ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2713
    Dolar
  • Euro
    34,9772
    Euro
  • Altın
    2.458,110
    Altın
  • Bist-100
    10.166,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Kılıç: Hayaller kira desteği, gerçekler lojmana kira zammı!
CHP'li Kılıç: Hayaller kira desteği, gerçekler lojmana kira zammı!
Candan kardeşler için istenen ceza belli oldu!
Candan kardeşler için istenen ceza belli oldu!
50 ilde sahte fatura incelemesi!
50 ilde sahte fatura incelemesi!
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
25 Şubat 2021 Perşembe - 22:00

Üniversiteye TOKİ ısrarı İzmir'i karıştırdı!

İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin kampüsüne TOKİ tarafından konut yapılmak istenmesi AK Parti ve CHP'yi karşı karşıya getirdi. Dava açıp planı iki kez iptal ettiren, büyük ölçüde aynı şekilde revize edilen yeni plana da itiraz edeceklerini açıklayan Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu, kampüsün tamamının üniversiteye ayrılmasını istedi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Selvitopu'nu 'istemezükçü' ilan etti. CHP'li vekiller Kaya'ya 'anlamazükçü' yanıtını verdi.

Üniversiteye TOKİ ısrarı İzmir i karıştırdı!

SONKALEİZMİR- İzmir'in Karabağlar İlçesi Uzundere sınırlarındaki İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne ait 80 hektarlık arazinin 42 hektarına TOKİ tarafından konut yapılmak istenmesi, tartışma yarattı. Karabağlar Belediyesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin itirazları, İzmir 6. İdare Mahkemesi ve İzmir 1. İdare Mahkemesi'nin iki ayrı "yürütmeyi durdurma" kararına rağmen, TOKİ tarafından geçen 26 Ocak'ta apar topar ihaleye çıkıldı. Üniversite kampüsünde "809 Konut, 2 Ticaret Merkezi ve 1 Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" yaptırılacağı duyuruldu.

İHALE ÖNDEN, PLAN ARKADAN GELDİ...

Mahkemenin işaret ettiği plan değişikliği ise TOKİ'nin çıktığı ihaleden yaklaşık 1 ay sonra geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, revize edildiği belirtilen planı 25 Şubat'ta askıya çıkardı. Ancak, rezive edildiği söylenen planın da genel olarak öncekinden farklı olmadığı görüldü. Askıya çıkan planda, üniversite kampüsünden koparılacak 42 hektarlık alanın 13 hektarlık bölümüne 750 sosyal konutun inşa edileceği belirtildi. TOKİ'nin çıktığı ihalede 809 konut, bakanlığın askıya çıkardığı planda ise 750 konut gözükmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

(Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu)

BU PLANIN NERESİ YENİ...

Kampüs arazisinin tamamen üniversiteye bırakılması ve TOKİ'nin girmemesini isteyen Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu ise revize edildiği öne sürülen yeni plana da itiraz edeceklerini açıkladı. Revize planın öncekinden farkı olmadığını vurgulayan Başkan Selvitopu, "Eski planda da üniversiteye bıraktıkları alan 38 hektardı. Yeni planda da 38 hektar.. Bu planın neresi yeni. Askı süresi sonunda belediyenin görüşünü bir kez daha bakanlığa ileteceğiz. Bu plana da itiraz edeceğiz” çıkışını yaptı.

(AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya)

"KAMPUS ÜNİVERSİTENİN OLSUN" DİYEN BAŞKANI "İSTEMEZÜKÇÜ" İLAN ETTİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise üniversite alanının azaltılmasını istemeyen Başkan Selvitopu'nu hedef aldı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kaya, Selvitopu'nu "üniversiteyi istememekle" suçladı. Kaya, "CHP'li istemezükçü Sn. Selvitopu hiç şaşırtmıyor. İstediğin kadar itiraz et, engellemek için elinden geleni ardına koyma yine de başaramayacaksın. Karabağlar'ımızın üniversite kenti olmasının, geleceğe umutla bakmasının önüne geçemeyeceksin. O kampüs Karabağlar'a YA-PI-LA-CAK!” ifadelerini kullandı.

"TAMAMINA ÜNİVERSİTE YAPILACAK"

AK Partili Kaya'nın açıklamaları CHP cephesinde yankı buldu. Sosyal medya hesabından Kaya'ya yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Anladığınız dilden bağıra bağıra söylüyoruz; Üniversite alanında rantı İS-TE-ME-ZÜK! Alanın tamamına üniversite YA-PI-LA-CAK!" dedi.

"ANLAMAZÜKÇÜ" ÇIKIŞI

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise "AKP’li Anlamazükçü Sn. Mahmut Atilla Kaya’ya tekrar açıklıyoruz. Eski ile yeni denen plan arasında hiçbir fark yok. Kimseye YUT-TU-RA-MA-YA-CAK-SI-NIZ! 80 hektarın tamamı ÜNİVERSİTE KAMPÜS ALANI O-LA-CAK! Üniversite Kampüs Alanına konut YA-PA-MA-YA-CAK-SI-NIZ!" açıklamasını yaptı.

"ESKİ PLAN DİYE YUTTURAMAZSINIZ"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da "İzmir’e suyu kendilerinin getirdiğini zanneden, 40 yıllık fabrikaları tekrar tekrar açan zihniyet Karabağlar’da algı peşinde. İzmir’i rant hırsınızla kirletemezsiniz. Eski planı yeni diye de kimseye yutturamazsınız. 80 hektarın tamamı üniversite alanı O-LA-CAK!" dedi.

MUHATAP OLUNACAK BİRİSİ DEĞİL

AK Partili Kaya'nın kendisini hedef alan sözlerine yönelik SONKALE'nin sorusunu yanıtlayan CHP'li Başkan Muhittin Selvitopu da şunları söyledi: "Atilla Kaya muhatap olunacak, ciddiye alınacak birisi değil. Planlar ortada, her şey ortada. Üniversitede kalması gereken araziye konut yapmaya çalışıyorlar. Biz buna karşı çıkıyoruz. Ama işi çarpıtıp, sanki biz üniversiteye karşıymışız gibi algı oluşturmaya çalışıyor. Isıtıp ısıtıp bunu gündeme getiriyor. Sürekli yalan söyleyerek kendini kurtarmaya çalışıyor. Polemik yapmak için cevap vermemi bekliyor. Ama onu muhatap almayacağım. Planlara itirazımız baki.. Ne değişti ki itiraz etmeyelim. Mahkeme kararları ortada. O kampüse konut olmaz."

 
Balıkçı ağlarına takılan yaralı pelikan kurtarıldı
 
Bursa'da yolda yürüyen kadına tekme atan şahıs Suriyeli çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balıkçı ağlarına takılan yaralı pelikan kurtarıldı
İzmir'in Karşıyaka açıklarında balıkçıların ağına dolanan pelikan, Sahil Güvenlik ...
Kongreler için ücretsiz test iddiasına yanıt
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlediği toplantıda "AK Parti kongrelerinde ...
Bilim Kurulu sonrası önemli açıklamalar
Kritik tavsiye kararlarının alınacağı Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. ...
 
73 can kaybı daha
Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Covid- 19 Hasta Tablosu' verilerini paylaştı. ...
CHP'li gençlerden anlamlı etkinlik... 117 CANA 117 FİDAN
CHP İzmir İl Gençlik Kolları, 30 Ekim İzmir depreminde hayatını kaybeden ...
Kısıtlamalar kalkacak mı?
Bilim Kurulu, 1 Mart itibariyle başlayacak olan gevşeme gündemiyle toplandı. ...
 
THK bazı taşınmazlarını satacak
Türk Hava Kurumu (THK), Denizli, Bursa, Yalova, Aksaray, Kocaeli ve Düzce'deki ...
CHP'li Altıparmak'tan AK Partili Şekerci'ye sert Soyer yanıtı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Bakırçay ziyaretine yönelik ...
Bir ilde daha yeni koronavirüs tedbirleri alındı
Sakarya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri