ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5135
    Dolar
  • Euro
    34,9664
    Euro
  • Altın
    2.435,500
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
6 Eylül 2020 Pazar - 11:55

Yine Tire, yine skandal! Akşener'in fırçası da yetmedi...

Daha önce pek çok kez hayvanlara kötü muamele ile gündeme gelen Tire Belediyesi Köpek ve Rehabilitasyon Merkezi'nde her şey yine bildiğiniz gibi. Geçen aylarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Tire Belediye Başkanı S. Atakan Duran'ı çağırıp sert bir uyarıda bulunması da çare olmadı. İYİ Partili S. Atakan Duran'ın yönettiği Tire Belediyesi'ne ait barınaktaki sevimli dostların perişan hali hayvanseverleri isyan ettirdi. Hayvan dostları bir çok köpeğin açlıktan öldüğünü ileri sürdü.

Yine Tire, yine skandal! Akşener in fırçası da yetmedi...

Tire Belediyesi Köpek ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanseverler, geçen yıldan itibaren başlatmış oldukları mücadeleyi sürdürüyor. Birçok köpeğin açlıktan öldüğünü belirten hayvanseverler, koşulların iyileştirileceğine dair belediye tarafından söz aldıklarını ancak hala iyileştirme yapılmamasını söyleyerek tepki gösterdi. Hayvanların mama sıkıntısı çektiği, birçoğunun uyuz olduğu ve ölüme terk edildiği iddia edildi. Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Tire Temsilcisi Seher Kul, "Yaklaşık 1 yıldır bir mücadele içindeyiz. Yeni gelen belediye ile birlikte uzlaşma halinde yola çıktık ancak maalesef verdikleri sözleri tutmadılar. Tedavi yok. Mama ihalesine hala girilmedi. Temizlik anlamında çok kötü durumda. Hayvanlar ölüyor. Geçen yıl bir köpeğin bir köpeği yediğini gözlerimizle gördük. Uyuzdan hayvanların yırtındığını ve vücutlarının yaralar içerisinde olduğunu gördük. Şu an hala daha birçok köpek uyuzlu. Kanlı ishal var. Gençlik hastalığına kapılıp ölen yavrular var. Ciddi anlamda sıkıntılar var. Maalesef Tire Belediye Başkanı verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı" dedi.

SKANDAL İDDİA: KÖPEK MEZARLIĞINA ÇOCUK PARKI
Barınağın içinde boş bir alan olduğunu söyleyen Kul, "Oraya kepçeleri getiriyorlar. Bir işçi, ölen köpekleri toplayıp çukurların içine gömüyor. Orası için bir projeleri vardı. O alana çocuk parkı yapmak istediler. Şimdi düşünüyorum ölen köpeklerin üzerinde bir park nasıl yapılabilir? Geçen hafta buraya gelerek mama bağışında bulunmak istedik. Barınağa girdiğimizde ziyaretçi saati olduğu için belediye veterineri ve barınak veterineri bize zaman ayıramadı. Biz gezmeye başladık. Ölecek durumda ve uyuzlu köpekleri gördük. Uyuzlu olmayan hayvanların da uyuzlu olanların yanına koyulması sebebiyle hastalık bulaşıyordu. Bu şekilde olmaması gerektiğini dile getirdik ama maalesef durum hakaret boyutlarına vardı. Bir köpeğin çok kötü durumda olduğunu görerek yanına girmeye çalıştım ancak izin verilmedi. Darp edildim ve şikayetçi oldum. Bizim mücadelemiz hayvanların aç kalmaması, sağlıklı koşullarda yaşaması, mama temin edilmesi ve aşılarının yapılması için. Belediyenin görevini yerine getirmesini istiyoruz" diye konuştu.  

"AÇLIKTAN TAŞ KESİLİP ÖLDÜKLERİNİ GÖRDÜM"
Tire'de yaşayan hayvanseverlerden Fulya Erdal, "Barınakta hayvanların birbirlerine karşı hırçınlaşmalarını gördüm. Açlıktan taş kesilip öldüklerini gördüm. Belli bir alanda ölüp gömüldüklerini duydum. Biz duyarlı arkadaşlarla gömülen yerleri açtırmak istiyoruz. Geçen yıldan beri mücadele veriliyor. Görüyorum ki hiç yaptırım yok. Böyle olduğu sürece bu hayvanlar ne kadar yaşamaya mücadele ederler bilmiyorum" dedi.

(Fotoğrafta: S.Atakan Duran)

AKŞENER, YANINA ÇAĞIRIP FIRÇALAMIŞTI
Geçen aylarda da gündeme gelen benzer iddialar sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bizzat devreye girmişti. Tire Belediye Başkanı İYİ Partili S. Atakan Duran'ı Ankara'ya yanına çağıran Akşener, belediyeyle ilgili tepki çeken birçok uygulamanın yanı sıra hayvan severlerin şikayetlerini de sormuştu. Sıkı bir hayvan dostu olduğu bilinen Akşener'in S. Atakan Duran'a sert bir şekilde fırça atarak, "Bir daha hakkınızda böyle şikayetler duymak istemiyorum" dediği öne sürülmüştü.

 

 

 

 
Yasin Öztekin'in acı günü
 
İYİ Partili Çıray: Türkiye'yi açık hava hastanesine döndürdüler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1912 Karşıyaka Derneği’nden Mavişehir desteği!
Mavişehir’de kamu alanı olan iki parselin TOKİ tarafından satılmasına ...
Başkan Soyer'den Fuar turu...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Akdeniz” temasıyla bu yıl ...
Karşıyaka Belediyesi’nden ilkyardım kursları
Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak, ilkyardım ...
 
Başkan Arda, galerici esnafıyla buluştu
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ikinci el motorlu taşıt satışıyla ...
Bayraklı'da denetimler sürüyor
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Kaymakam Süha Karaboran, ilçede ...
Karabağlar'da yeni nesil çöp toplama dönemi...
Karabağlar Belediyesi, çöp toplama sisteminde dikkat çeken bir değişikliğe ...
 
Buca'nın gençleri başarıya doymuyor
Uluslararası arenada bilimsel başarılara doymayan Buca Belediyesi Kızılçullu ...
Usta oyuncular gençlerle buluştu
Sinema ve tiyatromuzun usta isimleri ile genç sanatçı adayları, Bornova’da ...
İzmir Fuarı'nda Akdeniz esintisi...
Türkiye'nin en eski fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), "pandemi" tedbirleriyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri