folkart, orion,

Yine Dikili... Yine balık ölümleri...

Balıkesir'in güneyindeki Ömer Dağı'ndan doğup İzmir'in Dikili ilçesindeki Çandarlı Körfezi'ne dökülen Bakırçay'daki geçen hafta yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından bu kez de aynı bölgede bir sulama göletinde balık ölümleri görüldü. Dikili'nin Deliktaş Mahallesi'ndeki sulama göletinde görülen balık ölümleri yurttaşları tedirgin etti.

  • | Son Kale İzmir

Geçen hafta Çandarlı Körfezi’ne dökülen Bakırçay’daki balık ölümleri yöre halkında endişe yaratmıştı. Tarımsal sulamada kullanılan Bakırçay'daki balık ölümleri konusunda araştırma sürürken bu kez yakın bir bölge olan Dikili'nin Deliktaş Mahallesi'ndeki sulama göletinde de balık ölümleri tespit edildi. Kefal, sazan, levrek cinsi ölü balıklar göletin yüzeyini kapladı.

Çandarlı Halk Meclisi, göletteki su seviyesinin çok düştüğünü, gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürdü. Balıkların oksijensizlik nedeniyle ölmüş olabileceği ifade edildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz