ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2862
    Dolar
  • Euro
    34,6593
    Euro
  • Altın
    2.411,470
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
5 Ocak 2023 Perşembe - 10:27

Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden karakılçık ekimi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kaybolan atalık karakılçık tohumunu Seferihisar’daki görevi sırasında 2011 yılında gün yüzüne çıkarması sonrasında yürütülen çalışmalar kent ve ülke geneline yayılmaya devam ediyor. Gelinen aşamada İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve İzmir Köy Koop Birliği’yle Menderes’te karakılçık tohumunun ekimi yapıldı.

Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden karakılçık ekimi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda yürüttüğü çalışmaları her geçen gün büyütüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Menderes’in Develi Mahallesi’ndeki arazide Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü öğrencileriyle atalık karakılçık tohumunun ekimi yapıldı.

Etkinliğe İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, Gazeteci-Yazar Tuncer Beybağ, gastronomi öğrencileri, muhtarlar ve kooperatif başkanları katıldı.

“Seferihisar’dan başlayan hikayeye ortak olduğunuz için teşekkürler”
Kurda kuşa aşa diyerek ekim yapan İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer, “Bir avuç tohumun bizleri bir araya getirmesi çok kıymetli. Pandemi sonrası veya krizden krize değil de gerçekten sürdürülebilir ve sağlıklı, gerçek gıdaya ulaşmanın gereği neyse onu yapmalıyız. Bu da nereden başlıyor? Sonu çatala da mutfağa da sofraya da gitse topraktan başlayan bir hikaye. Öğrencilerimizin de buna katkı koyabilmesi bizi çok mutlu etti. Gençlerin sağlıklı gıdayı bilmesi, sahip çıkabilmesi önemli. Karakılçık tohumunun Seferihisar’dan kurda kuşa aşa diye dağıtılmasıyla başlayan hikayeye ortak olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Çoğalmaya devam edeceğiz”
Atalık karakılçık tohumunun Seferihisar’da 2011 yılında başlayan çoğaltım sürecinden bilgiler veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, “Kurda kuşa aşa diyerek iki doğaya bir kendimize attığımız zaman bu kutsal matematikle tohumun her sene katlanarak çoğaldığını görüyoruz. Ülkede 11 bin dönüm üzerinde karakılçık arazilerimiz var. Çalışmamıza önder olan Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, kooperatiflere, sizlere teşekkür ediyorum. Çoğalmaya devam edeceğiz ama sizler de bu elde ettiğimiz ürünün mutfaktaki halini görmemize sebep olacaksınız” diye konuştu.

“Eğitimimize katkı olan her şey bizi için önemlidir”
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Seda Genç, “Üretime katkıda bulunmak, karakılçık gibi atalık bir tohumun ekimini yapmak öğrencilerimiz için de bizler için de çok güzel bir deneyim oldu. Yaz başında bunun hasadını yapacağız. Öğüttükten sonra da karakılçık unundan ekmek yapacağız öğrencilerimizle. Eğitimimize katkı olan her şey bizi için önemlidir. Yerelde kalkınma ve sürdürülebilirliğe çok inanıyoruz. Öğrencilerimizin kendi ürettikleri ürünlerden bir mamul madde yapması bizim için çok önemli. Artık Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerimizin atalık karakılçık buğday tarlası var. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“İnsan sağlığı için bir milattır”
Gazeteci-Yazar Tuncer Beybağ ise, “Doğal ürünler yersek, ata tohumlarından ürünlerle beslenirsek insanın metabolizması bunları tanımaya elverişli. Ama yapay gıdaları yediklerinde insan metabolizması bunları tanımadığı için birçok adı konulmamış hastalıklar yaşıyoruz. Sayın Tunç Soyer ve Neptün Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Bu gerçeği görüp de kaybolmakta olan atalık karakılçık tohumunu bir avuçtan bu kadar üreterek İzmir ve Türkiye’ye tanıtacak şekilde sofralara getirmeleri insan sağlığı için bana göre bir milattır” dedi.

Tarlaya girerek ekime katılan üniversite öğrencileri de deneyimden duydukları heyecan ve memnuniyeti aktardı. Öğrenciler ayrıca sorumluluk alarak hasada kadar tarlanın bakımını üstlendi.

 
Atıl durumdaki Çeşme Gümrük Binası kurtuluyor...
 
Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden temizlik için güç birliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atıl durumdaki Çeşme Gümrük Binası kurtuluyor...
Çeşme’nin tarihi değerlerine sahip çıkan Başkan Oran, yıllardır atıl durumda ...
Soyer'den Gürçeşme çıkarması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Gürçeşme'de yapımı süren ...
Konak Belediyesi can dostların yanında...
Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi bir yılda yaklaşık 8 bin can dostun ...
 
Bornova’da 8 Çocuk Oyun Aktivite Merkezi...
Bornova Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için hayata geçirdiği ...
Buca'da can dostlara özel hizmet
Can dostlarının her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olan Buca Belediyesi, ...
Büyükşehir'den öğrencilere beslenme desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi en az 50 bin ilk ve ortaokul öğrencisinin ...
 
Karam, yeni yuvasına kavuştu!
Araba çarpması sonucu arka ayakları felç olduktan sonra Kuşadası Evcil ...
Bayraklı’da hijyen seferberliği!
İlçe genelinde dezenfeksiyon ve ilaçlama uygulamalarını sürdüren Bayraklı ...
Gaziemir'de nükleer atık toplantısı!
İzmir'in Çernobili olarak bilinen Gaziemir Emrez’deki 70 dönümlük arazide ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri