ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
25 Ocak 2022 Salı - 12:59

Uzundere’de 3. etap başlıyor!

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etapta yapım çalışmaları başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 28 Ocak’ta belediye şirketi İZBETON ile protokol imzalayacak. Aynı gün proje kapsamında bölge halkının hizmetine sunulacak, içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu sosyal tesislerin de temeli atılacak.

Uzundere’de 3. etap başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu doğrultusunda belediye şirketi İZBETON’un ihale sürecine dâhil olmasıyla kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “belediyenin güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’daki 32 hektarlık Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmaları için 28 Ocak’ta İZBETON ile sözleşme imzalayacak. Aynı gün kentsel dönüşüm projesi kapsamında bölge halkının hizmetine sunulacak, içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu sosyal tesislerin temeli de atılacak. Binanın 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

20 bin 600 haneyi etkiliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşüm projelerinde yavaşlayan süreci İZBETON’un yapım ihalelerine katılmasını sağlayarak hızlandırdıklarını ifade ederek “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle yapım ihalelerinde teklif alınamıyordu. İZBETON aracılığı ile bu tıkanmayı aştık. Örnekköy ve Gaziemir Aktepe Emrez dönüşüm alanlarında yaklaşık bin 300 konutun yapımı için İZBETON ile protokol imzaladık. Şimdi de Uzundere’de üçüncü etap için masaya oturacağız” dedi. İzmir’in tam altı bölgesinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde daha güvenli konutlar, daha sağlıklı sosyal alanlar ve daha güzel bir yaşamı hedeflediklerini söyleyen Başkan Soyer, “Uzundere’de yapacağımız ve içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunacağı Belediye Hizmet binasını bölgenin çocukları, gençleri ve kadınlarının hizmetine sunacağız. Biz kentsel dönüşümden sadece binaların dönüşümünü anlamıyoruz. Bölgede sosyal ve toplumsal değişimi de hedefliyoruz. Bir taraftan da altyapıyı yenileyerek daha konforlu mahalleler oluşturuyoruz. Altı bölgede toplam 248 hektar alanda yaklaşık 20 bin 600 hane yerinde dönüşümle aynı zamanda altyapısı yenilenmiş yaşam alanlarına kavuşacak” dedi.  

3 bin 800 bağımsız birim olacak
Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı'nda birinci ve ikinci etabı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 744 konut ve 73 işyeri olmak üzere 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim etti. Dördüncü etapta ise hak sahipleri ile sözleşme imzalanarak tapu devirleri yapıldı, kura çekim hazırlıkları devam ediyor. Uzundere’de etaplar halinde süren proje tamamlandığında toplamda 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi olacak. Proje kapsamında bölge iki sosyal kültürel merkez ve açık pazar alanı, yaklaşık 67 bin metrekare büyüklüğünde rekreasyon alanı ve yeşil alan, 81 bin metrekare yol ve otopark alanı kazanacak.  


İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgenin altyapısını da etaplar halinde yeniliyor. Doğalgaz, elektrik, dere ıslahı, yağmursuyu, kanalizasyon, içme suyu, peyzaj ve yol uygulama projeleri hazırlanarak ilgili kurumlardan onaylar alındı. Doğalgaz için gerekli imalatları yapan Büyükşehir Belediyesi, birinci etapta üst dere kolu ıslahı, yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yapımını da tamamladı.

 
Uğur Mumcu Gaziemir'de türkülerle anıldı
 
‘Demokrat Kadınlar’ Bayraklı’da buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki soygun kamerada!
İzmir’in Bornova ilçesinde kuyumcu dükkanına giren kimliği belirsiz kişi, ...
İzmir SGK'da Gülcemal gitti, Kurt geldi...
İzmir'de 2016 yılının Mart ayından bu yana SGK il müdürlüğü görevini yürüten ...
Bakan yardımcıları da çift maaşlı çıktı!
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, çift maaşlı isimleri açıklamayı ...
 
Beko'dan Şükrüer'in sözlerine tepki!
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek ...
Biden'dan gazeteciye küfür!
ABD Başkanı Biden, artan enflasyonun ABD'de yapılacak ara seçimlere etkisini ...
ABD’den Sedef Kabaş tepkisi!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, hafta sonu gözaltına alınan ...
 
Kişiler farklı, manzara aynı!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca denize atılan ...
Ağaçlar devrildi, çatı uçtu!
İzmir'de, fırtına nedeniyle bazı bölgelerde ağaçlar devrilirken bir iş ...
45 gündür aranıyordu, cesedi derede bulundu...
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 45 gündür kayıp ihbarıyla aranan Mustafa Pek’in ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri