ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
4 Ağustos 2023 Cuma - 16:31

Torbalı'da toplu sözleşmeye zeybekli kutlama...

Torbalı Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi sevinci yaşanıyor. Bu kapsamda bugün Torbalı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 2 yılı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. En düşük maaşın 19 bin 700 lira olacağı belediyede bu sözleşmeyi işçiler halaylarla kutladı.

Torbalı da toplu sözleşmeye zeybekli kutlama...

Torbalı Belediyesi’nde sendika sevinci yaşanıyor. İlçede uzun yıllardır işçilerin hayali olan sendikalı iş, Başkan Mithat Tekin’in girişimleriyle gerçeğe dönüştü. Bu kapsamda bugün Torbalı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 2 yılı kapsayan Toplu İş Sözleşmesini (TİS), Belediye Başkanı Mithat Tekin ve Belediye İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan imzaladı. Torbalı Belediye bahçesinde düzenlenen imza törenine; Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Belediye İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, belediye meclis üyeleri ve TORBEL çalışanları katıldı. Ayrıca TİS töreninde Belediye İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Cumali Akay, 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay, 3 No’lu Şube Başkanı Musa Kayacı ve 5 No’lu Şube Başkanı Yılmaz Alkan da TORBEL işçilerini yalnız bırakmadı. İmza töreninin ardından, belediye çalışanları Başkan Mithat Tekin’e çiçek verdi. Toplu sözleşmeyi memnuniyetle karşılayan işçiler, halay çekerek, zeybek oynayarak kutladı. İşçilere Başkan Tekin de eşlik etti.

BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ

Öte yandan Torbalı Belediye işçileri imzalanan sözleşme kapsamında en düşük 19 bin 700 lira maaş alacak. Daha önce bin lira olan ve iki defa ödenen bayram ikramiyeleri ise 2 bin liraya çıkarılıp, bayram ikramiyesi sayısı da 4’e çıkarıldı. Ayrıca Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, geriye dönük olarak da en kısa zamanda tüm işçilerimize 5’er bin TL ödeme yapılacağını da müjdeledi. Personel TİS sevincini Başkan Tekin’e sarılıp, halay çekerek kutladı. Torbalı Belediye çalışanlarının bugüne kadar tüm haklarını gözetip, sendika öncesinde de enflasyon altında ezilmemesini sağlayan Başkan Tekin, Belediye İş Sendikası ile yapılan sözleşme ile bir kez daha emeğin ve emekçinin yanında olduğunu gösterdi.

BİZİM SİYASETİMİZ EKMEK SİYASETİ

İmza töreninde konuşan Belediye İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, “Haziran ayından bu yana bir toplu sözleşme süreci yaşadık. Belediye ile hiçbir zaman diyaloğu koparmadık. O süreçte başkanımız da yanımızda durdu. Biz emekçilerin yalnızca ekmek siyaseti olur. Ailemizi geçindirip, namerde muhtaç etmemek tek amacımız. Zor bir süreçti, mutlu sonla tamamlandı. Bir sözüm de Belediye Başkanımız Mithat Tekin’e Belediyenin maksimum bütün imkanlarını zorladı. Arkadaşlarımıza güzel bir sözleşme imzalatma gurur yaşattı bize. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

TEKİN: BÖLÜNÜRSEK YOK, BÖLÜŞÜRSEK TOK OLURUZ

Törende söz alan ve sözleri sık sık ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla kesilen Başkan Tekin, “Bugün bizler için tarihi ve güzel bir an. Bugünden itibaren ilerleyen yıllarda işçilerimiz adına atılacak her adım, her imza, her anlaşma bir milat olacak, kazanan her daim emeğini, yüreğini ve alın terini Torbalı Halkı için harcayacak işçilerimiz olacaktır. Bizler Torbalı Belediyesi olarak aynı sofraya, bereketli olsun dileklerimizle hep birlikte kaşık sallayan büyük bir aileyiz. Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz anlayışımızla çıktığımız bu yolda kazandığınız tüm hakların sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Göreve geldiğimizden bu yana serdiğimiz asfaltlar, döşediğimiz kilit taşlar, ilçemize kazandırdığımız taziye evleri, sağlık ocakları, kurs merkezleri, kafeteryalar, çay bahçeleri, düğün salonları, hayvan ameliyathanesi, hizmete açtığımız parklar, pırıl pırıl sokaklar, kaldırımlar, kavşaklar ve refüjlerde, yaptığımız festivallerde hep siz işçi, emekçi kardeşlerimizin imzası var” dedi.

EN DÜŞÜK MAAŞ 19 BİN 700 LİRA

Toplu sözleşmenin detaylarını aktaran Başkan Tekin, “Bugün atılan imzalarla en düşük işçi maaşı ortalama 19.700 TL olmuştur, ayrıca 1000 lira olan ve iki bayramda verdiğimiz bayram ikramiyeleri 2000 TL’ye çıkartılmış olup, bayram ikramiyesi sayısı da 4’e yükseltilmiştir. İlaveten işçilerimizin yaptıkları işlerin ağırlığına göre günlük primler verilecektir. Geriye dönük olarak da en kısa zamanda tüm işçilerimize 5’er bin TL ödeme yapılacaktır. Bunların yanı sıra başta iş güvencesi olmak üzere, sözleşme ile garanti altına aldığımız sosyal ve mali hakların öncelikle kıymetli mesai arkadaşlarımız ve ailelerine, belediyemize hayırlı olmasını diliyor, katılım gösteren siz dostlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı

 

 
Başkan Engin ameliyat oldu
 
Azerbaycanlı iş kadınları Başkan Soyer’i ziyaret etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir'de meslek fabrikası gururu... Hem üretiyoruz hem çalışıyoruz
İzmir’de kadın istihdamını artırmak için çalışmalarını sürdüren İzmir ...
70 milyonluk Tire Stadı depo oldu!
Tire'de yaklaşık 70 milyon TL maliyetle UEFA standartlarında yaptırılan ...
Hamdi Türkmen’e hüzünlü anma....
Bir yıl önce yaşamını yitiren, İzmir basının usta kalemi Hamdi Türkmen, ...
 
Çeşme Ovacık'a yeni meydan...
Cumhuriyet Meydanı’nı yenileyerek kentte devrim yapan Çeşme Belediye Başkanı ...
Başkan Günel'den eşit ve kaliteli hizmet mesajı...
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Mobil Ofis Hizmet aracıyla Güzelçamlı ...
Yaşayan Körfez sergisi İzmirlilerle buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ve İzmir Planlama Ajansı ...
 
Torbalı’nın Mega projesi başlıyor..
Torbalı Belediyesi’nin tarihteki en büyük ve en bütçeli projesi olan kent ...
Başkan Soyer'den Disney tepkisi: ''Unutanlar da öğrenir"
Dijital yayın platformu Disney Plus'ın “Atatürk" dizisini yayınlamama ...
Karşıyaka'da ayda 1100 çocuk yüzme öğreniyor...
Sporu hayatının bir parçası haline getiren nesiller yetiştirmeyi ilke ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri