ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9995
    Dolar
  • Euro
    51,1308
    Euro
  • Altın
    7.169,770
    Altın
  • Bist-100
    13.079,00
    Bist-100
  • ADANA
    4/17°
    ADANA
  • ANKARA
    2/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    8/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/18°
    IZMIR
  • KONYA
    0/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Dışişleri'nden Azerbaycan açıklaması: İHA saldırılarını şiddetle kınıyoruz
Dışişleri'nden Azerbaycan açıklaması: İHA saldırılarını şiddetle kınıyoruz
KPSS'de soru çalınma dosyasını kapatan firari savcı Şadan Sakınan tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi
KPSS'de soru çalınma dosyasını kapatan firari savcı Şadan Sakınan tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi
IMF uyardı: Küresel şoklara hazır olun
IMF uyardı: Küresel şoklara hazır olun
ŞOK Marketler'den Tanju Özcan açıklaması!
ŞOK Marketler'den Tanju Özcan açıklaması!
11 Nisan 2020 Cumartesi - 13:15

İzmir'de ilk yasak günü...

İzmir'de İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından, cadde ve sokaklar boş kaldı. 

İzmir de ilk yasak günü...

İçişleri Bakanlığı'nca 2 gün süreyle sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından, İzmirlilerin yasağa uyduğu gözlendi. 2 gün sürecek yasak nedeniyle şehrin en işlek noktalarından olan Karşıyaka, Bayraklı ve Konak ilçelerindeki yollar boş kaldı. Duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlardan büyük bir çoğunluğu sağlık personeli olduğunu ve gece vardiyasından çıktıklarını belirtti. Polis ekipleri ise cadde ve sokaklara çıkan vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda sık sık uyardı. Kapalı olan tramvay hatlarında, "Sokağa çıkma yasağı nedeniyle tramvay seferleri iptal edilmiştir" yazısı yer alırken, İZBAN ve metro hatlarında da aynı bilgilendirme yazısına yer verildi. Yasak nedeniyle Konak Meydanı boş kalınca, meydanın meşhur güvercinlerini beslemek görevi de polise düştü. Meydana yem ve ekmek getiren polisler, bunları kuşlara attı. Ayrıca, polis ekipleri yasağın ilk gününde uygulamalarda bulundu. Ekipler, tamamen boşalan Konak Meydanı'ndan geçen kişileri denetledi ve yasak kapsamında olup olmadıklarını kontrol etti. Ayrıca, Alsancak İZBAN Durağı önünde, polis uygulama noktası oluşturarak, araçları tek tek durdurdu; yasağa uymayanlara ise işlem uyguladı.

'ÇALIŞMAK ZORUNDA OLANLAR SOKAKTA'

İkiçeşmelik'te, bir fırında çalışan Müzeyyen Şahin, "Biz dün akşam kapalıydık, o yüzden bize gelen olmadı. Bu sabah açtık ve oldukça yoğun bir talep var. Biz de evlere servis yapacağız. Belirli saatlerde çıkıp vatandaşlara ekmeklerini ulaştıracağız. Önlemlerimizi aldık ve hizmetimize devam ediyoruz. Maskemizi takıyoruz, sürekli ellerimizi sabunla yıkıyoruz ve bu şekilde çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Su dağıtım firmasında çalışan Ayhan Durman, "Görevimizin başındayız. Endişeli değiliz desek yalan olur, ama yapacak bir şey yok hayat devam ediyor. Biz gereken tüm önlemlerimizi alıyoruz. Eldivenlerimizi takıyoruz, bidonlarımızı temizliyoruz. Umarım bir an önce güzel günlere tekrar kavuşuruz" dedi.

Eczacı Berrin Erdoğan da "Sokağa çıkma yasağı var ama ben eczacı olduğum için çalışmaya devam ediyorum. Gelen çok fazla insan olmuyor, ancak acil vakalar geliyor. Gelen az da olsa biz çalışmaya devam etmek durumundayız" dedi. Karşıyaka ilçesinde çalışan sağlık personeli olduğunu ifade eden Zeynep Arabacı, "İş yerimiz burada sağlık personeliyiz. Saat 7'den beri buradayız. İş yerimiz yakın. Hava güzel, hava alıp döneceğiz" dedi.

Vatandaşlardan Serap Saygın köpeğini gezdirmek zorunda kaldığını belirterek, "Sabah ve akşam mecburen 5 dakikalığına çıkıp dönüyoruz. Bu konuda herhangi bir yazı da gelmedi. Neden çıktığımı soran polislere de durumumu anlattım. Küçük olsa evde idare edebiliriz belki ama sizin de gördüğünüz gibi çıkmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde sağlık personeli olduğunu belirten Serap Molkoç ise otobüs seferlerinin azlığını eleştirerek şunları söyledi:

"24 saat nöbetinden çıktım tam 2 buçuk saattir burada mağdurum. Gerçekten ağlayacağım. Bir tane otobüs geçmedi. Otobüslerin saatleri seyrek ama çalışıyor. Eşim gelip alayım diyor ama sonuçta ona yasak var. Bornova'da oturuyorum evime gitmeye çalışıyorum" diye konuştu.

 

 
İzmir'de ulaşım nasıl çalışacak?
 
İzmirli Ferhat dünya üçüncüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bisiklet tutkunları iyilik taşıyor
İzmir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen ...
‘Cumartesi’ pazarını vatandaşlar talan etti!
Bursa’da bu sabah kurulacak pazar yerine sokağa çıkma yasağı ilanından ...
İmamoğlu: Yasaktan haberdar değildik
İçişleri Bakanlığı'nın son dakika olarak aldığı 31 ildeki sokağa çıkma ...
 
İzmir sokaklara aktı!
Hükümetin yasağın başlamasına 2 saat kala duyurduğu sokağa çıkma yasağı, ...
Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu 30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta ...
Kilosu 130 lira ama kapış kapış
Çanakkale'de ormanlık alanlardan toplanan "kuzugöbeği mantarı" kilosu ...
 
Bostanlı'da feci kaza!
İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtindeki feci kazada, metal yığınına ...
İzmirli gazeteci ifadeye çağrıldı
Odatv İzmir muhabiri Gamze İşler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
Kavga var diye çağırdılar, pasta kestiler
İzmir'in Konak ilçesinde iki vatandaş, asılsız kavga ihbarında bulunduktan ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 24 18 4 2 58 18 40 58
2 Fenerbahçe 24 15 9 0 54 23 31 54
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 24 13 7 4 45 29 16 46
5 Göztepe 24 11 9 4 27 16 11 42
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 24 7 11 6 25 27 -2 32
8 Kocaelispor 24 8 6 10 21 25 -4 30
9 Gaziantep FK 24 7 8 9 30 40 -10 29
10 Çaykur Rizespor 24 6 9 9 31 35 -4 27
11 Corendon Alanyaspor 24 5 11 8 26 30 -4 26
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 24 6 6 12 28 34 -6 24
13 Hesap.com Antalyaspor 24 6 6 12 24 38 -14 24
14 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
15 ikas Eyüpspor 24 5 7 12 19 35 -16 22
16 Kasımpaşa 24 4 8 12 20 35 -15 20
17 Zecorner Kayserispor 24 3 11 10 18 43 -25 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri