ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
29 Kasım 2023 Çarşamba - 10:28

Türkiye’nin konuştuğu dolandırıcılık olayında görüntüler ortaya çıktı!

Yüksek kazançlı fon vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Seçil Erzan’ın Denizbank Levent Şubesi’ndeki odasının girişine ait görüntülere ulaşıldı.

Türkiye’nin konuştuğu dolandırıcılık olayında görüntüler ortaya çıktı!

Yüksek kazançlı fon vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Seçil Erzan’ın Denizbank Levent Şubesi’ndeki odasının girişine ait görüntülere ulaşıldı. Kamera kayıtlarında Şube Müdürü Seçil Erzan, futbolcular Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu, Fatih Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı, iş insanı Atilla Baltaş gibi isimler yer alıyor.

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, bilirkişi raporunda, Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’ndeki 77 güvenlik kamerası incelenerek elde edilmiş 165 görüntü yer alıyor.

Bu görüntülerden bazıları ve arka planında yaşananlar şöyle:

1 NUMARALI FOTOĞRAF: Raporda Erzan’ın bankadaki odasına girip çıkarken birden fazla görüntüsü yer alıyor. Erzan, sabah saat 09.00 sıralarında geldiği bankadan genelde 18.00’i geçerken ayrılıyor.

21 NUMARALI FOTOĞRAF: Tarih 7 Mart 2023, saat 14.46. Görüntüdeki kişi 1 milyon 535 bin dolar dolandırılan futbolcu Selçuk İnan. İnan, Erzan’la görüştükten sonra 14.52’de ayrılıyor. İnan, ifadesinde, “Kendisiyle birlikte fonu (Denizbank Genel Müdürü) Hakan Ateş ve (Denizbank Genel Müdür Yardımcısı) Mehmet Aydoğdu’nun yönettiğini söyledi. Bunun üzerine toplamda 3 milyon 685 bin doları üç seferde yatırdım. Bu paraları Erzan’ın odasında Erzan’a verdim. 2 milyon 150 bin dolarını süreç içerisinde fonun elde ettiği asıl alacak ve kâr payı diye bana bankada iade etti” demişti.

85, 86, 93, 94, 95, 96 NUMARALI FOTOĞRAFLAR: 20 Mart 2023’te, saat 10.20’DE 4 milyon 292 bin dolar dolandırılan futbolcu Emre Belözoğlu, kuzeni ve aynı zamanda Fatih Terim’in damadı olan Volkan Bahçekapılı, yanlarında ismi belirtilmeyen bir erkek şahısla Erzan’ın odasına giriyor. Üç kişi, 11.12’de Erzan’ın odasından ayrılıyor.

Aynı gün 16.16’da Belözoğlu ve Bahçekapılı tekrar geliyor. 16.52’de sabah yanlarında olan şahıs da odaya giriyor. Üç kişi, 17.18’de odadan ayrılıyor. Erzan, ifadesinde, “Emre Belözoğlu’nun gönderdiği paraları bazen şubede odamda teslim aldım ve bir kez de Volkan Bahçekapılı’nın ofisinde teslim aldım” demişti. Belözoğlu ise, savcılık ifadesinde, “İlk olarak 17 Mart’ta Erzan’a verdiğim paralara ilişkin elimde herhangi bir belge bulunmuyordu. Volkan’ı arayıp para verdiğimize ilişkin bize Erzan’ın dekont vermesini söyledim. Volkan, Erzan’ın yanına gidip belge istediğinde bir gün sonra hazır edebileceğini söylemiş. Sonrasında da Volkan’a 3 milyon 300 bin dolar fonda alacağım olduğuna ilişkin bir belge hazırlayıp vermiştir. Belgede Denizbank kaşesini basıp hem kendisi hem de Asiye Göktürk isimli banka görevlisinin ıslak imzaları mevcuttur. Bu belgeyi aldığım için içim bir nebze olsun rahattı” demişti.

48 NUMARALI FOTOĞRAF: Tarih 13 Mart 2023. 13.11 sıralarında iş insanı Atilla Baltaş, yanında bir kişiyle birlikte Erzan’ın odasına giriyor. 14.32’de odadan çıkıyorlar. Parasını Erzan’dan geri alan isimlerden Semih Kaya’ya verilen çantada, Baltaş’a ait GPS cihazı bulunmuştu. Baltaş’ın avukatı, müvekkilinin para taşınırken bazen hırsızlık olaylarına karşı önlem olarak bunu yaptığını söylemişti. Erzan ise “Atilla Baltaş benden verdiği paraları katbekat faizle almıştır. Ayrıca Atilla Baltaş’tan fon adı altında para almadım. Baltaş’tan faiziyle para satın aldım. Benden bankada birtakım borçlu olduğuma ilişkin senetler aldı. Atilla Baltaş’a verdiğim belgelerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Şırnak Cizre’ye mart ayı içerisinde beni kaçırmak için uçak bileti almıştı. Daha doğrusu bana zorla uçak bileti aldırmıştır. Ben o sırada müştekilerden para da toplamıştım. Baltaş o paralar ile beni yurt dışına kaçırmak istemişti” demişti.

37 NUMARALI FOTOĞRAF: 9 Mart 2023’te, 14.29 sıralarında iş insanı İsmail İbrahim Çağlar, Erzan’ın odasına giriyor, 15.58’de odadan ayrılıyor. Sonrasında hesaplarda 15 bin dolar eksik olduğunu gören Çağlar, 16 Mart’ta yeniden geliyor. Çağlar, savcılık ifadesinde, “Erzan’ı bankada müdüriyet odasında 16.03.2023 tarihinde ziyaret ettim, parayı teslim ettiğim günle bu tarih arasında da yine Şube’de defalarca görüştük. Ayın 16’sında şüpheli benden özür diledi, anılan tarihte çok yoğun olması nedeniyle hata olduğunu, ayrıca sistemden kaynaklanan bir sorun yaşanmış olabileceğini ifade etti ve bana, 24.05.2023 tarihinde 3 milyon 500 bin dolar tahsil edeceğimi belirten Denizbank A.Ş. antetli ve bizzat önümde imzaladığı 16.03.2023 tarihli belgeyi verdi” demişti.

8 NUMARALI FOTOĞRAF: 6 Mart, saat 14.31’de Mojtaba Hakani içeriye giriyor, 15.32’de ayrılıyor. Erzan, ifadesinde, “Moci diye bahsettiğim kişi Mojtaba Hakani, üniversiteden arkadaşımın eşidir. Kendisine bu zamana kadar aldığım paranın çok daha üzerinde ödeme yaptım. Hatta Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile birlikte gidip 10 milyon lira aldım. 14 milyon lira olacak şekilde geri ödedim. Süleyman Aslan bu 10 milyon lirayı Denizbank’taki odamda bana yanında Moci de bulunduğu sırada teslim etti. Ayrıca Süleyman Aslan bana 1 milyon 350 bin dolar vermişti. Sonrasında ben 2 milyon 650 bin dolar şeklinde çok daha fazla bir parayı Aslan’a ödedim” demişti.

23 NUMARALI FOTOĞRAF 7 Mart saat 15.01’de Galatasaray’ın tercümanı Musa Mert Çetin içeri giriyor, 15.59’da çıkıyor. Çetin, ifadesinde, “Toplamda 75 bin doları iki seferde yatırdım. Bu paraları Erzan’ın odasında Erzan’a verdim” demişti.

"GÖRÜNTÜ KAYIPLARI VAR"

Bilirkişi raporunun sonunda şubeye ait kamera kayıtlarında 162 CD içerisinde banka müdürü odasını gösterir 77 güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği belirtildi. Raporun sonunda “14 adet materyalde banka müdürünün odasını gösterir kamera kayıtlarına video programının sağlıklı çalışmaması sebebiyle ulaşılamadığı, iki adet materyal içerisinde görüntü kayıplarının olduğu, iki adet materyal içerisinde herhangi bir kamera kayıt görüntüsünün olmadığı, yedi adet materyalde CD üzerindeki kamera saatlerine ait bilgilerin içeriğindeki kamera kayıt görüntüleri ile uyuşmadığı, bahse konu banka müdürünün odasına görüntü kayıtlarında tespit edilen aynı kişilerin farklı günlerde giriş çıkışları tespit edilmişti.”

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ 

İddianamede de şubeye ait 1 Mart-7 Nisan tarihleri arasındaki kamera kayıtlarının incelendiği belirtilerek şöyle denildi: “İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği’nden alınan fotoğraf bilgilerinde; 1 no’lu fotoğraftaki şahsın Seçil Erzan, 21 no’lu fotoğraftaki şahsın Selçuk İnan, 23 no’lu fotoğraftaki şahsın Musa Mert Çetin, 37 no’lu fotoğraftaki şahsın İsmail İbrahim Çağlar, 85 no’lu fotoğraftaki şahsın Volkan Bahçekapılı, 86 no’lu fotoğraftaki şahsın Emre Belözoğlu isimli müşteki şahıslar olduğu tespit edildiği belirtilmiştir.”

85 NUMARALI FOTOĞRAF: 7 Mart’ta 16.00 sıralarında futbolcu Mert Zeydanlı odaya giriyor, 17.02’de ayrılıyor. Erzan, ifadesinde, “Mert Zeydanlı fon vadettiğim kişilerdendir. Kendisinden 2 milyon 200 bin dolar aldım. Bu parayı bankada odamda teslim aldım. Ancak sadece 400 bin dolar ödedim. İnci Çeviker benim fon vaadi ile 2 milyon 200 bin dolar aldığım Bülent Çeviker’in eşidir. Fonun vadettiğim tarihi gelince beni o dönem çok sık aramışlardı. Gününde para ödenmeyince Mert Zeydanlı’yı aradım. ‘Birazdan seni arayacağım, benimle bankadan biriymiş gibi konuşur musun?’ dedim. O da kabul etti. İnci Çeviker yanımdayken aradım. Her şeyin yolunda olup olmadığını sordum, o da benimle kısa bir görüşme yaptı ancak banka tutanaklara Mert Zeydanlı’nın adeta İnci Çeviker’i benimle birlikte kandırmasına iştirak etmiş gibi bir rapor düzenlediler” demişti.

ODADA DARP 

29 NUMARALI fotoğraf: Tarih 8 Mart 2023. Saat 12.25. Erzan’ın teyzesinin oğlu Tanın Yılmaz odaya giriyor. 14.05’te 35-40 yaşlarında bir kadın, odaya girip 14.22 sıralarında odadan ayrılıyor. 14.08’de bu kez 40-45 yaşlarında bir kadın odaya giriyor, 15.05’te de çıkıyor. 15.55’te, tam 3.5 saat sonra, Erzan kuzeniyle birlikte odadan ayrılıyor. Erzan, “Mart ayında Tanın Yılmaz, Barış Tari isimli şahsın arabasına ipotek koydurduğunu, bu ipoteğin acilen kaldırılması gerektiğini söyledi. Aynı gün Tanın yanımda bulunduğu sırada (eşi) Merve de odama geldi. Birden Merve saçıma yapıştı. Saçımı yolmaya başladı. Çok sayıda hakaret etti. Hatta o gün kolumda bulunan Rolex saatimi Merve zorla çekip aldı” diye ifade vermişti.

BANKADAKİ SON ANLARI

158 numaralı fotoğrafta Erzan, en son 5 Nisan’da saat 17.58’de odasından ayrılırken görülüyor. Erzan, o tarihten sonra bankaya bir daha uğramıyor. 7 Nisan’da hakkında suç duyurusunda bulunulan Erzan, 11 Nisan’da gözaltına alınıp tutuklanıyor.

 
62 kişinin mal varlığı donduruldu!
 
Muharrem İnce'den İzmir eleştirisi... Atatürk düşmanlarına oy verdiler"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
62 kişinin mal varlığı donduruldu!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, PKK iltisaklı olduğu gerekçesiyle toplam 62 ...
Müftülükten skandal karar... Okulu camiye çevirdiler!
Bursa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul yönetimi cuma ...
Yurt dışı yasağı konulan fenomen Eylül Öztürk konuştu!
Dilan Polat'ın "Şampiyonlar Ligi" adıyla paylaştığı fotoğrafta yer alan ...
 
İstanbul'da tanker karaya oturdu!
İstanbul'da etkili olan fırtına ile birlikte Zeytinburnu açıklarında sürüklenen ...
15 ilde sibergöz gözaltıları!
Aralarında İzmir'in de olduğu 15 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Sibergöz-9" ...
İzmir'de alevli gece!
İzmir’in Konak ilçesinde elektrik arızası sebebiyle kepçe ile yapılan ...
 
İzmir'de vapur seferleri yeniden başladı!
 İzmir'de olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle iptal edilen vapur seferleri, yeniden başladı.
Denizbank'tan fon vurgunu açıklaması!
Denizbank 'Fatih Terim Fonu' adıyla anılan bir fonla onlarca kişiyi dolandırdığı ...
Başından ve göğsünden vurdu, ölmediğini görünce boğazını kesti!
Mersin'de Hülya Kırmızı'ya ait iş yerine giden F.E. isimli şahıs, alacak-verecek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri