ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,3532
    Dolar
  • Euro
    53,5211
    Euro
  • Altın
    6.875,620
    Altın
  • Bist-100
    15.063,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/29°
    ADANA
  • ANKARA
    10/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/27°
    IZMIR
  • KONYA
    9/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Arınç’tan Bahçeli’ye Apo’ya statü çıkışı
Arınç’tan Bahçeli’ye Apo’ya statü çıkışı
İçişleri Bakanlığı'ndan 'sokak köpekleri' açıklaması
İçişleri Bakanlığı'ndan 'sokak köpekleri' açıklaması
Hantavirüslü gemiden tahliyeler başladı
Hantavirüslü gemiden tahliyeler başladı
Hürmüz’de gerilim sürüyor!
Hürmüz’de gerilim sürüyor!
16 Mayıs 2023 Salı - 14:03

İzmir’den Tel Aviv’e Ticaret köprüsü

İzmir Ticaret Odası, “Gelinlik, Damatlık ve Abiye” sektöründe faaliyet gösteren 21 İzmirli firmayı, sektöründe öncü İsrailli firmalarla buluşturdu. Tel Aviv’e giden 34 kişilik heyet,  İsrail’deki önemli kurumlara ziyaret gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulundu.

İzmir’den Tel Aviv’e Ticaret köprüsü

Toplam 218 ikili iş görüşmesi yapıldı. Firmaların yeni iş bağlantıları kurarak Türkiye’ye döndüğünü belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İzmir olarak tek başına Türkiye’deki gelinlik üretiminin yüzde 70’ini karşılıyor ve 40’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Sektörümüzün ihracat ağını geliştirebilmek için üyelerimizin farklı pazarlara girmesini çok önemsiyoruz” dedi.

62 YABANCI 21 YERLİ FİRMA KATILDI

T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile İzmir Ticaret Odası tarafından yürütülen UR-GE Gelinlik, Damatlık ve Abiye projesi kapsamında İsrail İkili İş Görüşmeleri ve Yurtdışı Pazarlama Organizasyonu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım’ın katılımıyla Tel Aviv’de gerçekleştirildi. 62 İsrailli firmanın katıldığı ikili görüşme etkinliğinde, İzmir Ticaret Odası üyesi 21 firmadan 34 yetkili toplam 218  iş görüşmesi yaptı. İzmirli firmalar görüşmelerde yoğun siparişler aldı.

5 ÖNEMLİ ZİYARET

İzmirli firmalar organizasyon kapsamında T.C Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, Ticaret Müşaviri Erkan Salur, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu İş Geliştirme Müdürü Sharon Mermelstein, İsrail Tekstil ve Moda Sanayicileri Birliği Direktörü Maya Herscovitz ve İsrail Türkiye İş Konseyi Onursal Başkanı Moris Reyna’yı ziyaret etti. Görüşmelerde İsrail’de alım gücünün artması ile birlikte düğün sektörünün önem kazanmış olması ile İsrail halkında yaygın olumlu Türkiye imajının firmalarımıza iş yapma avantajı sağlayabileceği üzerinde duruldu. 

Toplantıya katılan Kornit, Twine ve Solutum adlı İsrailli startupların tekstil sektöründe dijital baskı, susuz iplik boyama ve suda eriyen plastik konularında üretmiş oldukları yazılım, aplikasyon ve teknolojilerle ilgili yaptıkları sunumlar üyeler tarafından ilgiyle izlendi.

ÖZGENER: “YENİ PAZARLARA AÇILMAMIZ ÖNEMLİ”

İzmir’in tekstildeki gücünün altını çizerek yeni pazarlara açılmanın önemini vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Yılda bir buçuk milyar Dolar’ı aşan tekstil ihracatımız, tek başına toplam ihracatımızın yüzde 15’ini oluşturuyor. Başka bir ifadeyle, gümrükten çıkan her 6 üründen 1 tanesi tekstil. Tekstil ürünleri içerisinde katma değeri yüksek yapısı ile en ayrıcalıklı konumda olan ürünümüz ise gelinlik. İzmir olarak  tek başına Türkiye’deki gelinlik üretiminin yüzde 70’ini karşılıyor ve 40’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Sektörümüzün ihracat ağını geliştirebilmemiz daha önce açılmadığımız hedef pazarlarla temas etmemiz önemli. UR-GE Projeleri ve Alım Heyeti programlarımızla sektörü dünya sıralamasında önemli bir yere taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.



 

 
Torbalılı gençler 19 Mayıs’ı Zakkum ile kutlayacak!
 
CHP'de flaş hareketlilik... ''Seçim kampanyası İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'na emanet" iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de konut satışları çakıldı!
Türkiye İstatistik Kurumu  verilerine göre 2022 yılı Nisan ayında İzmir’de ...
ESİAD'da "Yeşil Mutabakat" bilgilendirmesi...
Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel ...
Borsa İstanbul açılışta devre kesti... Sert düşüş!
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 6,38 düşüşle açıldı. Endeks bazlı devre kesici çalıştı.
 
Seçim sonrası piyasadan ilk tepkiler!
Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin olmayan sonuçlara göre ikinci tura kalırken, ...
Merkez Bankası'ndan faiz hamlesi
TCMB, bankaların zorunlu karşılık yükümlülükleri üzerinde tuttukları yabancı ...
İnce çekildi, o hisseler tavan yaptı!
Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi üzerine Borsa ...
 
Açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu
Büro Emekçileri Sendikası, açlık ve yoksulluk sınırı açıkladı. 4 kişilik ...
Kamu işçilerinin zam oranı belli oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin ...
Benzin ve motorine zam geliyor!
Benzin ve motorin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam gelecek.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 33 24 5 4 77 29 48 77
2 Fenerbahçe 33 21 10 2 74 34 40 73
3 Trabzonspor 33 20 9 4 61 36 25 69
4 Beşiktaş 33 17 8 8 57 38 19 59
5 Göztepe 33 14 13 6 42 29 13 55
6 Rams Başakşehir 33 15 9 9 56 34 22 54
7 Samsunspor 33 12 12 9 43 45 -2 48
8 Çaykur Rizespor 33 10 10 13 44 50 -6 40
9 Tümosan Konyaspor 33 10 10 13 42 48 -6 40
10 Corendon Alanyaspor 33 7 16 10 40 39 1 37
11 Kocaelispor 33 9 10 14 26 37 -11 37
12 Gaziantep FK 33 9 10 14 42 56 -14 37
13 ikas Eyüpspor 33 8 8 17 30 45 -15 32
14 Kasımpaşa 33 7 11 15 32 49 -17 32
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 33 8 7 18 33 47 -14 31
16 Hesap.com Antalyaspor 33 7 8 18 32 55 -23 29
17 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 33 7 6 20 29 53 -24 27
18 Zecorner Kayserispor 33 5 12 16 25 61 -36 27
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri