ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3761
    Dolar
  • Euro
    34,7143
    Euro
  • Altın
    2.400,070
    Altın
  • Bist-100
    10.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
Kocasının cebinden habersiz para alanlar dikkat!
Kocasının cebinden habersiz para alanlar dikkat!
9 Şubat 2024 Cuma - 07:59

Tugay ve Eşki'ye Bornova'da büyük ilgi...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ile Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Çambidi'de yurttaşlarla buluştu. Partililer ile birlikte yürüyen Tugay ve Eşki'ye parti içi adaylık sürecinde yarıştıkları Olgun Atila ve Güney Temiz'in yanı sıra Eski CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır da destek verdi. Tugay, "Liderimiz Özgür Özel, eminim sizlerle ve bütün İzmir’le gurur duyardı bu tabloyu görünce” dedi.  

Tugay ve Eşki ye Bornova da büyük ilgi...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Bornova Çamdibi’nde yurttaşlarla buluştu.  Yurttaşların yoğun katılımı ile buluşma alanına yürüyen Dr. Cemil Tugay, geçmiş dönem CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, geçmiş dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP Gençlik Kolları MYK Üyeleri ile beraber sahneye çıktı.

Coşkuyla karşılanan Tugay, “Merhaba Çamdibi. ‘Merhaba’ artık bizim şarkımız oldu biliyorsunuz Özgür Başkanla beraber. Biraz önce şurada bir pankart gördüm ne yazıyordu orada? ‘Cumhuriyet Halk Partisi Balkanlar’ın evladı Özgür Özel’e emanet’ yazıyor. Değerli genel başkanımız bu tabloyu görseydi eminim çok duygulanırdı. Sizler onların gerçek hemşerilerisiniz. Ege’nin Balkan Türkleri’nin evladı,  Türkiye’ye değişimi getirmek sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil Türkiye’de bir şeyleri değiştirerek Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla Türkiye’deki bütün sorunları bitirmek kararlılığıyla partimizin başına gelen büyük liderimiz Özgür Özel, eminim sizlerle ve bütün İzmir’le gurur duyardı bu tabloyu görünce” dedi.  

“HER SORUNUNUZDA İLK KOŞAN BEN OLACAĞIM” 

Zor bir aday adaylığı süreci geçirildiğini belirten Tugay, “Biraz zor günler geçirdik, biraz insanların kafalarını karıştıran şeyler söylediler. Ama bunlar bizim dünyamızda olmadı. Biraz önce burada gördüğünüz tabloda nasıl birbirimize sarıldıysak, bir ailenin bir parçası olduğumuzu gösterdiysek, bilin ki bütün aday adaylığı sürecinde de biz böyleydik. Olgun Atilla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayıydı ben de her yerde birbirimize sarıldık, başarı diledik. Bugün burada beraber elimizi kaldırdık. Yine Bornova için yarışan arkadaşlarımız da bugün burada yan yanalar ve birbirinin elini kaldırdılar. Bazı insanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi ideoloji ve idealde birleştiğini anlamakta zorluk çekiyor olabilirler. Bizler kendi çıkarlarımız, rant, cebizimi doldurmak, yandaşları beslemek için değil, biz bu ülkeye sevdalı olduğumuz için, biz cumhuriyete aşık olduğumuz için, biz Atatürk’e yürekten bağlı olduğumuz için bu görevlere talip oluyoruz. Bu duygularla biz bir aileyiz. Bu duygularla daha önceden Kamil Okyay Sındır, Olgun Atilla başkanlarım ve şimdi Mustafa İduğ başkanım nasıl Bornova’ya hizmet ettiyse, bundan sonra da Ömer Eşki Başkanım aynı duygularla bayrağı daha ileri taşımak, hizmeti daha iyiye götürmek için mücadele edecek. Bana düşen görev onun yanında yer almak, Çamdibi’nin, Bornova’nın her sorununda Ömer kardeşimle birlikte sizlerin sokaklarında, evlerinin önünde, iş yerlerinde her sorununuzda yanı başında olmak. Size söz veriyorum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önümüzdeki 5 yıl boyunca eğer bu yetkiyi bana verirseniz her sorununuzda size ilk koşan ben olacağım” ifadelerini kullandı.  

“MAHÇUP OLMAYACAĞIZ” 

“İzmir bizi bugünler için yetiştirdi” diyen Tugay, “Küçük yaşlardaki öğretmenlerimizden tutun, bize bakkalından bir şeyler veren bakkal amcaya, bizi seven okşayan bütün büyüklerimiz, ailelerimiz, yakınlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız, hepsi bizi bugünler için yetiştirdi. Ben bütün okullarımız İzmir’de okudum ama üniversitemi Ege Üniversitesi’nde okudum. Ege beni doktor yaptı, cerrah yaptı ve sizlere hizmet için aranıza gönderdi. 30 yıl doktorluk yaptım. Aranızda beraber çalıştığım arkadaşlarım var el sallıyorlar. 30 yıl ben bu şehre, ülkeme doktor olarak hizmet ettim. Ama ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı durumda kendimi düşünemezdim. Eğer bana görev verilirse elimden geleni yapmak, belki de hiç uyumadan, hiç yemeden gece gündüz koşturarak bu şehre ve bu ülkeye hizmet etmek için görev almaya uygun oldum kararını verdim. O nedenle siyasete girdim. O nedenle 2019’da bana Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevi verildi ve 5 yıl içinde alnımın akıyla kendime en ufak leke sürdürmeden görevimi yaptım. Eğer sizler layık görürseniz aynı şekilde tertemiz kararlı mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz. Ne yapacağız? Atatürk’ün şehrinin bu ülkeye parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız. 

Cumhuriyetin insanlarının bu şehirde çok mutlu olduğunu herkese göstereceğiz. Yapılamayacak bir şey yok, baş edilemeyecek hiçbir sorun yok. Yüreğimizde o inanç var, o sevgi var. Hep birlikte bir aile olarak çalışacağız. Lütfen yanımızda olun. Lütfen birilerinin kurduğu hayallerin gerçekleşmeyeceğini kendilerine gösterin. Onlara deyin ki İzmir cumhuriyetin gurur şehridir.  Değerli kardeşlerim ben size namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum mahçup olmayacağız, kendimizi mahçup etmeyeceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım.” 

BİRLİK MESAJI 

Buluşmaya katılan Bornova Belediye Başkan Aday Adayları Ercan Kahya ve Güney Temiz’i sahneye davet eden CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, “Bizler birbirimizle yarışırız, çekişiriz, bazen birbirimizi kızdırırız ama söz konusu Cumhuriyet ise, Mustafa Kemal Atatürk ise, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıysa, aynı cephede omuz omuza ölmeye razıyız. Ama bu kaleyi Atatürk düşmanlarına teslim etmeyeceğiz arkadaşlar. Bir seçim startı vermek istedik. Seçimlere 50 gün kala İzmir’e coşku gelsin istedik. Birileri sahte anket şirketleriyle sahte anketler yayınlıyorlar. Rozetini takamadıkları partiye kazandırabileceklerini düşünüyorlar. Dedik ki bir Çamdibi’ne gidelim, İzmir’in sesi duyulsun. İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı okunu indirmeye cesaretleri var mı, onlara bir cevap verelim dedik. Bir evladı Fatihan’a, Debrelilere, Atatürk’ün hemşerileri Selaniklilere gidelim soralım, biz bu Bornova’yı İzmir’i Atatürk düşmanlarına verecek miyiz? Atatürk’ten vazgeçecek miyiz? Altı oklu bayrağı sonuna kadar en tepeye dikmeye edvam edecek miyiz? Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" dedi.

“ZORLUKLARI AŞACAK, HEP BERABER KAZANACAĞIZ” 

Diyorlar ki İzmir’e yeniden bir belediyecilik getireceklermiş yıllardır aynı yalanı söyleyip durdular. İstanbul ve Ankara’yı ellerinden aldık, gerçek belediyecilik nasıl yapılır görüyorlar. Aylarca aradılar Ekrem Başkanın karşısına aday bulamadılar. En sonunda kimle kaybedeceklerine karar verdiler. İmar affının katili, Türkiye’de on binlerce insanın ölümüne sebebiyet vermiş eski Çevre ve Şehircilik Bakanını getirdiler daha az kayıpla kaybetmek için. İzmir’de yep yeni, genç bir kadro var. O kadronun çok önemli bir teknik direktörü var; sevgili Cemil Tugay Başkanımız. Ben de o kadronun içersinde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Burada Bornova’ya, Çamdibi’ne hizmet etmiş değerli büyüklerim var. Bu arkanızda gördüğünüz, ben Saray Bosna’da aslını görmüştüm. Bu çeşmeyi buraya Kamil Başkanım yaptırmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ondan önce Sırrı Başkanım bu pazar yerini yapmıştı. Olgun Başkanım Bornova’nın 4 bin sokağını tek tek gezmişti. Ben onlar gibi yerel yönetim uzmanlarından bir bayrak teslim aldım. Omuzlarımdaki yük çok ağır. Umarım mahçup olmaz, onların getirdiği bayrağı daha da ileriye dikeriz. Çok başarılı bir belediyecilik yapmak için yola çıktık. Bu genç yaşta nasip olan görevi sizlerin desteğiyle umarım başarılı yerlere  taşırız. Cemil Başkanımız ile uyumlu İzmir’in her noktasında tüm belediye başkanlarımız bir arada yol yürüyeceğiz. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Çünkü bu yolun sonunda bizim çocuklarımıza bir borcumuz var. Nasıl buraları Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında aldıysak yarın ben de Cumhuriyet Halk Partili bir kardeşime teslim etmek istiyorum. Hep beraber yol yürüyecek, zorlukları aşacak, hep beraber kazanacağız. Bornova’da da İzmir’de de 2027’de Türkiye’e de Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını yeniden inşa edeceğiz.   

PARTİLERİNİN ROZETİNİ TAKMAKTAN İMTİNA EDİYORLAR 

Geçmiş dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki’yi desteklediklerini belirterek, “Burası Çamdibi; Çamdibi"nin özelliğini İzmir’de heryere gösterdiğimizi düşünüyorum. iyi ki buradayız. İnanıyorum 31 Mart sonrası başkanımızla birlikte güzel hizmetler vereceğiz, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü gençler olarak en önde yürüyeceğiz” dedi.  

“Bu iş bu akşam bitmiş” diyen CHP Bornova İlçe Başkanı Av. Ertürk Çapın da, “Hemşerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le İzmir’de hesaplaşmaya gelenlere, her türlü ahlaksızlığı yapanlara karşı, Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte olduğunuzu gösteriyorsunuz. Sağ olun var olun. Bu kaleyi yıkamazlar hiç merak etmeyin” ifadelerini kullandı.  

Geçmiş dönem Bornova Belediye Başkanı ve geçmiş dönem CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise “Söz sırası iki çok kıymetli belediye başkan adayımızda. Sevgili dostlar benden önce benim yol arkadaşım, her şeklide çocukluktan beri dostum ilçe başkanımız konuştu. Benden sonraki belediye başkanım Olgun Atilla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayıydı. Ne büyük mutluluk biri adaylık şerefine nail oldu, omuz omuza yan yanalar. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bizim göğsümüzde yüreğimizde kazılı altı okumuz. Bu cumhuriyeti kuranlar, hepsinden önce büyük önderimiz kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz. Altı okumuzu onurumuz, şerefimizle bugüne kadar getirdik bundan sonra da ileriye götüreceğiz. Birileri aday oldukları partinin rozetini kullanmaktan imtina ediyorlar, nedense İzmir’de göremiyoruz. Ama biz gururla taşıyoruz. Bundan sonra da onu taşıyacağız. Önümüz yine bir seçim, yine bir hesaplaşma. Ama bizim hesabımız Cumhuriyetimizden yana, Mustafa Kemal Atatürk’ten yana, insandan, demokrasiden, barıştan, özgürlükten, sevgi ve kardeşlikten yana. Bizi ayrıştamaya çalışanlara karşı Çamdibi’nin gösterdiği bu birlik daim olsun. Eminim ki yine bir rekorla bu seçimi geride bırakacağız. Onlara başarılı diliyorum. Başarı dilemek güzel bir şey, bu yetmez yollarını açmak, başarılı olmaları için elimizden geleni yapmak da bize düşüyor” diye konuştu.

 
İş arkadaşını baltayla öldürdü!
 
CHP’li Mutlu’dan dernek ve esnaf turu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay ve Eşki Bornova'da esnaf ve vatandaşlarla buluştu...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisinin Bornova ...
AK Partili Çankırı'dan Başkan Batur'a ziyaret...
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, mevcut Konak ...
Hamza Dağ'dan Karaburun'da yoğun mesai... ''Doğa tahribatına izin vermeyeceğiz''
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, yoğun ...
 
CHP'li Nalbantoğlu: "İzmir'deki kamu yatırımlarının tamamlanmamasının nedeni Erdoğan'dır"
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
CHP Bornova Adayı Eşki sanayi sitelerini gezdi...
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova’da bulunan sanayi sitelerini ...
CHP İzmir'de yerel seçim zirvesi...
CHP İzmir İl Başkanlığı, 14 Şubat'ta milletvekilleri ve partinin önde ...
 
CHP'nin adaylarını tanıtacağı tarih belli oldu
CHP, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ...
AK Partili Dağ, Kemalpaşa'da fabrika ve esnaf ziyareti yaptı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Kemalpaşa ilçesinde ...
CHP'li Aslanoğlu'dan AK Partili Tunç'a tepki: ''Seçilmiş kayyum olmak istiyor''
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri