ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
21 Aralık 2021 Salı - 18:20

Türk Metal işçilerinden İzmir mitingi: Mesaileri kaldırdık, onurumuzu çiğnetmeyiz!

Türk Metal Sendikası işçileri, Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) ile toplu iş sözleşmesi konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine İzmir'de sahaya indi. Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, "12 Ekim'de masaya metal emekçilerinin alın teriyle yazılı bir taslak koyduk. Yüzde 29.57 zam istedik. Önümüzde yüzde 12 zam teklifini bulduk. O taslak bizim onurumuzdur. Onurumuzu çiğnetmeyiz. Kimin ürettiğini, kimin çalıştığını MESS’e hatırlatmak için mesaileri kaldırdık" dedi.

Türk Metal işçilerinden İzmir mitingi: Mesaileri kaldırdık, onurumuzu çiğnetmeyiz!

SONKALEİZMİR-Türk İş'e bağlı Türk Metal Sendikası, özel sektörde 130 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi için Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) ile anlaşamayınca ilk mitingi İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda yaptı. "Uzlaşma yoksa mücadele var", "Metal emekçisinin sabrını sınama" yazılı dövizler ve bayraklar taşıyan işçiler sloganlar atarak Türk Metal'in yüzde 29.57'lik zam talebine karşı yüzde 12 öneren MESS'e tepki gösterdi.

"KİMSE BİZİ TEST ETMEYE KALKMASIN"

Basın açıklamasını Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal yaptı. Görüşmelerin başladığı 12 Ekim'de masaya bir taslak koyduklarını belirten Öcal şöyle konuştu:

"O taslak, kimsenin değil, hepimizin taslağıydı. Tek tek bütün üyelerimizin beklentisi, isteği, arzusu o taslaktaydı. Metal emekçileri o taslağı alın teriyle yazdı. Biz ne istedik taslakta? Bu ortamda, ücretlerimize ortalama yüzde 29. 57 zam istedik. Peki karşılığında ne bulduk? MESS’in masaya getirdiği yüzde 12 zam teklifini bulduk. Buradan MESS’e sesleniyoruz: O taslak bizim onurumuzdur. Biz onurumuzu çiğnetmeyiz. Bugüne kadar kimseye boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyiz. MESS’in, sadece ücretlerle ilgili teklifleri değil, çalışma hayatına ilişkin teklifleri de bizim için hayal kırıklığı olmuştur. MESS, esnek çalışma, deneme süresi, kıstalyevm gibi, artık geride kaldığını düşündüğümüz birçok uygulamayı, teklif adı altında yeniden masaya getirmiştir. Vicdanı sızlamadan, masaya getirdiklerini kabul edemezdik, etmedik. Buraya kadar dedik ve o masadan kalktık. Şimdi herkes bilsin ki biz masaya oturup müzakere etmesini de alana çıkıp kora kor mücadele etmesini de iyi biliriz. Kimse bizi test etmeye kalkmasın. Kim gelirse gelsin… Alayına hodri meydan."

25 ARALIK'TA YOL HARİTASI AÇIKLANACAK

Eylemlerle ilgili yeni kararlar alındığını belirten Öcal açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kimin ürettiğini, kimin çalıştığını MESS’e hatırlatmak için, dün akşamdan itibaren mesaileri kaldırdık. Nasıl ki MESS bizim sesimize kulak tıkıyor, biz de mesailer konusunda gelecek ricalara kulaklarımızı tıkayacağız. Hodri meydan, bakalım bundan sonra kim üretecek? Bakalım bundan sonra kim alın teri dökecek, işleri kim yetiştirecek?
Bizim, insan onuruna yakışır bir iş ve bir yaşamdan başka bir talebimiz yok. Bizim, üretmek, kazanmak ve kazandırmaktan başka düsturumuz yok. Ama herkes bilsin ki bizim Türk Metal üyesinin hiçe sayılmasına da asla ve asla tahammülümüz yok. En zor günlerde, herkesin saklanacak yer aradığı salgın döneminde bile işine ve işyerine sahip çıkan bu emekçilere reva görülen budur. O günlerde sırtımızı sıvazlayanlar, sosyal ortak olduğumuzu vurgulayanlar, zorlukları beraber aşacağımızı söyleyenler, bugün bizi tanımazdan geliyorlar. O zaman biz de onlara kendimizi hatırlatmayı bir borç biliyoruz. Her gün bir kent merkezi bizim sesimizle yankılanacak. Yarın Manisa’da, sonra Bursa’da, ardından Eskişehir’de olacağız. Hep bir ağızdan haklı taleplerimizi haykıracağız. Sonra, o önemli gün gelecek. Türkiye işçi sınıfının lideri, işçilerin kardeşi, Türk Metalimizin Genel Başkanı Pevrul Kavlak, bize yol haritasını açıklayacak. 25 Aralık’ta mücadelemize yön verecek. Neyi, nerde, nasıl yapacağımızı herkese bildirecek. 25 Aralık öyle bir gün olacak ki, ondan sonra yer gök bizim sesimizle inleyecek. 25 Aralık öyle bir gün olacak ki, zafere giden mücadelemizin ilk günü olacak ve sonunda zafer bizim olacak."

 

 
4 yıl kadar hapsi isteniyor!
 
Beyaz eşyada zam krizi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Susurluk davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu öldürüldü
Susurluk davasında hüküm giyen ve adı 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul ...
Diyanet'ten 'Vadeli mevduat hesabı caiz mi?' sorusuna yanıt
Diyanet İşleri, vadeli mevduat hesaplarına para yatırmanın haram olup olmadığını açıkladı.
Çeşme'de plastik atıksız şehir hedefi turizmcilere anlatıldı!
Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) Plastik Atıksız Şehirler Ağı’nda pilot ...
 
Ayşe Mayda son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'de 105 yaşında hayatını kaybeden ortodonti alanında Türkiye'nin ...
Polisten kaçan minibüsten Afganlar çıktı!
İzmir'de, polis kontrol noktasından kaçmaya çalışan ve kovalamaca sonucu ...
Müdür yardımcısına 12,5 yıl hapis!
Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ...
 
İzmir'den gönderildi, Ordu'da 2 can aldı!
Ordu’da sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan ...
THK'nın turist planı!
Kurban derisi ve yangın söndürme uçaklarından aldığı gelirler kesilen ...
Yeni kalbiyle anne olmak istiyor!
İzmir'de kalp nakliyle sağlığına kavuşan 37 yaşındaki Melek Atıcı, evlat sahibi olmak istiyor.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri