ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,8865
    Dolar
  • Euro
    52,9780
    Euro
  • Altın
    6.953,260
    Altın
  • Bist-100
    14.485,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/22°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/24°
    IZMIR
  • KONYA
    1/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Özgür Özel'in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceği tarih belli oldu
Özgür Özel'in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceği tarih belli oldu
Özgür Özel, CHP MYK toplantısına başkanlık etti
Özgür Özel, CHP MYK toplantısına başkanlık etti
Tutuklu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Kirli oyunlara ve itibar suikastlarına inanmayın
Tutuklu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Kirli oyunlara ve itibar suikastlarına inanmayın
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Gündem: Orta Doğu...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Gündem: Orta Doğu...
19 Ocak 2026 Pazartesi - 15:38

İzmir'de Dijital Medyanın Geleceği' paneli yapıldı... Kasapoğlu: 'Gençler asıl özne sizsiniz'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Dijital Medya'nın Öncüleri: Genç İletişimciler (DİMGİ) Projesi'nin kapanış forumu kapsamında İzmir'de “Dijital Medyanın Geleceği” paneli yapıldı. Panelde, gençlerin, dijital medya alanında sorumlu bireyler olarak yetişmesini amaçlayan projeye dair bilgiler verildi. Eski Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gençler siz bu projenin asıl öznesisiniz. Hedef iyi içerik üretmemek olmamalı bununla beraber iyi düşünüp iyi ölçeceğiz" dedi.

İzmir de Dijital Medyanın Geleceği  paneli yapıldı... Kasapoğlu:  Gençler asıl özne sizsiniz

İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel ise "Önümüzdeki süreçte medya ekosistemini geliştirmek için bir eylem planımız olacak. 6 odak grup çalışmasıyla medya ekosistemini değerlendirmiş olduk” dedi.

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR-Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Dijital Medyanın Öncüleri: Genç İletişimciler (DİMGİ)” projesinin kapanış forumu kapsamında İzmir'de “Dijital Medyanın Geleceği Paneli yapıldı.

İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü’ndeki etkinliğe; Eski Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, AK Parti İzmir Medya Tanıtım Başkanı Safa Narlı ile İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel katıldı.

“BU ÇAĞIN EN BÜYÜK MEYDAN OKUMASI”

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu açılış konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

“Genç iletişimcilere yönelik kapsamlı bir çalışmanın kapanışında bir aradayız. Her kapanış yeni bir başlangıçtır. İnanıyorum ki bugüne kadar yapılan çalışmalar bu süreçteki gelişmeler açısından güzel faydalar sağlasın. Bazı projeler iz bırakır. Bu proje de böyle bir izin başlangıcı. Asıl olan her bir konuda irdelemek ve sorgulamak. Detaylı bir analiz ortaya koymak. Bunun sonuçlarını anlatmak. Hız çağı içerisindeyiz. Hızın çok kıymetli olduğu bir çağdayız. Bu çağda ölçülü olmamız, kontrolü elden bırakmamız gerekiyor. Aynı zamanda hızla, gürültüyle bir karmaşanın olduğu dönemde sorumluluğu unutmamak gerekiyor. Ne kadar karmaşa olursa olsun ölçülü, sorumlu bir şekilde var olmak, bu duruşu sergilemek hepimiz için bir sorumluluk. Makamımız ne olursa olsun insan olarak anlamla var olmak ve sorumluluk hissi ile yaşamak bu çağın en büyük meydan okuması. Bu projeyi kıymetli buluyorum. Akademinin, bilginin ışığını en güçlü şekilde yansıtıp bu süreçte de ortaya koyduğuna inanıyorum. Buraya Ekonomi Üniversitesi’nden geliyorum. Akademinin olduğu her ortama koşarak gidiyorum. Akademinin varlığına şükranlarımı sunmak istiyorum.”



“SİZLER BU PROJENİN ASIL ÖZNESİSİNİZ”


Dijital medyanın sadece iletişim alanı değil aynı zamanda kamusal bir alan olduğunun altını çizen Kasapoğlu şöyle devam etti:

“Pek çok avantajla beraber riski de barındıran bir alan. Bilgiye hızlı bir erişim var. Bilgiyle beraber yanlış bilgi, dezenformasyon manipülasyon var. Dijital medyanın geleceği teknolojiden önce insanla ilgili bir odak gerektiriyor. Ahlakla, sorumlulukla ilgili bir yaklaşım gerektiriyor. Hayat bir dönüşümdür. Araçlar, platformlar değişir ama asıl olan ölçüyü, sorumluluğu vicdanı değiştirmektir. Hız nereye varırsa varsın bu duruşu en güçlü şekilde taşımak çok kıymetli. Bugün iletişimci olmak, bu alana gönül vermek sadece aktarmak değil aynı zamanda korumak demek. İnsan onurunu, haysiyetini korumak demek. Bir beğeni uğruna gerçeği kurban etmemek demek. Reyting uğruna güveni zedelememek değil. Dezenformasyon yanlış bilgiden ibaret değil. Ekonomiyi, sosyal hayatı etkiliyor. Ülke güvenliğini, aileyi tehdit ediyor. Çok ciddi bir mesele. Bu alanı hep birlikte toplumsal bir direnç alanı olarak değerlendirmek durumundayız. Elbette dijital medyada güçlü olma her şeye cevap vermeyi gerektirmiyor. Bazen susarak… Susmak çok şey anlatır. Gençler sizler bu projenin asıl öznesisiniz. Elbet üreteceksiniz. Üretmek kadar o içeriği tüketmek de ayrı bir sorumluluk. Kurulan her cümle yalnızca sizi değil bulunduğunuz ortamı çok ciddi bir şekilde etkiliyor. Hedef iyi içerik üretmemek olmamalı bununla beraber iyi düşünüp iyi ölçeceğiz. Sorumluluğumuzu omuzlarımızda hissedeceğiz. Bu projenin merkezinde yer alan eleştirel düşünmeyi çok önemsiyorum. Çeşitliliğin avantaj olduğuna inanıyorum. Dijital medya da tek bir disipline ait değil”



“BİR EYLEM PLANIMIZ OLACAK”


İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel artık günlük hayatta teknolojinin yoğun kullanıldığına değinerek, “Hayatımızda bilişim tabanlı kelimeler kullanır hale geldik. Hakikatin ötesini görmek zorunda olduğumuzu hissediyoruz. Bir yıl süren bir proje yürüttük. Genç arkadaşlarımızın dijital medya kabiliyetlerini geliştirmeye çalışarak, afet iletişime öncelik verdik. İlişkileri nasıl etkileyeceğini inceledik. Önümüzdeki süreçte medya ekosistemini geliştirmek için bir eylem planımız olacak. 6 odak grup çalışmasıyla medya ekosistemini değerlendirmiş olduk” ifadelerini kullandı. 



“DİJİTAL MEDYANIN GELECEĞİ” PANELİ

Panelde gençlerin dijital medya alanında bilinçli, etik ve sorumlu bireyler olarak yetişmesini hedefleyen projenin çıktıları paylaşılırken, dijitalleşme sürecinin medyaya etkileri de ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel panelin moderatörlüğünü üstlenirken; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Özçınar, İzmir Kalkınma Ajansı Proje ve İş Geliştirme Koordinatörü Cangül Kuş ise konuşmacı olarak yer aldı.

 
Rabia Karaca ifade verdi... Kumarhanedeki sarı odayı anlattı!
 
Mehmet Murat Çalık yeniden cezaevine götürülüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rabia Karaca ifade verdi... Kumarhanedeki sarı odayı anlattı!
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan sosyal medya fenomeni ...
İzmir'de rüşvet davası.. 2 icra memuru için karar!
İzmir'de, icra dosyasını öne aldırma karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla ...
İzmir'in yüksek kesimleri beyaza büründü
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki ormanlar, yağan karla birlikte beyaz örtüyle ...
 
Bayraklı'da özel gereksinimli bireyler için kurslar
Bayraklı Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal ve sanatsal gelişimini ...
İzmir ekonomi basını Ege Serbest Bölgesinde buluştu
İzmir ekonomi basını Ege Serbest Bölgesinde buluştu. Ekonomi Muhabirleri ...
17 yaşındaki Atlas'ın öldürülmesiyle ilgili tehdit ve paylaşımlara soruşturma: Gözaltı sayısı 6'ya yükseldi
Güngören'de aralarında çocukların da olduğu iki grup arasında 'Yan bakma' ...
 
Resmi başvurulara rağmen Mehmet Murat Çalık, İzmir Şehir Hastanesi'ne götürülüyor
Şah damarına yakın kitle tespit edilmesi sonucu ameliyat olan tutuklu ...
Kartalkaya'daki otel yangınında eşini ve kızını kaybeden baba, oğluyla hayata tutunuyor
Bolu'da geçen yılki otel yangınında eşi Müge ve 10 yaşındaki kızı Pera'yı ...
İzmir'de IBAN dolandırıcılığına karşı broşürlü uyarı
İzmir'de Gülten Saygı (37), vatandaşları IBAN dolandırıcılığına karşı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 30 22 5 3 69 23 46 71
2 Fenerbahçe 30 19 10 1 68 30 38 67
3 Trabzonspor 30 19 8 3 57 32 25 65
4 Beşiktaş 30 16 7 7 54 36 18 55
5 Rams Başakşehir 30 13 9 8 48 31 17 48
6 Göztepe 30 12 12 6 37 27 10 48
7 Samsunspor 30 10 12 8 36 39 -3 42
8 Çaykur Rizespor 30 9 10 11 41 42 -1 37
9 Tümosan Konyaspor 30 9 10 11 38 41 -3 37
10 Gaziantep FK 30 9 10 11 41 49 -8 37
11 Kocaelispor 30 9 9 12 25 34 -9 36
12 Corendon Alanyaspor 30 6 15 9 35 35 0 33
13 Kasımpaşa 30 7 10 13 29 41 -12 31
14 Hesap.com Antalyaspor 30 7 7 16 30 49 -19 28
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 30 6 7 17 29 44 -15 25
16 ikas Eyüpspor 30 6 7 17 22 44 -22 25
17 Zecorner Kayserispor 30 4 11 15 21 57 -36 23
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 30 5 5 20 27 53 -26 20
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri