ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2447
    Dolar
  • Euro
    34,8241
    Euro
  • Altın
    2.424,460
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    3/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
15 Mart 2021 Pazartesi - 16:02

''Dünya üzerindeki her 3 Suriyeli'den 1'ine biz bakıyoruz''

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada Suriye'ye ve Suriyelilere değindi. Öztrak, "Bugün 3 milyon 659 bin Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Yine Saray Sözcüsünün verdiği bilgilere göre, 3 milyon Suriyeliye de, sınırın öte tarafında bakıyoruz. Yani dünya üzerindeki her 3 Suriyeliden birine, bizim ülkemizin vergi mükellefleri bakıyor." dedi

 Dünya üzerindeki her 3 Suriyeli den 1 ine biz bakıyoruz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklaması yaptı. Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, toplantının gündemini aktardı. 

“HER 3 SURİYELİDEN BİRİNE ÜLKEMİZİN VERGİ MÜKELLEFLERİ BAKIYOR”

Faik Öztrak şunları kaydetti: 

“Bugün Merkez Yönetim Kurulu toplantımızda; Ülkemizi yönetemeyen Erdoğan Şahsım hükümetinin derinleştirdiği, devlet krizini, dış politikada yaşanan U dönüşlerini, Milletimizi ezen ekonomik krizi, Milletin hiçbir derdine derman olamayan ekonomik paketi, Salgın yönetimindeki beceriksizlikleri, Aşılamada yaşanan gecikme ve dağınıklığı ele aldık.

Milletimizin, en ağır şekilde hissettiği büyük buhrandan çıkabilmek için, yapılması gerekenleri de Kurulumuzda görüştük. Değerli basın mensupları; bugün 15 Mart… Komşumuz Suriye’deki iç savaş, 10. yılını tamamladı. Bu savaşta yüz binlerce insan yaşamını yitirdi. Yaklaşık 13 milyon Suriyeli yerinden, yurdundan oldu. 7 milyon Suriyeli, Suriye toprakları içinde yer değiştirdi. 6 milyon Suriyeli ise ülkesini terk etti, Yarıdan fazlası da ülkemize yerleşti.

Bugün 3 milyon 659 bin Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Yine Saray Sözcüsünün verdiği bilgilere göre, 3 milyon Suriyeliye de, sınırın öte tarafında bakıyoruz. Yani dünya üzerindeki her 3 Suriyeliden birine, bizim ülkemizin vergi mükellefleri bakıyor. 

Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgınında, Milletimize beş maskeyi bedava dağıtamadılar. Pandemiyle mücadele etmek için Millete IBAN numarası yollayıp bağış istediler. Devletine 40 yıl vergi ödeyen, işini durdurdukları esnaflarımıza, Salgında 40 gün bakamayan şahsım Hükümetinin başı, ‘Suriyeliler için 40 milyar dolar harcadık. Bir 40 milyar dolar daha harcarız’ diye hiç utanmadan böbürlendi. Türkiye, Bu 10 yılda, Suriye’nin ardından en büyük bedeli ödeyen ülke oldu. Ülkemizin, Askeri, ekonomik, siyasi, sosyal yükleri olağanüstü arttı.”

“SURİYE ORDUSUNDAN SONRA EN FAZLA ASKERİ KAYIP VEREN ÜLKE”

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı illerdeki değişimle ilgili oranları aktaran Öztrak, “Bazı illerimizin nüfus yapısı köklü şekilde değişti. Kilis’in yüzde 74’ü, Hatay’ın yüzde 26’sı, Gaziantep’in yüzde 21’i, Mersin’in yüzde 12’si, Adana’nın yüzde 11’i artık Suriyeli. Şehirlerimizde Suriye mahalleleri oluştu” ifadelerini kullandı.

“Suriye’deki iç savaşta, Suriye ordusundan sonra, En fazla askeri kayıp veren ülke de Türkiye oldu” diyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Askerlerimiz Peşaverleşen, perfore hale gelen sınırlarımızı koruyabilmek için, büyük fedakarlıklarla görev ifa ediyor. Bölgedeki operasyonlarda yüzlerce askerimiz şehit düştü. Askerlerimiz en son geçtiğimiz yıl, İdlib’de Rus uçakları tarafından bombalandı, 34 Mehmetçiğimiz şehit edildi. Suriye’deki iç savaş, sadece Suriyeli sivilleri değil, Türkiye’deki sivilleri de vurdu.

Türkiye, Suriye’den sonra, sivil kayıplarda da en ağır bedeli ödeyen ülke oldu. Kaybolan sınır güvenliğinin nedeniyle yaşadığımız, ülkemizdeki terör saldırılarında, yüzlerce yurttaşımızı kurban verdik. Sadece, Hatay Reyhanlı’da patlayan bombalar 53 yurttaşımızı, Ankara Gar meydanında patlayan bombalar 103 yurttaşımızı, aramızdan aldı. Suriye’deki iç savaş 10. yılını tamamlarken, bu ağır faturayla yüzleşmek zorundayız. Esad rejiminin kendi insanlarına uyguladığı, haksızlıklara, şiddete elbette kızdık, yine kızalım. Ama şu soruyu da kendimize soralım: “Bu kadar ağır insani, askeri ve mali bedeli, Türkiye neden ödedi? Milletimize ödettirilen bu ağır faturanın sorumlusu kim?” Sorumlu elbette Erdoğan Şahsım hükümeti ve onun ihvan vesayeti altındaki dış politikası. Ailecek tatil yaptıkları “Kardeş Esad”, Bir gecede “Kalleş Eset” oluverdi. Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanı olduğunu söyleyen Erdoğan’ın, “Emevi Cami’nde namaz kılma” hayali, Milletimizi bu ağır faturayla karşı karşıya bıraktı.

Bugün emperyalistler ve işbirlikçileri, Büyük Ortadoğu Projesi’nden mülhem, ülkemizi parçalama hayallerini yansıtan hainlik haritalarını Papa’ya dekor yapıyorsa, bu rezalette bu projenin Eş Başkanlığını yürüten Erdoğan’ın, hiç mi payı yok? Olur, olmaz her şeye atar yapan Erdoğan, neden bu konuda sus pus? Papa hava sahamızı kullandığı için Erdoğan’a teşekkür ediyor, ama Erdoğan bu konuda neden ağzını açıp iki kelam edemiyor? Atalarımızın dediği gibi, ‘Akılsız başın cezasını ayaklar çeker.’”

 
Bakanlık 3 milyar 850 milyon lira borçlanmaya gitti
 
Erdoğan'dan İzmir mesajları... GÜMBÜR GÜMBÜR GELECEK!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Paraya fotoğrafı basılmıştı.. İzmir'de adına müze açılacak
Paraya fotoğrafı basılan 88 yaşındaki etnolog, araştırmacı yazar ve koleksiyoner ...
CHP'li Sındır'dan Bergama çıkarması... KİMİN MALINI KİME SATIYORSUNUZ!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, arazileri AK Parti ve MHP'nin ...
Çandarlı Limanı 10 yılda yaklaşık 700 milyon TL yuttu...
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011 yılında temeli atılan ...
 
Bergama'da isyan eden köylüye destek... TEKRAR KÖY STATÜSÜ VERİLSİN SATIŞLAR DURDURULSUN!
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube eski Başkanı Ferdan Çiftçi, ...
TRT canlı yayınında yasak ürün reklamı
TRT Spor'da ekranlara gelen "Stadyum" programında 18 yaş altındaki gençlere ...
Danıştay'dan belediyelerin koronavirüs kampanyaları hakkında karar
İçişleri Bakanlığı'nın belediyelerin koronavirüs salgınında başlattığı ...
 
Gelin, taksit ödeme kavgasında kaynanasını yaraladı
Eve aldığı mobilyaların taksit ödemesi yüzünden kavga eden gelin ve kaynana ...
Genç hemşireye evinde infaz!
Gaziantep’te, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli ...
İzmir para bastı! İşte bir günde kesilen ceza...
İzmir Valiliği, kentte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri