ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,3870
    Dolar
  • Euro
    51,5712
    Euro
  • Altın
    6.990,010
    Altın
  • Bist-100
    13.177,00
    Bist-100
  • ADANA
    4/14°
    ADANA
  • ANKARA
    1/11°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/15°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/13°
    IZMIR
  • KONYA
    0/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Özel'den 'kreş' açıklaması: Kusur varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız,
Özel'den 'kreş' açıklaması: Kusur varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız,
Aziz İhsan Aktaş davasında basına 25 kişilik kota
Aziz İhsan Aktaş davasında basına 25 kişilik kota
DEM Parti: Acil şekilde Kobani’ye yardım ulaştırılmasını istiyoruz
DEM Parti: Acil şekilde Kobani’ye yardım ulaştırılmasını istiyoruz
Hatimoğulları ve Bakırhan, Özgür Özel'i ziyaret edecek: Gündem Suriye
Hatimoğulları ve Bakırhan, Özgür Özel'i ziyaret edecek: Gündem Suriye
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
Mustafa Akbaş
Biri cami açıyor, diğeri yurt!
22 Kasım 2019 Cuma

İzmir bugün ilginç bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de... Erdoğan'ın programı kentin kuzey doğu aksında, Bornova'da... Kılıçdaroğlu ise güney tarafta, Balçova'da olacak...
Bu ender rastlantının dikkat çeken başka bir yönü de var! Açılışlar...
Kemal bey dün Karabağlar'da belediyenin inşa ettiği kız öğrenci yurdunun açılışını yaptı. Tayyip bey ise bugün işadamı Bilal Saygılı'nın yaptırdığı camiyi ibadete açacak.
Kaderin bir garip cilvesi mi dersiniz? Yahut öne alınan tercihlerin, dünyaya bakış açısının çakıştığı müstesna bir an mı? Bilemem!
***
Karabağlar Belediyesi'nin kısıtlı imkanlarıyla yapılan Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki 8 katlı 274 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunda 3’er kişilik 91 oda ve 1 engelli odası bulunuyor. 5 yıldızlı otel konforundaki yurtta, kütüphane, çalışma odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir, ziyaretçi salonu, mutfak, sığınak ve bahçe gibi ortak kullanım alanları yer alıyor. 24 saat güvenlik görevlisi çalıştırılıyor.
Bina çevresinde özel park alanının olduğu yurdun tüm odaları ve sosyal donatılarında da günün her saatinde kullanılabilecek ücretsiz internet hizmeti sağlanıyor. Odalardaki yatak, giysi dolabı, etajer, buzdolabı, çalışma masası ve koltuk da cabası. Ayrıca öğrenciler yurt çamaşırhanesini de kullanabiliyor.
Öğrencilerle birlikte yurdun açılışını yapan Kılıçdaroğlu, ülkedeki gençlerin işsiz ve umutsuz olduğuna değinerek, “Birlikte mücadele edersek Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Gençlere güveniyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefe ulaşacağız” diyor. Ve ekliyor; "Kız çocuklarımızın eğitim görmesi her şeyden önemli. Ancak kadının okuduğu bir toplum sıçrama gerçekleştirebilir. Ben onlara çok güveniyorum.”
Yurt projesini kararlılıkla tamamlayan CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da benzer şeyleri söylüyor.
***
Gelelim tablonun öte yüzüne... Yani, MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı'nın Ege Üniversitesi yerleşkesine yaptırdığı camiye... Üniversiteye ait 7500 metrekare alana inşa edilen caminin kubbe yüksekliği 28 metre, minare yüksekliği 50 metre. Rulman sektörünün liderlerinden Saygılı Rulman'ın da patronu olan Bilal Saygılı'nın kendi adını verdirdiği caminin kapasitesi ise 7 bin kişilik.
İzmir'in Mimar Sinan tarzındaki ilk camisi olduğu iddia edilen ibadethanede yok yok. Engelliler ve yaşlılar için minare kürsülerinin içerisine asansörler ve rampalı yollar tasarlanmış. Kadınların mahfil katına rahatlıkla çıkabilmeleri için tali kapılar yapılmış. Açık namaz mekânları, şadırvan, bay ve bayan abdesthaneleri, oturma yerleri ve çocuk oyun alanları inşa edilmiş.
Bilal Saygılı Camii’nin alt katı ise çok amaçlı bir kültür merkezi şeklinde tasarlanmış. Konferans, sinema ve sergi salonu ile aşevi, çay ocağı ve çocuk bakım odası da yerleştirilmiş.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ibadete açılacak camiyle ilgili bakın işadamı Bilal Saygılı ne diyor: "...Ülkemizin başkanı, ümmetin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız bize her zaman yol açıcı oldu. Ondan aldığımız cesaretle bugün Türkiye’nin en köklü ve büyük üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi yerleşkesine ve İzmirlilere bu güzide eser kazandırıldı."
Saygılı'nın 'Ümmetin lideri' sözleriyle ilgili takdir kamuoyunun.
Açılışlarla ilgili ve bunlarının hangisinin ihtiyaç olduğu konusundaki değerlendirmeyi İzmirliler yapacaktır...

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 19 14 4 1 43 14 29 46
2 Fenerbahçe 19 12 7 0 43 17 26 43
3 Trabzonspor 19 12 5 2 37 22 15 41
4 Göztepe 19 10 6 3 25 11 14 36
5 Beşiktaş 19 9 6 4 33 24 9 33
6 Rams Başakşehir 19 8 5 6 32 19 13 29
7 Samsunspor 19 6 9 4 23 21 2 27
8 Gaziantep FK 19 6 7 6 26 32 -6 25
9 Kocaelispor 19 6 6 7 16 19 -3 24
10 Corendon Alanyaspor 19 4 10 5 19 19 0 22
11 Gençlerbirliği 19 5 4 10 23 27 -4 19
12 Çaykur Rizespor 19 4 7 8 22 28 -6 19
13 Tümosan Konyaspor 19 4 7 8 23 31 -8 19
14 Hesap.com Antalyaspor 19 5 4 10 18 32 -14 19
15 Kasımpaşa 19 3 7 9 15 26 -11 16
16 ikas Eyüpspor 19 3 6 10 13 27 -14 15
17 Zecorner Kayserispor 19 2 9 8 16 37 -21 15
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 19 2 3 14 16 37 -21 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri