ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2499
    Dolar
  • Euro
    34,7948
    Euro
  • Altın
    2.425,240
    Altın
  • Bist-100
    10.082,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... 'Tüylü ceket, pembe saten etek'
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... "Tüylü ceket, pembe saten etek"
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Bir kadın daha katledildi!
Bir kadın daha katledildi!
19 Ağustos 2019 Pazartesi - 09:40

Üç ilde belediye başkanları görevden alındı

Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı'nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı. Görevden alınanların yerine, o kentlerin valileri başkan vekili olarak atandı. 

Üç ilde belediye başkanları görevden alındı

Sabah saat 06.00 sıralarında Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlıklarına eş zamanlı Çevik Kuvvet polisleri, TOMA'lar eşliğinde gelerek geniş güvenlik önlemi aldı. Belediye binasına giren polislerin içerde yaptıkları aramalar ise sürüyor. Dün gece yarısından sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Ahmet Türk'ün, haklarında terör kovuşturması ve soruşturmaları nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılacakları iddiaları ortaya atıldı.

MIZRAK: HABERİMİN OLMADIĞI SORUŞTURMALARDAN BAHSEDİLİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, hakkında görevden uzaklaştırılacağına ilişkin iddialara ilişkin gece saatlerinde Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine telefonla açıklama yaptı. Başkan Mızraklı, görevden alındığına dair bilgisinin olmadığını belirterek, "Ben de görevden alındığıma dair duyumlar aldım ancak herhangi bir tebliğ söz konusu değil. Benim haberimin olmadığı soruşturmalardan bahsediliyor. Zaten devam eden dava ve içeriği ortada" dedi.

POLİS EKİPLERİ BELEDİYEYİ ÇEMBERE ALDI, BARİKATLAR KURDU

Bekleyiş sabah saat 05.30 sıralarında çok sayıda Çevik Kuvvet ekibinin TOMA'lar eşliğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gelmesiyle son buldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne konuşlandırılan çevik kuvvet ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik amacıyla 10 TOMA, belediye binası önünde önlem aldı. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Büyükşehir Belediyesi binası önüne bariyer yerleştirdi. Yaklaşık 100 dolayında polis memuru ise Belediye binasına girdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bu sabah geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Bu sabah saat 05.30 dolaylarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne konuşlandırılan çevik kuvvet ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik amacıyla 10 TOMA belediye binası önünde konuşlandırıldı. Güvenlik şube ekipleri Belediye binası önüne bariyer yerleştirdikten sonra da içeri girdi. Yaklaşık 100 dolayında polis memuru Belediye binasına girdi.

BAKANLIKTAN BAŞKANLARIN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDIĞI AÇIKLAMASI

Bu gelişmeler yaşanırken İçişleri Bakanlığı'ndan medya ve basın kuruluşlarına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, haklarında terör kovuşturması ve soruşturmaları nedeniyle görevlerinden uzaklaştırıldığına ilişkin açıklama yapıldı. 

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden alındığı, yerlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi'ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.

BAŞKAN MIZRAK, PARTİ BİNASINA GİTTİ

Belediye binasında bu gelişmeler yaşanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı'nın evinin önünde de haraketlilik arttı, korumaları evin önünde toplandı. Kısa süre sonra da saat 06.15'te Başkan Mızraklı HDP İl Başkanlığı'na gitmek üzere korumalarıyla birlikte evden ayrıldı.

MIZRAK, PARTİLİLERLERLE BİRLİKTE BELEDİYE BİNASINA GİTTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mızrak, parti binasında yöneticilerle bir araya geldi. Başkan mızrak, burada partililerle yapılan görüşmenin ardından topluca belediye binasına gitmek üzere parti binasından ayrıldı. Belediye  binasına gelen Başkan Mızraklı, polis yetkilileriyle görüştükten sonra eşyalarını almak üzere polis eşliğinde binaya girdi. Başkan Mızraklı, yaklaşık 15 dakika sonra binadan ayrıldı.

16 NİSAN'DA MAZBATASINI ALDI

?Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı 24 Haziran 2018 seçiminde HDP'den meclise girdi. Milletvekili iken 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde aynı partiden Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup seçilen Mızraklı 16 Nisan'da mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

11 SORUŞTURMA, 1 DAVA

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı hakkında Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' suçundan açılan dava ile 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Suçu ve Suçluyu Övmek' ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçlarından ise 3'ü İçişleri Bakanlığı'nca açılan 11 soruşturma bulunuyor.

VAN'DA DA SABAH HAREKETLİ SAATLER YAŞANDI

Gözaltı iddiaları Van'da da hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. DHA muhabirinin bu iddialarla ilgili saat 03.45'te görüşünü aldığı Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın danışmanı Abdullah Kılıç, telefon görüşmesinde konu ile ilgili bilgileri olduğunu ifade etti. Kılıç, Başkan Ertan ile görüştüğünü ancak kendilerine bu durumla ilgili herhangi bir tebligatın gelmediğini söyledi.

Bu sırada Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, saat 02.00'de Büyükşehir Belediye binasının önüne gelerek güvenlik önlemi aldı. Sabah saat 06.00'da ise Çevik Kuvvet ekipleri TOMA'lar desteğinde belediye binasına gelerek barikatlar kurdu. Belediye binasını önünde yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken, bir grup polis ise içeriye girdi. Polisin belediye binasında arama yaptığı ileri sürüldü.

10 NİSAN'DA MAZBATASINI ALDI

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Van'da yüzde 53.49 oranında oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ertan, 10 Nisan'da mazbatasını aldıktan sonra göreve başladı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak', 'Suçu ve Suçluyu Övme, Terör Örgütü Propagandası Yapmak', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından 7 ayrı soruşturma veya kovuşturma ile İçişleri Bakanlığı'nca açılan 3 soruşturma bulunuyor.

MARDİN'DE BELEDİYE BİNASI ÇEVRESİNDE POLİS ÖNLEMİ

Bu arada Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün kentte olmadığı ifade edildi. Ancak, Van ve Diyarbakır ile eş zamanlı Mardin'de de Çevik Kuvvet polisi Belediye binası önüne gelerek önlem aldı. Belediye binası çembere alınırken yine bir grup polis, içeriye girdi.

TÜRK HAKKINDA 1 DAVA, 9 SORUŞTURMA

?'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan tutuklu yargılanırken sağlık nedeniyle adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, hakkında ise ayrıca yürütülen 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Silahlı Terör Örgütüne İsteyerek Yardım Etmek', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Görevi Kötüye Kullanma, Terör Örgütü Kurma ve Yönetme' suçlarından 6, İçişleri Bakanlığı tarafından ise yürütülen 3 soruşturma bulunuyor.
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE VALİ BİLMEZ, GÖREVE BAŞLADI
Van Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Bedia Özgökçe Ertan'ın, İçişleri Bakanlığı'nca hakkında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevden alınmasının ardından yerine atanan Mehmet Emin Bilmez, saat 08.30 sıralarında belediye binasına gelerek, görevine başladı. 
Vali Bilmez, makam odasına geçtikten sonra ilk olarak daha önce asılı olan; ancak indirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını yerine astı. Ardından gazetecilere açıklama yapan Bilmez, şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirildiğini belirten Vali Bilmez, şunları kaydetti:
"İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülen terör soruşturmaları ve kavuşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı'mız, büyükşehir belediye başkanını görevden uzaklaştırdı. Bu durumda kedisine bugün sabah saatlerinden itibaren iletildi. Aynı gün İçişleri Bakanlığı'mızın talimatı ile belediyeye kayyum olarak atandım. Şu anda görevime başladım. Burada şunu belirtmek istiyorum; çalışanların aşına, ekmeğine karışmadan çalışacağız. Van Belediyesi'nin imkanlarını, Van halkına kullandıracağız. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz, herkese eşit mesafede davranacağız. Burada vatandaşımızla ve Van halkı ile birlikte el ele verip, bu kente hizmet edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafıyla ilgili soru üzerine Vali Bilmez, "Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafı daha önce asılıydı; ancak indirilmişti. Biz de o fotoğrafı cumhuriyetimizin kurucusu olan Atatürk'ün fotoğrafının yanına tekrardan astık" dedi. 

DİYARBAKIR'DA VALİ GÜZELOĞLU, GÖREVE BAŞLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'nın terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınmasıyla yerine atanan Hasan Basri Güzeoğlu, görevine başladı. Belediye binasına saat 09.00'da gelen Vali Güzeloğlu, yetkililerle gelişmelere ilişkin toplantı düzenledi.

Terör soruşturması kapmasında görevden alınan Adnan Selçuk Mızraklı da sabah saatlerinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'na geçerek, burada bir süre partililerle basına kapalı toplantı yaptı. Toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Mızraklı'ya, görevden alındığı, Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı tarafından bildirildi. Mızraklı, Vali Yardımcısı Helvacı ile yaptığı görüşmenin ardından makam odasındaki kişisel eşyalarını alarak, belediye binasından ayrıldı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE EKİPLERİ BELEDİYEDE

Vali Güzeloğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gelmesinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de belediye binasına gelerek, bilgisayarları incelemeye aldı. Ekiplerin incelemelerinin devam ettiği belirtildi. 

Öte yandan mesainin başlamasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi personeli, kimlik kartlarıyla belediye binasına giriş yaptı. 

 

 

 
İzmir'deki yangınlar ile ilgili açıklama
 
Ana oğul yaşam mücadelesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda kente uyarı
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun ...
Fazıl Say, Kaz Dağları için sahnede: "Yaşatmaktan yana olmalıyız"
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, metalik madencilik faaliyetleri nedeniyle ...
Eskişehir'de 200 bin ağaç tehlikede
Eskişehir’de, Krom Manyezit Ocağı kapasite artışı ve Demir Nikel ocağı ...
 
İstanbul yağışa teslim.. Vapur seferleri iptal
İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor. Fatih'te bulunan tarihi Kapalıçarşı'yı ...
Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 26 yaralı
Çanakkale'nin Biga ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü, ...
Rapor almaya gittiler, doktoru dövdüler
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, Aile Sağlığı Merkezi'ne sürücü belgesi için ...
 
17 Ağustos Marmara Depremi’nin 20. yılı
17 Ağustos Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü dolayısıyla, depremde hayatını ...
Askeri araç devrildi: 8 asker yaralı
KİLİS’te, Suriye sınırında devriye görevi yapan askeri araç kontrolden ...
Bakan Akar'dan açıklama... Haftaya başlıyoruz
Milli Savunma Bakanı Akar,"Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasite ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri