ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3368
    Dolar
  • Euro
    35,1987
    Euro
  • Altın
    2.245,700
    Altın
  • Bist-100
    8,72
    Bist-100
  • ADANA
    11/20°
    ADANA
  • ANKARA
    5/13°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    1/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    7/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    3/18°
    IZMIR
  • KONYA
    5/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ali Koç: 'Ligden çekilirsek başkanlığı bırakmam'
Ali Koç: "Ligden çekilirsek başkanlığı bırakmam"
Yüzüne 40 dikiş atıldı... Dehşet anlarını anlattı!
Yüzüne 40 dikiş atıldı... Dehşet anlarını anlattı!
Fabrikada tüp patladı: 2 ölü, 6 yaralı!
Fabrikada tüp patladı: 2 ölü, 6 yaralı!
Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden oldu... Cezası belli oldu!
Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden oldu... Cezası belli oldu!
1 Ocak 2022 Cumartesi - 12:13

Yeniden Sinematek yeni yıl seçkisi açıklandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, yılın ilk ayında Wim Wenders filmlerine yer veriyor. İzmir Sanat’ta seyirciyle buluşacak filmler Goethe-Institut işbirliğiyle gerçekleşecek.

Yeniden Sinematek yeni yıl seçkisi açıklandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Yeniden Sinematek” gösterimleriyle sürdürdüğü sinema keyfinde bu kez “Wim Wenders ve 68 Ruhu” temasıyla beyaz perdede. Büyükşehir Belediyesi, Ocak ayında Alman film yönetmeni, oyun yazarı, fotoğraf sanatçısı ve yapımcı Wim Wenders’in önemli filmlerini konuk ediyor. Filmler, Kültürpark İzmir Sanat’ta saat 19.00’da ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak.

Alice Kentlerde
Yeniden Sinematek’in Ocak ayı ilk gösterimi “Alice” filmiyle başlıyor. 1976 Alman Film Eleştirmenleri Ödülü - En İyi Film Ödülünü alan film kimlik bunalımına giren ve amaçsızca turlayan Alman gazeteci Philip'in öyküsünü anlatıyor. Wenders'in "çok gerçekçi bir masal" olarak tanımladığı Alice, yönetmenin en dokunaklı filmlerinden biri olarak kabul edilir ve sıklıkla Charlie Chaplin'in The Kid'iyle kıyaslanır. Film, aynı zamanda Wenders'in bir bölümünü de olsa ABD'de çektiği ilk filmi. Rüdiger Vogler, Yella Rottlander, Lisa Kreuzer gibi sanatçıların yer aldığı film 2 Ocak Pazar günü gösterilecek.

 

Amerikalı Arkadaş
1978 Alman Film Ödülleri - En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu Ödüllerinin sahibi olan film Amerikalı sahte koleksiyonerin kiralık katille olan macerasını konu alır. Dennis Hopper, Bruno Ganz, Nicholas Ray, Lisa Kreuzer gibi oyuncuların yer aldığı film 9 Ocak Pazar günü seyirciyle buluşacak. Film, 13 yaş üzeri izleyici için uygun.

Paris, Texas
1984 CANNES Altın Palmiye, FIBRESCI Ödülü, Ekümenik Jüri Ödülü ve 1985 BAFTA - En İyi Yönetmen Ödülü sahibi film uygar ve katılımcı hayatı reddeden bir adamın hikayesini konu alıyor. Harry Dean Stanton, Dean Stockwell, Nastassja Kinski  gibi oyunların yer aldığı film 16 Ocak Pazar günü sinemaseverlerle buluşacak. Film, 13 yaş üzeri izleyici için uygun.

İşlerin Gidişi
1983 Alman Film Festivali En İyi Sinematografi Ödülü - En İyi Uzun Metraj Ödülü, 1982 Venedik Film Festivali En İyi Film Ödülü - FIBRESCI Ödülü sahibi film, Portekiz’de  kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalanlar hakkında film çeken ekibin başına gelenleri anlatır. Avrupa ve Amerika'da film yapımı hakkında oldukça kişisel bir film olan İşlerin Gidişi, Wenders’in Amerika'daki ilk filmi olan Hammett'in yapımı sırasında yaşadığı zorlukların bir incelemesi olarak da görülür. 23 Ocak Pazar günü gösterilecek film, 13 yaş üzeri izleyici için uygun.

Berlin Üzerinde Gökyüzü
1988 Avrupa Film Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Film, 1988 Fransız Film Eleştirmenleri Sendikası Ödülleri - En İyi Yabancı Film, 1988 New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri - En İyi Görüntü Yönetmeni, 1987 Cannes Film Festivali -  En İyi Yönetmen, 1988 Bavarya Film Ödülleri - En İyi Yönetmen, 1988 Sao Paolo Film Festivali İzleyici Ödülü - En İyi Yönetmen Ödüllerin sahibi olan “Berlin Üzerinde Gökyüzü” 1960 öncesi sinemanın yaptığı büyük Avrupa kentlerinin senfonik anlatımlarının bir parçası. Wim Wenders’in Peter Handke’yle birlikte yazdığı iç monologlar, gökyüzünden çekilen Berlin görüntüleri, belirli bir öykü akışı yerine farklı insanların iç dünyalarından oluşan bir gezinti, tümüyle bir Berlin senfonisini düşündürür. Wenders bu filmiyle yaklaşık bir on yıl ara verdiği Almanya kariyerine ve özgün temalarına geri döner. Rock, uyumsuz karakterler, 68 kuşağı, yitip giden özlemler, arayış içinde insanlar, insanların tutkuları, uyumsuzluklarını anlatır. Film 30 Ocak Pazar günü seyirciyle buluşacak. 13 yaş üzeri ve aile ile izlenebilir.
 

 
2021 dayanışma yılı oldu!
 
Yeni yıl faciası: 12 ölü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir yeni yıla konserler ve ışık gösterisiyle girecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022’ye coşkulu bir “merhaba” için dört ayrı ...
'Çizgimiz Mehmet Akif Ersoy' resim sergisi açıldı
Ada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘Çizgimiz Mehmet Akif Ersoy’ isimli ...
Soyer'in gözlerini dolduran performans!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları Şenliği, Ulamış Köy Tiyatrosu’nun ...
 
Çiğli'de Mustafa Sağyaşar'a saygı gecesi!
Çiğli Belediyesi, Türk Sanat Müziği’nin duayen isimlerinden Mustafa Sağyaşar’ın ...
İzmir'de yılbaşı gecesi dört ilçede konser
İzmir 2022’ye müzikle “merhaba” diyecek. 31 Aralık gecesi İzmirliler kentin ...
Hülya Nutku anısına tiyatro yarışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Prof. Dr. Hülya Nutku’nun ...
 
İzmir’e Doğru:9 Eylül belgeseli Tire, Foça ve Ödemiş’te!
Milli Mücadele’nin simge şehirlerinden İzmir’in kurtuluşunu anlatan “İzmir’e ...
Çocukların gözüyle muhit fotoğrafları!
İzmir’de yaşayan mülteci ailelerin çocuklarının objektiflerine takılan ...
İki yakanın şarkıları İzmir’den yükseldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mübadele Korosu, ‘Barışın ve Dostluğun Sesi’ ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri