ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0603
    Dolar
  • Euro
    48,5574
    Euro
  • Altın
    5.412,390
    Altın
  • Bist-100
    10.972,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/32°
    ADANA
  • ANKARA
    3/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    4/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dolar yükselişe geçti, Euro düşüşte!
Dolar yükselişe geçti, Euro düşüşte!
Orkun kızardı, Fenerbahçe 2-0 geriden gelip kazandı
Orkun kızardı, Fenerbahçe 2-0 geriden gelip kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sigara içen vatandaşa: Şimdi sözü vereceksin, sigarayı da bırakacaksın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sigara içen vatandaşa: Şimdi sözü vereceksin, sigarayı da bırakacaksın!
Özgür Özel: Deprem davaları, oyalama taktiğiyle çıkmaza sürükleniyor!
Özgür Özel: Deprem davaları, oyalama taktiğiyle çıkmaza sürükleniyor!
4 Mayıs 2023 Perşembe - 20:15

İzmir depreminde yıkılan binayla ilgili sanıklara hapis kararı

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan Emrah Apartmanı'nda 30 kişinin ölümü ve 8 kişinin yaralanmasına ilişkin davada 2 sanık, 14'er yıl 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir depreminde yıkılan binayla ilgili sanıklara hapis kararı

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, ev hapsindeki sanık binanın fenni mesulü Turgay A. ile taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Diğer sanık binanın müteahhidi Hayati U. ise duruşmada yer almadı.

Müştekilerden Şaziye Demir, depremden yaralı kurtulduğunu belirterek, “Kızım yanımda nefes alamadığı için öldü. İhmali olan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.

Depremde 2 çocuğunu ve eşini kaybeden Nuri Seha Yüksel de “Tarifi ve telafisi mümkün olmayan bu acının sorumlularının cezalandırılmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Sanık Turgay A, savunmasında bilirkişi raporlarının çelişkili olduğunu, bu raporlara göre suçlu ilan edildiğini, binanın yıkılmasıyla ilgisi olmadığını iddia ederek beraat talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından 2 sanığın “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 17’şer yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, iyi hal indirimi uygulayarak sanıklar hakkında 14’er yıl 5’er ay 10’ar gün hapis cezası takdirinde bulundu.

Yargılama sırasında vefat eden Hüseyin Bilgin Sert hakkındaki dava düşürülürken apartmanın yıkılmasına ilişkin yargılanan 2 kamu görevlisinin dosyasının ayrı görülmesine karar verildi.

Müşteki avukatlarının sanıkların tutuklanması yönündeki talepleri ise reddedildi.

MÜŞTEKİLER CEZAYI YETERSİZ BULDU

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan müştekiler, cezaya tepki gösterdi. Depremde 1 kızını kaybettiğini söyleyen Hasan İnan, kararı kabul etmediklerini, adaletin yerini bulmadığını düşündüklerini ifade ederek, “Adaletimiz bir örümcek ağına benziyor. Eşek arısı deler geçer, sinek takılır.” dedi.

Depremde kızını kaybettiğini anlatan Şaziye Demir de sorumluların cezasını çekmesi için 2 senedir bu davayla uğraştıklarını belirterek, “Tutuklanmalarını istiyorduk. Evde olmaları bizi rahatlatmıyor. Ölen insanlarımız evde değiller. Bunlar evlerinde rahatlar. Karar bizi çok yıktı. 30 kişinin öldüğü bir davada bu kararın verilmesi çok üzücü.” diye konuştu.

Müşteki avukatlarından Murat Aydın ise hukuk mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Cezayı yetersiz buluyoruz. 30 kişi öldü. Burada verebilecek en üst ceza 22 yıl 6 aydı. Hiç değilse 22 yıla yakın bir ceza vermesinin doğru olacağını düşünüyorduk. Ciddi bir suçla yargılanan ve ciddi bir ceza alan sanıklar tutuksuz yargılanmaya devam ediyor. Basit bir cezadan insanların tutuklandığı bir ülkede 15 yıl ceza alan tutuksuz yargılanıyor. Biz onların bu cezayı çekmelerini istiyoruz. Yargılama böyle giderse sanıklar bu cezaların kesinleştiğini görmeyecekler.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Emrah Apartmanı’nda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştı. 3 sanık hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, sanıklardan biri dava sürecinde yaşamını yitirmişti. 

 
'Doktor dövebiliyoruz' diyen şahıs hakkında suç duyurusu
 
Katliam gibi kaza: 4 ölü, 20 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Doktor dövebiliyoruz' diyen şahıs hakkında suç duyurusu
Genel Sağlık-İş sokak röportajı sırasında 25 yıl önce doktorların kendisini ...
Meteoroloji'den İzmir için sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji’den, İzmir'in doğusundaki ilçeler için yarın sabah saatlerinden ...
Mona Lisa tablosunun sırrı çözüldü
Mona Lisa tablosunun arka planındaki görüntünün gizemi çözüldü. Sanat ...
 
Karaburun'da bir GES projesi daha...
Teknika Plast Teknik Kalıp Plastik adlı şirket, İzmir'in Karaburun İlçesi'nde ...
İzmir'de ormanlık araziye maden ocağı girişimi!
İzmir'deki maden ocağı girişimlerine bir yenisi daha eklendi. S.K.Y. Petrol ...
Bariyerlere çarptı... Motoisklet sürücüsü can verdi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bariyerlere çarpan motosikletteki sürücü hayatını kaybetti.
 
Maratonİzmir için geri sayım sürüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği Cumhuriyet’in 100. yılında ...
İzmir’deki heyelan mağdurları yeni evlerine kavuştu
Bornova ilçesi Eğridere Mahallesi'nde 4 yıl önce meydana gelen heyelanda ...
CHP'li Bakan'dan, Süleyman Soylu'ya GAMER tepkisi: ''Görevi kötüye kullanma suçu''
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Güvenlik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Fenerbahçe 11 7 4 0 21 8 13 25
3 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
4 Samsunspor 11 5 5 1 17 11 6 20
5 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
6 Beşiktaş 11 5 2 4 18 15 3 17
7 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
8 Tümosan Konyaspor 11 4 2 5 18 18 0 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 11 2 4 5 11 15 -4 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Zecorner Kayserispor 11 1 6 4 11 24 -13 9
16 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
17 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri