ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
11 Mart 2024 Pazartesi - 11:58

Türkiye'nin en büyük çocuk köyü Menemen'de açıldı...

Türkiye’nin en büyük tematik çocuk köyü, Menemen’de binlerce vatandaşın ve çocukların katıldığı çoşkulu bir törenle açıldı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapacağız. Burada hem eğlenip hem öğrenecekler. 2024 sonuna kadar toplam dört olimpik yüzme havuzu ve yeni dönemimizde dünyanın en büyük dönme dolabı, aqua park, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi açıp, aynı zamanda Menemen’i 27 kilometrelik sahiliyle buluşturacağız” dedi.

Türkiye nin en büyük çocuk köyü Menemen de açıldı...

Menemen Belediyesi, ilçedeki açılışlarına bir yenisini daha ekledi. Mart ayı boyunca yapacağı seri açılışlara 2 bin metrekarede bölgenin en büyüklerinden olan fitness salonu ve Çukurköy’deki toplu açılışla başlayan Menemen Belediyesi, Ulukent’te Türkiye’nin en büyük tematik çocuk oyun köyünün açılışını gerçekleştirdi. 10 bin metrekarelik alanda içinde tarımdan matematiğe, müzikten ahşap atölyesine kadar hem eğlendiren hem de öğreten birçok nitelik barındıran tematik çocuk köyünün açılışına ilgi çok yoğun oldu. Etkinliğe Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile birlikte Menemen ve çevre ilçelerden birçok aile, çocuklarıyla birlikte katıldı. TRT’nin sevilen çocuk yapımı olan Rafadan Tayfa etkinliğinin de yer aldığı açılışta, çocuklara patlamış mısır pamuk helva gibi ikramlar dağıtıldı.

Çocuklarımız Atatürk ile büyüsün istiyoruz”

Açılışta konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Bizler, güzel evlatlarımız sporla, bilimle, sanatla ve milli kültürümüzle büyüsün istiyoruz. Bizler, çocuklarımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile büyüsünler istiyoruz.” dedi. Başkan Pehlivan, çocuklar için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Çocuklarımız için yeni parklar ve 153 yeni oyun grubu kazandırdık. Eğitimlerine büyük önem vererek Ulukent Anaokulumuzu açtık. Ege’nin en büyük iki kütüphanesinin Menemen’de yapımına devam ediyoruz. Çocuklarımızı spor kurslarımızdan ücretsiz olarak yararlandırdık. İlkokul birinci sınıftan, lise son sınıfa kadar 38 bin çocuğumuz için biner lira eğitim desteğinde bulunduk, Emiralem’de gençlik merkezimizi açtık, çok kısa süre içinde Asarlık Gençlik Merkezi de hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

Menemen’e müjde yağmuru!

Menemen’de gelecek vizyonun ilişkin planlarını da açıklayan Başkan Pehlivan, 2024 sonuna kadar Menemen Belediyesi olarak toplamda 4 yarı olimpik yüzme havuzunun açılışını yapacaklarını, bunlardan ilk ikisinin açılışının da bu ay içinde olacağını söyledi. Başkan Pehlivan, “Menemen’imizin 27 kilometrelik bir sahili olmasına karşın bugüne kadar çalışma yapılmadığı için kullanılamamış. Yeni dönemimizde gerekli çalışmayı yapacağız ve Menemen’i kendi sahiliyle buluşturacağız. Yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları, tenis kortu gibi birçok nitelik barındıracak sahilimiz, denizle buluşan bir rekreasyon alanı şeklinde olacak. Böylece Menemenliler, tatile başka ilçeye gitmek zorunda kalmayacak ve başka ilçelerden, şehirlerden de turist gelecek. Ayrıca Menemen’imize 110 bin metrekare alanda bölgenin en büyük aqua parkını ve dünyanın en büyük dönme dolabını kazandırıyoruz. Bunlar bize yetmez. Bunlarla birlikte mevcut stadımızın yerine bölgemizin en büyük akvaryumunu kazandırıp, stadımızı da Ulukent’te Menemen’e yakışır bir şekilde 100. Yıl Atatürk Stadı olarak inşa ediyoruz” dedi.

Dağ: “İzmir’e 100 yeni kreş açacağız”

Etkinlikte konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ise “Göreve gelince İzmir’in çehresini değiştireceğiz.” dedi. Çocuklu ailelere müjdeler veren Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: " Doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle eşsiz bir kent olan İzmir'imizi daha da eşsiz hale getirmek istiyoruz. Göreve geldiğimiz ilk 2 senede İzmir'in tamamında 100 kreş açacağız. Yeni evlenecek gençlerin dezavantajlı olanlarına çeyiz desteği vereceğiz. Çiftlerimize çeyiz ve düğün hediyesi vereceğiz. 0-7 yaş arasında çocuğu olan annelere ulaşımı ücretsiz yapacağız."

 

 
Bitcoin'de yeni rekor: 71 bin doları aştı!
 
CHP Kemalpaşa SKM açılışına yoğun ilgi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kırgöz'e Kabakum'da coşkulu karşılama!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz eşi Nesrin Kırgöz’ün baba ocağı Kabakum ...
Menderes Belediyesi doğaya sahip çıkıyor!
Menderes Belediyesi,  Çile Mahallesi’nde Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını ...
Sığacık Sosyal Tesisi hizmete açıldı!
Seferihisar Belediyesi, tarihi, denizi ve doğasıyla turizmin gözde merkezi ...
 
Bornova Adayı Eşki'den tam zamanlı iş müjdesi!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, belediye bünyesindeki çeşitli ...
Karşıyaka’da ahşap atölyesi fabrika gibi çalışıyor!
Karşıyaka'yı daha çağdaş bir görünüme kavuşturmak için aralıksız çalışan ...
Karabağlar'da Ramazan dayanışması!
Karabağlar Belediyesi geçen yıllarda olduğu gibi bu Ramazan Ayında da ...
 
Başkan Günel çiçek ve meşalelerle karşılandı
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Uydukent’te düzenlediği toplantıda ...
Kuşadası Belediyesi'nden 15 bin kişilik iftar yemeği!
Kuşadası Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kuracağı sofralarda hemşehrilerine ...
Halk Market’teki ucuz et kampanyasına büyük ilgi!
Seferihisar Belediyesi, Ramazan öncesi Halk Marketler de indirimli et ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri