ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,8750
    Dolar
  • Euro
    52,7792
    Euro
  • Altın
    6.820,140
    Altın
  • Bist-100
    14.375,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/22°
    ADANA
  • ANKARA
    5/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    3/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Fenerbahçe Kupa'ya veda etti, Konyaspor turladı
Fenerbahçe Kupa'ya veda etti, Konyaspor turladı
Trump'tan ateşkes açıklaması... ''Süresiz uzattım''
Trump'tan ateşkes açıklaması... ''Süresiz uzattım''
Rıza Kayaalp tarihe geçti
Rıza Kayaalp tarihe geçti
MHP'de bir İl Teşkilatı daha feshedildi!
MHP'de bir İl Teşkilatı daha feshedildi!
19 Nisan 2026 Pazar - 10:47

Yabancı mimarlar Karşıyaka’yı anlattı

Karşıyaka’nın mimari kimliği, Çatı Bostanlı’da düzenlenen söyleşide uluslararası bakış açısıyla mercek altına alındı. Hugh David Clarke ve Michael Edward Young’ın konuk olduğu etkinlikte kentsel estetik yorumlandı, ilçenin geleceğine dair vizyoner yaklaşımlar paylaşıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bilimin ve ortak aklın rehberliğinde, Karşıyaka’yı çok daha dirençli ve konforlu bir geleceğe taşımak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Yabancı mimarlar Karşıyaka’yı anlattı

Karşıyaka Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlükleri tarafından İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğinde ‘Yabancı Mimarların Gözünden Karşıyakamız’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi. Çatı Bostanlı’da düzenlenen etkinlikte; İngiltere ve Amerika’da mimari tasarım alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri Hugh David Clarke ve Michael Edward Young konuşmacı olarak yer aldı. 



ALAN BAZINDA DÖNÜŞÜM
İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İlker Kahraman’ın moderatörlüğünü üstlendiği buluşmada, Karşıyaka’nın kentsel kimliği ve mimari dokusu yabancı akademisyenlerin perspektifiyle ele alındı, ilçenin geleceğine dair önemli tespitlerde bulunuldu. İlker Kahraman’ın tercüme desteğiyle takip edilen söyleşide katılımcılar, ilçenin mimari potansiyelini küresel standartlar ışığında değerlendirme fırsatı buldu. Yapılan değerlendirmelerde Karşıyaka’nın modernlik, güvenlik, kıyı kültürü başta olmak üzere çeşitli özellikleriyle yaşanabilir, güzel bir kent olduğu; bu yaşantının korunarak devam edebilmesi için yapılaşmanın nasıl sağlıklı sürdürülebileceği tartışıldı. Her iki mimar da şehirlerin dinamik olduğunu vurgulayarak dönüşümün mevcut koşullarda en olasının yapılması anlamına gelen ‘art of possible’ yaklaşımıyla ele alınması gerektiğini belirtti. Uzmanlar; tek tek yapıların dönüştürülmesi yerine alan bazında yaklaşımın önemli olduğunu belirtirken bu süreçlerin şeffaf ve orta akıl anlayışı doğrultusunda ilerletilmesi gerektiğinin altı çizdi. Öte yandan; müteahhitlerin de doğru bilgilendirme ve teknik destek ile bu süreçte yararlı olabileceği belirtildi. Programın sonunda uzmanlar, katılımcıların sorularını yanıtladı. 



“DAHA DİRENÇLİ BİR GELECEK İÇİN”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “İlçemizin yaşanabilir ve modern kimliğini korurken, güncel ihtiyaçlar doğrultusunda daha güvenli ve nitelikli yaşam alanları oluşturma hedefimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu süreçte bizlere akademik bakış açılarıyla katkı sunan değerli Hugh David Clarke ve Michael Edward Young ile moderatörümüz İlker Kahraman’a teşekkür ediyorum. Bilimin ve ortak aklın rehberliğinde, Karşıyaka’yı çok daha dirençli ve konforlu bir geleceğe taşımak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Geçtiğimiz aylarda Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri ile Alaybey Mahallesi ölçeğinde gerçekleştirdikleri iyileştirme önerilerini içeren çalışma hakkında bilgi veren Hugh David Clarke, katılımcılara sunum yaptı. Hugh David Clarke, “Öncelikle Karşıyaka, yaşanabilir bir şehir. Burası, Karşıyakalıların burada olmaktan gurur duyduğu bir kent. Bu kenti daha iyiye taşımak için emek veren herkesi kutluyor, bilimi esas alan ve bizleri buluşturan Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. 

İzmir’de yaptığı çalışmalardan örnekler veren ve Karşıyaka’da yaşamaktan mutluluk duyduğunu, kendini Karşıyakalı olarak tanımladığını özellikle vurgulayan Michael Edward Young ise, “Güzel bir yaşantıya sahip olan Karşıyaka’da bazı yenilenemelere ihtiyaç var. Mevcut yapılaşma içinde küçük dokunuşlarla bazı iyileştirme çalışmaları yapılabilir” diye konuştu.

 
Akdeniz'de 4,7 büyüklüğünde deprem!
 
Mansur Yavaş'a soruşturma izni iddiasına CHP'den ilk tepki: 'Bu iftiraların halkın nezdinde zerre karşılığı yoktur'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da çocuk tiyatrosuna yoğun ilgi
İzmir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında Bornova Belediyesi’nin ...
İzmirliler İZKİTAP’a akın etti
Kültürpark’ta düzenlenen İZKİTAP – 7. İzmir Kitap Fuarı, ikinci gününde ...
Eğitimde doğru başlangıç hayat kurtarır
Bornova’da düzenlenen “Eğitimde Doğru Başlangıç Çalıştayı”nda, okul öncesinden ...
 
Kuyuya düşen kuzuya itfaiyeden nefes kesen kurtarma
İzmir’de 20 metrelik kuyuya düşen kuzu, itfaiye ekiplerinin titiz ve güvenlik ...
Yat ve tekne sektörü sezona İzmir’den açılıyor
Türkiye’nin denizcilik alanındaki en prestijli buluşmalarından olan MAST ...
Gediz Havzası’nda kirlilik artıyor
İzmir ve Manisa’nın ortak hazırladığı bilimsel rapor, Gediz Nehri’ndeki ...
 
İzmir’de sağlık ordusu kuruluyor
Büyükşehir’in başlattığı projede 98 genç gönüllü ve 20 deneyimli mentor ...
Nazilli Belediyesi ekiplerinden yangına anında müdahale
Nazilli Fen Lisesi yurdunda çıkan yangının söndürme çalışmalarına Nazilli ...
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç: İzmir’e layık görülen siyaset tarzının adı Vandalizm’dir. Asla kabul edilemez!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 30 22 5 3 69 23 46 71
2 Fenerbahçe 30 19 10 1 68 30 38 67
3 Trabzonspor 30 19 8 3 57 32 25 65
4 Beşiktaş 30 16 7 7 54 36 18 55
5 Rams Başakşehir 30 13 9 8 48 31 17 48
6 Göztepe 30 12 12 6 37 27 10 48
7 Samsunspor 30 10 12 8 36 39 -3 42
8 Çaykur Rizespor 30 9 10 11 41 42 -1 37
9 Tümosan Konyaspor 30 9 10 11 38 41 -3 37
10 Gaziantep FK 30 9 10 11 41 49 -8 37
11 Kocaelispor 30 9 9 12 25 34 -9 36
12 Corendon Alanyaspor 30 6 15 9 35 35 0 33
13 Kasımpaşa 30 7 10 13 29 41 -12 31
14 Hesap.com Antalyaspor 30 7 7 16 30 49 -19 28
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 30 6 7 17 29 44 -15 25
16 ikas Eyüpspor 30 6 7 17 22 44 -22 25
17 Zecorner Kayserispor 30 4 11 15 21 57 -36 23
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 30 5 5 20 27 53 -26 20
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri