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Berk Hızlıateş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
AK Parti Eskişehir adayından gazetecilere: Sizi maaşa bağlayacağım!
AK Parti'nin Eskişehir adayı İdris Nebi Hatipoğlu gazetecilerle bir araya ...
Erdoğan 9. kez dede oldu...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9'uncu torunu dünyaya geldi. Bebeğe, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri