ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/31°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/31°
    IZMIR
  • KONYA
    18/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İngiliz savaş gemisine müdahale
İran'dan İngiliz savaş gemisine müdahale
İsrail yeniden İran'ı vuruyor
İsrail yeniden İran'ı vuruyor
Çaya yüzde 15 zam geldi
Çaya yüzde 15 zam geldi
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
15 Nisan 2025 Salı - 10:12

Yerel Reform Girişimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı: Türkiye’nin yeni Batıkent’lere, Egekent’lere ihtiyacı var

Bornova Belediyesi ve Bornova Kent Konseyi’nin katkılarıyla Yerel Reform Girişimi Derneği tarafından düzenlenen “Konut Hakkı ve Belediyelerin Sürdürülebilir Konut Politikaları” başlıklı Yerel Reform Buluşması, Bornova Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

Yerel Reform Girişimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı: Türkiye’nin yeni Batıkent’lere, Egekent’lere ihtiyacı var

Türk sosyal demokrasisinin önemli ismi, SHP eski Genel Başkanı ve Yerel Reform Girişimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karayalçın, etkinlikte yaptığı konuşmada çarpıcı rakamlarla konut soruna dikkat çekti, çözüm önerileri ortaya koydu.

Yoğun ilgi gören etkinliği, Bornova Belediyesi önceki dönem belediye başkanları Ali Sözer, Prof. Kamil Okyay Sındır ve Olgun Atila ile Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal da takip etti.

“Konut krizi toplumsal krize dönüşmemeli”

Panel öncesi öncesi SHP eski Genel Başkanı ve Yerel Reform Girişimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karayalçın, konut hakkının Türkiye’deki yaşamsal önemine değindi. Konut krizinin toplumsal krize dönüşmemesi gerektiğini vurgulayan Karayalçın, dört temel aktörün yani belediyeler, devlet, yurttaşlar ve özel sektörün iş birliği içinde olması gerektiğini belirtti.

1980’lerde Batıkent ve Egekent gibi projelerle Ankara ve İzmir’de binlerce konut ürettiklerini hatırlatan Karayalçın, “Konut, sadece barınma değil, gelir dağılımını da iyileştiren, yaşam kalitesini belirleyen bir unsurdur. Türkiye bugün aynı ihtiyacı hissediyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi göç alan kentlerde sosyal kiralık ve sosyal mülk konutlar üretmeliyiz. Piyasa aktörleri sadece toplumun yüzde 65’ine konut yapabiliyor. TOKİ projelerinin sadece yüzde 3’ü dar gelirli vatandaşlar için. Dar gelirli yurttaşlarımız bu sistemin dışında kalıyor” diye konuştu.

Karayalçın, Avrupa’daki kira eylemlerine dikkat çekerek, “9 gün önce Madrid ve Barselona’da yüz binlerce kişi kiraların yüzde 50 düşürülmesi için yürüdü. Bizim yurttaşlarımız ise henüz konut hakkı için örgütlü tepki vermiyor” dedi.

Batıkent örneğini hatırlatan Karayalçın, “55 bin konutluk Batıkent projesi halkın örgütlü katılımıyla 11-12 yılda tamamlandı. Fikirtepe neden bitmiyor? Çünkü halk proje muhafızı değil. Biz buna ‘ortak yönetişim’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Ömer Eşki: “Bornova’da sosyal belediyecilikle fark yaratıyoruz”

Etkinliğin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Türk siyasetine ve sosyal demokrasi tarihimize damga vurmuş çok kıymetli Murat Karayalçın’ı Bornova’da ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Kendisini Bornovalılarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Etkinlik öncesi Karayalçın’ı makamında ağırlayarak bir yıllık görev süresi içindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Eşki, sosyal demokrat yerel yönetim anlayışıyla Bornova’da fark yarattıklarını söyledi. Türkiye’de bir yıl içinde en çok asfalt yol yapan ilçe belediyesi olduklarını, planlanan 9 Kent Market’in 7’sini tamamladıklarını belirten Eşki, dijital dönüşüm, kentsel dönüşüm ve yeşil dönüşümün öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti. Eşki, Karayalçın’a tamamlanma aşamasına gelen Akıllı Şehir Yönetim ve İnovasyon Merkezi hakkında bilgi de sundu.

Karayalçın, Bornova Belediyesi’nin çalışmalarını çok beğendiğini ifade ederek, Başkan Eşki’ye teşekkür etti.

 

Doğan Baran Mengüş: “Kentimizin haklarını sonuna kadar savunacağız”

Bornova Kent Konseyi Başkanı Av. Dr. Doğan Baran Mengüş, yaptığı konuşmada Bornova’nın Erzene Mahallesi’ndeki zeytinlik ve yeşil alanların imara açılmasına karşı mücadele ettiklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Bizim temel görevimiz kentin hak ve hukukunu korumak. Bornova Kent Konseyi olarak mahallelerimizin gelişimine destek olurken, doğamızı ve yeşil alanlarımızı da savunmaya devam edeceğiz”

Uzmanlardan sürdürülebilir konut politikaları

Sosyolog Dr. Engin Önen’in kolaylaştırıcılığında gerçekleşen konferansta, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. Adile Arslan Avar ve Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu, sürdürülebilir konut politikalarını ele aldı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Prof. Dr. Ruşen Keleş ise yerel reformların etkileri ve sürdürülebilir konut politikalarının önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Katılımcılar, uzmanlara sorular yönelterek görüşlerini paylaştı.

 
ATM'lerde para çekme limitleri değişti: İşte banka banka yeni limitler
 
Başkan Tugay'dan 4. Faz müjdesi... İşte açılış tarihi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de 23 Nisan coşkusu yaşanacak
Güzelbahçe Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar ...
Başkan Tugay’dan kentsel dönüşümde uzlaşma çağrısı: Adım atmaya hazırım
İzBB’nin nisan ayı meclis toplantısının ilk birleşiminde Karabağlar’da ...
İZFAŞ Genel Müdürü: Marble İzmir’i nice 50’nci, 100’üncü yıllara taşıyacağız
İzmir’in fuarcılıkta dünya markası haline gelen Marble İzmir, 30 yıllık ...
 
Bergama’nın gelecek vizyonu masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bergama’da sivil toplum ...
Başkan Tugay'dan TİHEK cezası ve toplu ulaşım açıklaması...
Toplu ulaşımda 30 yaş ve üzeri vatandaşların öğrenci kartı sahibi olamaması ...
CHP Büyükşehir Meclisi'nde değişim... Yıldır'ın yerine İnanç geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi "CHP Grup Başkanvekilliği" koltuğunda değişim ...
 
Memurlara kötü haber... SDT'ler gecikmeli yatacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcuna karşılık İller Bankası gelirinden ...
Bornova'da 'Konut Hakkı' vurgusu... Karayalçın: 'Konut krizi toplumsal bunalıma dönmesin"
Eski CHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın başkanlığını yaptığı Yerel ...
Yunusemre'de temizliğe kadın dokunuşu
Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri