ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
26 Ağustos 2019 Pazartesi - 17:44

Türk- İş olayı için flaş çıkış... Atalay'ın yaptığından tüm sendika sorumlu tutulamaz

Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın adeta sarı sendikacılığın itirafı niteliğindeki sözleri içeride de büyük kırılma yarattı. Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'nın Bölge Örgütlenme Temsilcisi Atilla Pasin, "Atalay'ın ihanetini ortaya koyan mikrofon olayı Allahın bir lütfudur. Ancak, Türk- İş yönetiminin ihanetçi çizgisini tüm camiaya, bağlı sendikalarına, temsilcilerine, işçilerine atfedemezsiniz. Bu çok büyük bir haksızlıktır" dedi.

Türk- İş olayı için flaş çıkış...  Atalay ın yaptığından tüm sendika sorumlu tutulamaz

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın adeta sarı sendikacılığın itirafı niteliğindeki sözleri, konfedarasyon içinde büyük kırılma yarattı. Türk- İş'e bağlı birçok sendikanın başkanından Atalay'a sert tepki gelirken, İzmir de yaşananlara sessiz kalmadı. Ege Bölgesi ve İzmir'de emek mücadelesinin simge isimlerinden  Belediye- İş Sendikası Bölge Örgütlenme Temsilcisi Atilla Pasin, SONKALEİZMİR'e konuştu. Pasin, Ergün Atalay'ı yerden yere vururken, çok önemli uyarılarda da bulundu. Mikrofon skandalını "Allahın bir lütfu" olarak niteleyen Pasin, "Biz yıllardır Ergün Atalay'ın ne olduğunu, iktidarla nasıl iç içe, koyun koyuna yaşadığını anlatmaya çalışıyorduk ama bir türlü anlatamıyorduk. Mikrofonun açık kaldığı 10 saniyedeki kayıt herşeyi ortaya koydu. Türkiye işçi sınıfı hareketinin Ergün Atalay gibilerden kurtulması gerekiyor" dedi.

NE YAPALIM, BIRAKIP GİDELİM Mİ
Atilla Pasin şöyle devam etti: "Ergün Atalay gibilerin deşifre olması çok hayırlı bir gelişme. Ancak, burada yaratılan rüzgarla Türk-İş'e bağlı tüm sendikalara 'sarı sendika' yaftası yapıştırmak isteniyor. Bu çok büyük bir haksızlık. Örneğin, şuan TBMM'ye giden milletvekillerine sen Tayyip Erdoğan'ın meclisine neden gidiyorsun diyebilir misiniz, kızabilir misiniz? Meclisten istifa et mi diyeceksiniz. Hükümet onlardan diye paramentoya gitmeyecek misiniz? Bu aynı şeydir. Türk- İş yönetiminin mevcut durumu böyledir diye bırakıp gidelim mi biz de. Şu anda en büyük işçi kitlesi Türk-İş'tedir. Güç oradadır. Onları bırakıp gitmek doğru değildir. Şu an yapılması gereken Türk- İş'in yönetimine gelip dümeni doğru yere kırmak, işçinin hakkını hukukunu savunmaktır."

HALEN MÜTHİŞ BİR POTANSİYEL VAR
Türk- İş'in geçmişte çok büyük, tarihi eylemlere imza attığını, bunca birikimin tek kalemde silinip atılamayacağını vurgulayan Pasin, "Düz mantıkla bakıp, Ergün Atalay onları söyledi diye (Türk-İş böyle böyle) diyemeyiz. Bunu Hak-iş'e diyebilirsiniz. Sendikacılık yapmadıkları ortadadır. Ama Türk- İş farklıdır. Geçmişte çok büyük, tarihi eylemleri vardır. Halen müthiş bir potansiyeli bulunuyor. Türk-İş yönetiminin ihanetçi çizgisini tüm camiaya, sendikalarına, temsilcilerine, işçilerine atfedemezsiniz. Bu çok büyük bir haksızlıktır. İşçi sınıfını böyle bölemezsiniz, yargılayamazsınız. Bu ya cahilliktir ya insafsızlıktır ya da bilerek manipülasyondur" diye konuştu.

GENEL KURULA UMUTLA GİDECEKLER
Pasin, Türk- İş'in ocak- şubat aylarında genel kurula gideceğini ve birçok sendika başkanının şimdiden yönetime karşı kılıçlarını çektiğini anlatırken, şöyle devam etti: "Türk-İş yönetimine içeriden bu denli bir tepki varken, bağlı sendikaların moralini bozmamak lazım. Türk-İş yönetimini istifaya çağıran, yerden yere vuran sendikalar var. Belediye-İş olarak biz de öyleyiz. Ama şimdi bağlı tüm sendikaları Türk-İş yönetiminin yaptıklarından sorumlu tutmak hiç hoş olmuyor. Bizim canımızı yakıyor. Çünkü biz bu yönetimin değişeceğini umut ediyoruz. Tabanda müthiş bir tepki var. Sendikaların genel merkezine yansıyor bu tepkiler. Genel merkezlerden de yılbaşındaki genel kurula yansıyacak. Biz Türk-İş'in eski, mücadeleci, işçi sınıfından yana olan günlerine döneceğine inanıyoruz. Cumhuriyetin, demokrasinin değerlerine döneceğini düşünüyoruz."
 

 
Erdoğan'ın ziyareti öncesi Rusya'dan açıklama
 
Bayraklı'da böcek olayında flaş gelişme... Parmak izleri çıkmıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş bırakma kararlılığımızı göstereceğiz
Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, kamu emekçilerinin ...
Benzine yeni zam...
Döviz kurunun yükselmesiyle birlikte akaryakıta da zam geldi. Bu gece ...
Okul kıyafetleri el yakıyor
İzmir'de, 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesinde, okul formaları ve önlükler ...
 
Salyangoz suyu paraya dönüşüyor
İzmir'de 20 yıldır mermer blokları arasında çalışan ve ihracat yapan Gamze ...
Dolarda hızlı gece.. . İşte rakamlar
ABD-Çin ticaret savaşında gerilimin artmasıyla yuan spot piyasada 11 yılın, ...
İzmir'de kestane krizi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, kestane kanseri nedeniyle kestane ağaçları ...
 
Buğday uyarısı... Ekmek bulamayabiliriz
İzmir Ticaret Borsası Hububat Mamulleri Toptan Ticaret Komitesi Başkanı ...
CHP'li Tekin'den kredi borçları için kanun teklifi
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM'ye verdiği kanun teklifi ...
Bakan açıkladı! Volkswagen o ile geliyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri