ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
26 Ağustos 2019 Pazartesi - 11:57

Yamanlar’da ‘en doğal’ şenlik!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, yerelde kalkınmaya katkı sağlamak ve köy ile kent kültürünü buluşturmak amacıyla düzenlenen “Yamanlar Köy Şenliği” yoğun katılımla gerçekleşti. Gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere imza atılan şenlikte; Yamanlar Domatesi başta olmak üzere, köylülerin doğal ürün stantları büyük ilgi gördü.

Yamanlar’da ‘en doğal’ şenlik!

Karşıyaka Belediyesi kuruluşu Kent A.Ş. tarafından organize edilen Yamanlar Köy Şenliği, Karşıyaka ve İzmir’in dört bir yanından gelen yüzlerce ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gün boyunca tüm konukları sıcak ev sahipliği ile karşılayan Yamanlar halkı, tarlalarında yetiştirdikleri domates gibi yerel ürünleri ve doğal gıdaları ziyaretçilere sundu. Kooperatifler, mahalle merkezleri ve sivil toplum örgütlerinin açtığı el emeği stantları da şenlik süresince konuklarını ağırladı. Kent A.Ş. ise gün boyunca kafeterya hizmeti verdi.



DANS, TİYATRO, KONSER
Şenliğin kültür ve sanat etkinlikleri, öğle saatlerinde Karşıyaka Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi ile başladı. Ardından ‘Palavracılar Atışması’ ile süren şenlik coşkusu; Pozitif Kumpanya Sahne Sanatları Topluluğu, İzmir Halk Tiyatrosu ve Ahura Ritim Topluluğu’nun gösterileriyle tüm güne yayıldı. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi’nin organizasyonuyla, çocuklara özel pek çok etkinliğe imza atıldı. Organizasyonun finalini ise Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) yaptı. Orkestra, köy meydanında kurulan sahnede, konuklara unutulmaz bir müzik şöleni sundu. Şenliğe eşi Öznur Tugay, oğlu Emre Tugay ve kızı Alya Tugay ile birlikte katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da gün boyunca Yamanlar halkının ve ziyaretçilerin coşkusuna ortak oldu.



DEVAMI GELECEK
Yamanlar Köy Şenliği’nin gördüğü ilgiden büyük memnuniyet duydukların söyleyen Başkan Tugay “Çok değerli Yamanlar halkına, şenliğimize emek veren ve katılan tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Biz belediye başkanlığı görevine talip olduğumuz zaman, buralarda yaşayan insanların da aynı hizmetleri aynı şekilde alabilmesini sağlamak için yola çıktık. Buradaki insanların da teveccühleri ile bu görevi devraldık. Bundan sonra bize düşen buralarda da var olmaktı, buralara da insanların dikkatini çekmekti. Bizler, Türkiye'nin kalkınmasının tarımsal kalkınma ile de bağlantılı olduğunu düşünen insanlarız. Bunun örneklerini sergilemeye çalışan belediyeleriz. Bizim de köyümüz var ve çok uzak değil. Burada nefes almak güzel vakit geçirmek hepimizin ihtiyacı. Biz de buraya dikkat çekmek istedik. Geniş katılım olduğu için insanlar burada olmaktan keyif alıp memnuniyet duydukları için bizler de çok mutluyuz. Bundan sonraki aylar da yıllarda benzer etkinlikleri de köylerimizde devam ettireceğiz. Köylerimiz daha çağdaş, refah, yüksek gelire sahip yerleşim yerleri olacak. Bizler bu amaçla üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Her sene daha coşkulu, eğlenceli festivaller düzenleyeceğiz. Sizleri yine bekliyoruz” dedi.


 

 
30 Ağustos'ta Çanakkale'de
 
Karşıyaka'da ölümlü kaza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de dayanışma toplantısı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yeni haftaya çalışanlarıyla birlikte ...
Güzelbahçe'de tepki ve kampanya
Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe’de bulunan sivil toplum örgütleri, ...
Bornova'ya havuz ve fitness salonu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Altındağ, Çamdibi ve Yeşilova ...
 
Cittaslow Seferihisar şampiyon
TFF Plaj Futbol Ligi Seferihisar Etabı’nda Cittaslow Seferihisar şampiyonluğa uzandı 
Yepyeni BAYSEM hizmette
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM), baştan aşağı yenilendi. ...
Çeşme'de festival coşkusu
Çeşme Belediyesi 5. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali başladı. Yunanistan’ın ...
 
Kavuna ve eğlenceye doydular
Dördüncüsü düzenlenen Nohutalan Kavun Festivali'nde binlerce Urlalı ve ...
Bornova Belediyesi'nden seramik kursu
Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları kapsamında düzenlenen ...
Bayraklı'da parklar artık daha güvenli
Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Bayraklı genelindeki ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri