ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6188
    Dolar
  • Euro
    34,7266
    Euro
  • Altın
    2.514,770
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
24 Ocak 2020 Cuma - 10:26

Virüs yayılıyor... Korkunç görüntüler!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü (2019-nCoV) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi. Çin medyası, hayatını kaybedenlerin neredeyse yarısının 80 yaşın üzerinde olduğunu duyurdu. Dünyanın gözü Çin'e çevrilmişken, bölgeden çarpıcı fotoğraflar gelmeye başladı.

Virüs yayılıyor... Korkunç görüntüler!

Çin Komünist Partisi‘nin ana yayın organı ‘Halkın Günlüğü’ kısa süre önce Wuhan’a gitmiş olanların corona virüsü belirtileri bulunmasa da kendilerini evlerinde izole etmeleri yolunda çağrı yaptı.

Çinli bilim insanları, virüsün yılan ya da yarasalardan insanlara geçmiş olabileceğini düşünüyor. China Science Bulletin (Çin Bilim Bülteni) gazetesinde yayınlanan bir makalede, virüsün yarasalarda bulunabileceği ve yarasa çorbasının Wuhan'da çok fazla tüketilmesi nedeniyle de virüsün insanlara geçmiş olabileceği ifade edildi.



Ölümlerin büyük oranda ‘zombi şehir’ olarak anılmaya başlayan Wuhan kentinin de içinde bulunduğu Hubei bölgesinde yaşandığı açıklandı. Bölgeye bağlı beş kentte giriş-çıkışlar kapatıldı.

Karantinaya alınan kentler arasında Wuhan’ın doğusunda bulunan Huanggang, Ezhou ve Chibi ile Zhijiang bulunuyor.


İngiliz Daily Star gazetesi, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’da yayınlanan bazı görselleri haberine taşıdı. Fotoğraflarda yerde baygın halde yatan insanlar ve çevresinde kaygıyla bekleyen maskeli Çinliler görülüyor.

Kentten geldiği öne sürülen fotoğrafların, virüsle enfekte olup yere yığıldığı ifade edilen insanlara müdahale eden özel kıyafetli sağlık ekiplerini yansıttığı öne sürüldü.

Öte yandan, İsviçre’nin Cenevre kentinde toplanan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), corona virüsü vakalarının Çin dışında sınırlı sayıda olması nedeniyle uluslararası acil durum ilan edilmesine gerek olmadığına karar verdi.

Ancak WHO Başkanı Tedros Adbanolm, uluslararası acil durum noktasına gelinebileceğini belirterek, ülkelerin koordineli çalışması gerektiğini vurguladı.

İŞTE VİRÜSÜN YAYILDIĞI O YER

İngiliz Mirror gazetesi ise virüsün yayıldığı nokta olan Wuhan’daki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı‘nın fotoğraflarını yayınladı. Şehrin merkezinde bulunan pazarda kapatılmadan önce canlı koalaların, yılanların, yarasaların ve yavru kurtların satıldığı görülüyor.

South China Morning Post‘un haberinde pazarda timsahtan tilkilere, dev Çin semenderinden tavuskuşuna kadar 112 vahşi hayvanın satışının yapıldığı belirtildi.

DÜNYA PANİK HALİNDE
25 Ocak'ta kutlanacak Çin yeni yılı nedeniyle milyonlarca insanın hem yurt içinde hem yurt dışında seyahat etmesi bekleniyor. Bu nedenle de dünyada büyük bir panik hâkim…

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları corona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

Çin’de corona virüsüyle enfekte olan 830 kişi bulunduğu açıklandı. Tayland, Vietnam ve Japonya’da birden fazla vaka bulunuyor. ABD, Tayvan ve Singapur ise bir vaka tespit edildiğini duyurdu.

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ?

Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor.

MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı corona virüsleri olduğu biliniyor.

CORONA VİRÜSÜ NASIL YAYILIYOR?

Corona virüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor.

CORONA VİRÜSÜ TEDAVİSİ

Corona virüslerinin spesifik bir tedavisi bulunmuyor. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçiyor. Hekimler, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar yazarak semptomatik (belirtilerin giderilmesine yönelik) tedavi uyguluyor.

Doktorlar, oda nemlendirici ve sıcak duşun boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geleceğini söylüyor. Hastalanan insanların bol sıvı tüketmesi, mümkün olduğunca dinlenmesi ve uyuması gerekiyor.

 
Topuk dikenine davetiye çıkarmayın
 
Akşener, Uğur Dündar'la Demokrasi Arenası'nda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arif Erdem ortaya çıktı
FETÖ firarisi futbolcu Arif Erdem Virginia'daki Türk kahvaltı mekanında ortaya çıktı...
Hamile kadınlara vize kısıtlaması getiriyorlar
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, doğum turizmi için sıklıkla kullanılan ...
Virüs tehdidi... Türkiye'de sarı alarm!
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ‘koronavirüs’ten Türkiye’nin etkilenmemesi ...
 
"Putin 120 yaşına kadar yaşayacak"
Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin için Kremlin'e yakın siyasi analistlerin ...
40 saniyede 900 bin dolar kaybetti
Conor McGregor'ın tarihi maçta Donald Cerrone'yi 40 saniyede nakavt ettiği ...
27 dolara uçak sahibi olma şansı!
Meksika Devlet Başkanı Obrabor’un seçilmesinin hemen ardından “Halkım ...
 
Bunu da gördük... Hakeme bombalı saldırı!
Güney Kıbrıs Rum tarafında birinci ligde görev yapan Rus hakem Andreas ...
Avrupa Birliği'nden skandal Türkiye kararı...
Alman medyası, Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları ...
IŞİD'in 'obez müftü'sü yakalandı
Irak'ın Musul kentinde 6 yıl önce Hazreti Yunus Camisi'nin yıkılması için ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri