ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sel faciası: 300 kişi yaşamını yitirdi!
Sel faciası: 300 kişi yaşamını yitirdi!
AK Partili eski başkan hakkında flaş karar!
AK Partili eski başkan hakkında flaş karar!
TIR'lar çarpıştı: Ölü ve yaralılar var!
TIR'lar çarpıştı: Ölü ve yaralılar var!
Eurovision'u kazanan belli oldu!
Eurovision'u kazanan belli oldu!
10 Şubat 2023 Cuma - 14:26

Tunç Soyer, depremin vurduğu illerin STK temsilcileriyle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem felaketinin vurduğu 10 ilin sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Soyer, “İşimiz zor ama biz daha önce yaşadık, gördük. Türkiye’de bunu bizden daha iyi yapacak kimse yok. Bunu başarırız. Birbirimize inanıp güveneceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın en iyisini yapacağız. Yeter ki oradaki insanlarımıza bir an önce en iyi hizmeti götürebilelim” dedi.

Tunç Soyer, depremin vurduğu illerin STK temsilcileriyle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem felaketiyle sarsılan kentlerin sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri ile bir araya geldi. Meclis Salonu’ndaki toplantıda, afet bölgesine yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Başkan Tunç Soyer, sivil toplum örgütlerinin acil ihtiyaçlar ve yapılması gerekenlerle ilgili önerilerini dinledi. Toplantıda koruyucu aile, depremzedelere iş verilmesi, psikolojik destek gibi konular ön plana çıktı.



“Çok ağır bir tablo var”
Afet bölgesinde çok ağır bir tablo olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, enkaz arama kurtarma çalışmalarında geç kalındığını vurguladı. Başkan Soyer, “Bunu suçlamak için söylemiyorum. Bu gerçeğin tespiti. 1999 yılında yaşadığımız Gölcük depreminde devletin hızını görüyoruz. Asker ilk anda felaket bölgesine girdi. İzmir depreminde ilk 4. dakikada İzmir Büyükşehir ekipleri enkazda çalışmaya başlamıştı” dedi.



4 ilde koordinasyon merkezi
Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta koordinasyon merkezi kuracaklarını belirten Başkan Soyer, “Kentimize nasıl sahip çıkıyorsak deprem bölgesine de o kadar sahip çıkacağız. Hatay Belediyesi depremden dolayı çöktü ve hizmet üretemiyor. Bölgedeki çalışmaları AFAD mı yapacak? Onların bu konuda teknik ekipleri, malzemesi yok. AFAD bir çatı ama altı boş. Onu biz dolduracağız. Bu merkezler küçük büyükşehir belediyesi gibi çalışacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bin personelini göndereceğiz. Kurumsal kapasite içerisinde ne varsa orada konumlandıracağız. Ayrıca halkın sağlık hizmetlerine ulaşmasında çok ciddi sıkıntılar var, Bölgede dört noktada Eşrefpaşa Hastanesi’nin küçük bir modeli olan sağlık birimleri kuracağız” dedi.

Yardımlar tek merkezden gönderilmeli
Yapılan yardımların doğru adreslere gitmediğini sık sık hatırlatan Başkan Soyer, yardım toplayıp bölgeye gönderen sivil toplum örgütlerine önemli uyarılarda bulundu. Soyer, “Sizden talebimiz hiç kimse buradan yardım tırı, araç çıkarmasın. Siz bize oradaki ihtiyacı belirleyin. Doğru ihtiyacı tespit etmek bizim için önemli. Bunu da bilen sizsiniz. Sizin oradaki tanıdıklarınız bunu bilir. Tek merkezden yardımlar çıkmalı. İhtiyaçları belirleyin” diye konuştu.

Yardımları yerine ulaştıralım
Yardımların yerine ulaşmasının çok önemli olduğuna değinen Başkan Soyer, “Bütün mesele o bir tek giden battaniyenin ona ihtiyaç duyan kişiye ulaşmasında. O bir tek battaniye gerçekten ihtiyaç duyana ulaşmıyorsa; göndermeyeceğiz. Bölgede koordinasyonu sağlayacak olan tek kent İzmir. Henüz kimse böyle bir çare üretmedi. Kaynağın dağılmasına, israf olmasına izin vermeyelim” diye konuştu.

“İşimiz zor ama biz daha önce yaşadık, gördük”
İzmir depreminde olduğu gibi yeniden “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını başlattıklarını anımsatan Soyer, “Bu uygulamayı bütün Türkiye'de başlattık. Türkiye'nin her yerinde depremzedeler istedikleri kentten ev kiralayacak. Bedelini de biz buradan ödeyeceğiz. Güç birliği yaparsak, dertlere derman oluruz. Yoksa verdiğimiz emeğin, faydası olmaz. Bu işbirliğini diri tutarsak, emekler boşa gitmeyecek. O zaman başımızı yastığa koyduğumuzda, işimizi yapmış olmanın huzuru ile yatabiliriz. Yoksa haram. İnsan içtiği sudan utanıyor. İşimiz zor ama biz daha önce yaşadık, gördük. Türkiye’de bunu bizden daha iyi yapacak kimse yok. Bunu başarırız. En iyisini yapacağız. Hiç kuşkunuz olmasın. Burada yatıp kalkacağız. Çare üretmeye çalışacağız. Bir birimize inanıp güveneceğiz. Destek vereceğiz. Yeter ki oradaki insanlarımıza bir an önce en iyi hizmeti götürebilelim” ifadelerini kullandı

 
Altay'da yardım seferberliği!
 
Deprem bölgesindeki su sorunu için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri devrede!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ekipleri depremin 102. saatinde bir canı daha kurtardı
Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan İzmir Büyükşehir ...
Çeşme tek yürek oldu...
Kahramanmaraş’ın Pazarcık merkezinde yaşanan depremlerden etkilenen vatandaşlar ...
Başkan Sengel: ''Bu günleri halkın halka sahip çıkması ile aşacağız''
Malatya’ya giderek afet bölgesinden ilk izlenimlerini aktaran Efes Selçuk ...
 
Bayraklı Belediyesi'nin yardım TIR'ları umut oluyor
Yüzyılın en büyük deprem felaketi sonrası başlatılan yardım kampanyası ...
Karabağlar'da yardım kampanyasına destek yağıyor
Karabağlar Belediyesi'nin ağır kış koşullarında yaşam mücadelesi veren ...
Menemen'den afet bölgesine 20 TIR yardım!
Menemen Belediyesi’nin başlattığı kampanya sonrası toplanan yardımlarla ...
 
İzmir’de deprem dayanışması için 41 milyon lirayı aşan destek...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 ili etkileyen depremler sonrasında ...
Karşıyaka’dan Antakya’ya gönül köprüsü...
Deprem bölgesinde yaraları sarmaya ve vatandaşa destek olmaya çalışan ...
Gaziemir'den 6 TIR ve 35 kamyon destek depremzedelere ulaştırıldı
Gaziemir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri