ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4417
    Dolar
  • Euro
    34,8475
    Euro
  • Altın
    2.435,860
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
20 Ağustos 2023 Pazar - 23:41

Yunanistan'daki yangın Türkiye'ye yaklaştı!

Yunanistan'daki orman yangını nedeniyle Edirne'deki İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yollar, trafiğe kapatıldı; sınır kapısından çıkışlar da durduruldu.

Yunanistan daki yangın Türkiye ye yaklaştı!

Yunanistan’ın Dedeağaç kenti Melia bölgesindeki ormanda, dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor. Enes ilçesinde de görülebilen yangın nedeniyle İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yollar, trafiğe kapatıldı.

BAKANLIKTAN UYARI

Ticaret Bakanlığınca, Yunanistan’daki yangın nedeniyle geçişlere kapatılan İpsala Gümrük Kapısı’nı kullanmak isteyenlere uyarıda bulunularak, “Pazarkule, Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy gümrük kapılarımızda artacağı öngörülen giriş ve çıkış talepleri için Bakanlığımızca ilave tedbirler alınmıştı.” ifadesi kullanıldı.

Bakanlığın, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan, Yunanistan Dedeağaç’ta çıkan yangına ilişkin paylaşım yapıldı. Halen devam eden yangın sebebiyle, İpsala Gümrük Kapısı ve Yunanistan tarafında bulunan Kipi Gümrük Kapısı’nın faaliyetlerinin, iki ülke yetkililerinin görüşmeleri sonucunda geçici olarak durdurulduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yurt dışına giriş ve çıkışlarda, bahse konu kapımızı kullanmak isteyen ticari taşımacılarımızın ve turistik seyahat yapan yolcularımızın bu durumu dikkate almalarını tavsiye ediyoruz. Bundan dolayı Pazarkule, Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy gümrük kapılarımızda artacağı öngörülen giriş ve çıkış talepleri için Bakanlığımızca ilave tedbirler alınmıştır.”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Edirne Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

*Yunanistan’da devam eden yangınlar sebebiyle İpsala Sınır Kapımızla bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yolların trafiğe kapatıldığı bilgisi alınmıştır. *Bu nedenle İpsala Sınır Kapımızdan çıkışlar, ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. İpsala Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı

DİĞER SINIR KAPILARINA YÖNLENDİRİLECEKLER

*Çıkış yapmak isteyen yolcularımızın mağduriyet yaşamaması için Kapıkule Sınır Kapısı ile diğer sınır . kapılarını tercih etmesi önem arz etmektedir. Kapının kapatılması sonrası, Yunanistan’a geçmek isteyenler Pazarkule Sınır Kapısı’na yöneldi. Yunanistan’a geçmek isteyen aralarında gurbetçilerin de olduğu pek çok kişi geçiş için Pazarkule’de yoğunluk oluşturdu.

Yıllık izin sonrası yaşadığı Fransa’ya giden Samet Kaplan, 2 aylık iznin ardından dönüşe geçtiğini ancak bir aksilikle karşılaştığını söyledi. İpsala Sınır Kapısı’ndaki görevlilerin, Yunanistan’da çok büyük bir yangın olduğunu belirterek, kendilerini Pazarkule’ye yönlendirdiğini anlatan Kaplan, “Burada da bir yoğunluk oluşmuş durumda. İnşallah Allah’ın izniyle sağ salim gideriz. Normalde hep İpsala üzerinden gidiyorum. Buradan 200 kilometre kadar yolumuz uzayacak. Yunanistan’da otoban kapalı olduğu için belki şehirlerin içinden yola devam edeceğiz.” diye konuştu.

Almanya’ya giden Hüseyin Yazgan da İpsala’dan Yunanistan’daki yangınlardan dolayı Pazarkule’ye yönlendirildiğini belirtti. Rotasını değiştirmek zorunda kaldığını ifade eden Yazgan, “Güzergahım aşağı yukarı 250 kilometre uzuyor.” dedi.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ, EVLER BOŞALTILDI

Dedeağaç’ta dün başlayan yangın nedeniyle Güney Meriç bölgesinde binlerce dönüm çam ormanı kül olurken, 9 ev ve bir kilise tamamen yandı, çok sayıda bina ise hasar gördü.

Yangın, bölgede tarım alanlarına, arı kovanlarına ve besi hayvanlarına ciddi zarar verdi.

Bölgedeki 12 yerleşim birimi tedbir amacıyla boşaltıldı. Feres-Dedeağaç yolu ise güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Duman, Gümülcine, İskeçe ve kısmen Volos’a kadar ulaştı. Bölgede acil durum ilan edildi.

‘EVDE KALIN’ ÇAĞRISI

Dedeağaç şehir merkezinde yetkililer, halka, yoğun dumandan etkilenmemeleri için pencerelerini kapatarak evlerinde kalmaları çağrısı yaptı.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan 8 itfaiye çalışanı ve bir gönüllü yaralandı. Yaralılar, Dedeağaç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yunanistan Polis Teşkilatı, Silahlı Kuvvetleri ve gönüllülerin de itfaiye teşkilatına destek verdiği yangın söndürme çalışmaları karadan ve havadan devam ediyor ancak bölgede etkili şiddetli rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.
 

 
Fokların yuvasına iskele kurulmasına insan zincirli protesto...
 
Altay, kaptanı ile 3 puanı kaptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fokların yuvasına iskele kurulmasına insan zincirli protesto...
İzmir'de, Karaburun Kent Konseyi Genel Sekreteri Tayyar Gürhan Kırman'ın ...
'Atatürk’e teşekkür etmeliyiz' dedi, görevden alındı
Diyanet, görev için Frankfurt’a gönderdiği Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık ...
Dünyaca ünlü plaj Rizeli iş insanına verildi!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz'in Babadağ’ın yakınında yer ...
 
İzmir'de orman yangını...
İzmir'in Çiğli ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahale ...
CHP'li Özkan'dan Çeşme çağrısı: 'Mafyalara kurban etmeyin'
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'in Çeşme ilçesinde son dönemde ...
Konut piyasasında son durum!
Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift haneye indi. ...
 
İçinden ağaç geçen ev!
Gümüşhane'de yaşayan Osman Nuri Kabal, tadilatını yapıp genişlettiği evin ...
Kahramanmaraş'ta deprem
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Okul masrafları katlandı!
Eğitim İş, yeni eğitim-öğretim yılında okula başlama maliyetlerini araştırdı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri