ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
23 Şubat 2024 Cuma - 14:23

Tunç Soyer'den veda buluşmaları...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, veda buluşmaları kapsamında kentteki muhtarlarla bir araya geldi. Siyaseti bırakmayacağını söyleyen Başkan Soyer, “Benim hayatımı anlamlı kılan, peşinden koştuğum şey memleket sevdası. Memleketinizi seviyorsanız makama ihtiyacınız yok” dedi.  Muhtarlar da “Bilin ki İzmir’de bin 293 kardeşiniz var” diyerek Başkan Tunç Soyer’e teşekkür etti.

Tunç Soyer den veda buluşmaları...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, veda buluşmaları kapsamında Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde kentteki muhtarlarla bir araya geldi.  Başkan Soyer’i “İzmir Seninle Gurur Duyuyor” sloganı ile uzun süre ayakta alkışlayan muhtarlar, 5 yıllık süreçte kendilerine destek veren Başkan Soyer’e teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Kılıç ve kentin dört bir yanından gelen muhtarların katıldığı programda konuşan Başkan Soyer, “Beni çok gururlandırdınız. Her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.


 
“Siyasi görüşünüzü bilmedim, merak da etmedim”
Konuşmasında muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Ben birçoğunuzun siyasi görüşünü bilmiyorum. Merak da etmedim hiç. Çünkü Türk Hukuk mevzuatında birçok eksiklik var fakat nasıl olduysa muhtarlık kurumuyla ilgili düzenleme müthiş bir özerklik veriyor muhtara. Siz mahallenizin, köyünüzün temsilcisi olarak kiminle ne yapma ihtiyacı duyarsanız onu yaparsınız. Bu belki de Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinin sigortasıdır. Muhtarlık kurumu olmasaydı Türkiye demokrasisi nasıl bir noktada olurdu? Emin olun ki çok kötü bir noktada olurdu. Eğer bugün Türkiye’de bir nebze demokrasiden bahsediyorsak, iktidarın mutlak gücünün sınırlanmasına hizmet eden mekanizmalardan bahsediyorsak bunun önemli bir bölümü sizlersiniz. Yaptığınız iş son derece kıymetli” diye konuştu.


 
“Asla bırakmayacağım”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal gücüyle muhtarlık müessesini buluşturmanın önemine değinen Başkan Soyer, “Göreve başladığımda bunu tespit ettikten sonra içim çok rahatlamıştı ve bu doğrultuda çalışmaya başladım. Şimdi bir yol ayrımına geldik. ‘Siyaset uzun soluklu bir iştir’ denir ya ben asla bırakmayacağım, onu söyleyeyim. Hepimizin hayatını anlamlı kılan, peşinden koştuğumuz bir şeyler vardır. Benimki çok net; memleket sevdası. Ben 10 yılı Seferihisar, 5 yılı Büyükşehir olmak üzere son 15 yıl yaptığım göreve kendimi vakfettim. Arkadaşlarım, hobilerimi, her şeyi bir kenara bırakıp bu ülkeye daha fazla nasıl faydalı olabilirim diye kafa yordum. Memleket sevdası denilen şey makam, mevki, koltukla alakalı bir şey değil ki. Siz bu memleketi seviyorsanız bunun için makama ihtiyacınız yok. Bunun için koltuğun büyüklüğü önemli değil. Eğer siz seviyorsanız memleketinizi nerede olursanız olun o memlekete o sevginizi gösterecek bir çare buluyorsunuz zaten. Benim de sonsuz çarem var” ifadelerini kullandı.


 
“Siz bana gönüllerinizde bir makam açtınız”
Toplantıya katılan ve kendisine her zaman destek olan muhtarlara teşekkür eden Başkan Soyer, “Hepiniz sabahın erken saatlerinde kalkıp buraya geldiniz. Gösterdiğiniz hassasiyet bana verdiğiniz en büyük ödüldür. Bu görevleri tamamlayıp giderken böyle uğurlanmak da, ‘oh çok şükür, gitti kurtulduk’ demek de var. Sizler bana bunu öyle büyük bir ödül olarak verdiniz ki… Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı, tamam bir şey ama bir de gönül makamı var. Siz bana gönüllerinizde bir makam açtınız. Bunun değeri her şeyden büyük. Sizin gönüllerinizde açtığınız o makama layık olmak için hayatımın sonuna kadar elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.
 
“Birileri muhtarların ne kadar güçlü olduğunu görmedi ama görecekler”
Buca Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin, Başkan Soyer’in beş yıllık görev süresinde kendilerine bir ağabey, baba gibi sahip çıktığını belirterek, “Bize o kadar şefkat gösterdi ki… Ben iki dönemdir muhtarım. Bu dönem gördüğüm ilgi, alakayı hiçbir zaman görmemiştim. Biz Tunç Başkan ile yola devam etmeyi çok isterdik. Çok mücadele verdik. Muhtarların taleplerini yerine getirmelerini çok isterdik. Muhtarların ne kadar güçlü olduğunu bilmelerini isterdik. Ama maalesef birileri muhtarların ne kadar güçlü olduğunu görmedi ama görecekler. Bizler demokrasinin temel taşlarıyız. Hiçbir parti ayrımı olmadan bugün bin 293 muhtar Tunç Başkan’ın arkasında dik durduysa demek ki Tunç Başkan hiç ayrım yapmadan bizlere ilgi ve alaka göstermiştir. Tunç Başkan’ım o kadar güzel bir iz bıraktınız ki muhtarlar her zaman yanınızda olacak. Bilin ki İzmir’de bin 293 kardeşiniz var” diye konuştu.
 
“Biz sizi kaybetmek istemiyoruz”
Konak Mecidiye Mahallesi Muhtarı Yelda Atilla ise Başkan Soyer’in her daim telefonun ucunda, muhtarların kalplerini fetheden bir başkan olduğunu belirtti. Muhtar Atilla, “Siz başkasınız. Biz sizi kaybetmek istemiyoruz. Kalbimize taht kurdunuz, başımızın tacısınız. Her daim sizinle birlikte olmak istiyoruz. Biz daha yeni başladık. İyi ki varsınız. Sizi gerçekten çok seviyoruz” dedi.

 
CHP adayı Yıldız: ''Sasalı Çiğli'nin nefes borusu niteliğinde''
 
Birlikte yaşadığı kadın ve 2 kızını katletti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı Bilge Çınarlar’dan Anadolu Türküleri Konseri!
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve Karşıyaka ...
Menemen Asarlık Sosyal Tesisleri açılışa gün sayıyor...
Menemen Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen Asarlık Sosyal Tesisi’nde ...
Başkan Soyer'den Narlıdere Metrosu daveti... ''Tüm İzmir'i bekliyorum''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve başladığında yüzde ...
 
Başkan Sengel muhtarlarla buluştu...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel çalışma döneminde ...
Prof. Dr. Naci Görür İzmir’de deprem ve dirençli kentleri anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Afetlere Hazır ve Dirençli ...
CHP’li İrfan Önal, gazilerle buluştu...
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Muharip Gaziler Derneği’ni ...
 
CHP'li Mutlu'dan Kemeraltı mesajları... 'İlk günden çalışmaya başlayacağız'
Kemeraltı ve çevresinde temaslarını sürdüren CHP Konak Belediye Başkan ...
Menderes'te yol çalışmalarında ikinci etap başladı
Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarında ikinci etap başladı.
Başkan Gümrükçü’den çalışanlara ek protokol müjdesi...
Çiğli Belediyesi ile belediyede örgütlü sendika DİSK Genel-İş İzmir 8 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri