ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,6141
    Dolar
  • Euro
    51,5694
    Euro
  • Altın
    6.920,490
    Altın
  • Bist-100
    13.522,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/13°
    ADANA
  • ANKARA
    4/8°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/14°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/16°
    IZMIR
  • KONYA
    1/7°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Dilek İmamoğlu'nun kardeşi tutuklandı
Dilek İmamoğlu'nun kardeşi tutuklandı
Çocuk direksiyona geçti, ortalık savaş alanına döndü
Çocuk direksiyona geçti, ortalık savaş alanına döndü
Başsavcılıktan gençlere 'IBAN' uyarısı: 'Kolay para kazanma' vaadi hukuki sonuçlar doğurabilir, paylaşmayın!
Başsavcılıktan gençlere "IBAN" uyarısı: "Kolay para kazanma" vaadi hukuki sonuçlar doğurabilir, paylaşmayın!
2026 YKS tarihi belli oldu: Başvurular başladı!
2026 YKS tarihi belli oldu: Başvurular başladı!
20 Mart 2022 Pazar - 12:51

'Eşeğe benziyor' diye at heykelini söktürdü, 6 milyon gitti!

AK Partili Şanlıurfa Belediyesi’nin 6 milyon TL bedelle ihale ederek kentin çeşitli yerlerine yaptırdığı dekoratif aydınlatmalı motifli ledlerin bir çoğu kısa sürede bozuldu. Aynı ihaleyle yaptırılan at heykeli ise, “Eşek mi, katır mı?” eleştirileri nedeniyle kurulduktan birkaç gün sonra söküldü. Sökülen eski belediye binasının yerine yaptırılan atlı karınca da yine eleştiriler nedeniyle kuruduktan birkaç gün sonra kaldırıldı.

 Eşeğe benziyor  diye at heykelini söktürdü, 6 milyon gitti!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir süre önce aydınlatma direklerinde kullanılmak üzere dekoratif aydınlatma asma-germe ve direk motifi ihalesi açtı. KDV dahil 6 milyon 40 bin TL bedelle gerçekleşen ihaleyi kazanan firma, ihale şartnamesinde bulunduğu için Şehitlik Kavşağı'na at heykeli yapıldı.

Şu anda AK Parti'den milletvekili olan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın belediye başkanlığı döneminde yapılan güvercin heykeli kaldırılarak yapılan at heykeli için kentte, “Bu at mı, eşek mi, katır mı?” şeklinde tartışmalar başladı. Kısa sürede büyüyen ve sosyal medyada da yayılan eleştiriler üzerine at heykeli yapıldıktan birkaç gün sonra gece yarısı kaldırılarak götürüldü.  İhaleyi kazanan firmanın kentin çeşitli semtlerine yaptığı ışıklı kabartmaların da kısa sürede hasar gördü. Birçok ledin ışıklandırma sisteminin çalışmaması tepkiyle karşılandı.

ATLI KARINCA DA SÖKÜLDÜ

AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin  'Milyonlar böyle heba oluyor” dedirten bir başka şaşkınlıkla karşılanan uygulamaması ise, yıkılan eski belediye arsasına yapılan atlı karınca heykelinde yaşandı.

Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün, “İnsanların çay içebilecekleri 100 metrekare bir kafeterya olacak. Altta WC yapağız. Kalan bölümünde ise dikebileceğimiz kadar ağaç dikeceğiz. Buraya betonu sokmayacağız” açıklamasına rağmen, söz konusu alana betondan bir atlı karınca heykeli yapıldı.

Ancak, atlıkarınca heykeli de tıpkı at heykeli gibi eleştirilere hedef olunca o da 2 gün sonra, gece yarısı vinç ile sökülüp Karaköprü İlçesi'nde bulunan çocuk parkına götürüldü.

İNSANLAR AÇLIKTAN İNTİHAR EDERKEN BU NE İSRAF?

AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 6 milyon TL harcayarak yaptırdığı kabartmaların bazılarının kısa bir süre sonra arızalanması, at ve atlı karınca heykelinin “Uydurma” şekilde yapıldığı için tepkiler nedeniyle sökülmesi vatandaşların yanı sıra, siyasilerin de eleştirilerine neden oldu.

Yönetim Kurulu üyeleriyle bir süre önce petrol istasyonu yapılmak istenen ve rant iddialarıyla gündeme gelen Şehitlik Kavşağı'nda açıklama yapan DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Avukat Ahmet Tüysüz,

“Dikkat burada her an bir yolsuzluk çıkabilir” uyarısında bulunduktan sonra şu açıklamayı yaptı: “Burada 100 metre aralıklarla karşımıza iki yolsuzluk çıkıyor. Birisi, 1800 metrekare alana yapılmak istenen petrol istasyonu.

Diğeri ise, 6 milyon TL bedelli ihaleyle yapılan işin, bir bölümü olan at heykeli. Açlık intiharlarının olduğu bir dönemde ne ata, ne eşeğe, ne de katıra benzeyen, daha sonra tepkiler nedeniyle kaldırılan bir heykele ödenen milyonlar. Yazık değimli insanların ekmek parası bulamadığı bir zamanda böyle saçma şeylere kaynakların heba edilmesi?”

GÜVERCİNLERİN KİME NE ZARARI VARDI?

Heykelin sökülmesinin ardından bir açıklama yapan CHP Haliliye İlçe Başkanı Avukat İbrahim Halil Alagöz  ise, yıllardır herkesin beğendiği güvercin heykelinin durduk yerde sökülmesine eleştirdi.

Alagöz, “Güvercin heykelini sökerek, yerine at heykeli diken Şanlıurfa Büyükşehir ve  Haliliye Belediyesi'ne  güvercinlerin kime ne zararı olduğunu sormak lazım.

Şimdi de attan çok eşeğe benzeyen heykeli alelacele neden söktünüz? Kimlerin cebini doldurdunuz yine? Bunlar hep Şanlıurfalının parasının birilerine peşkeş çekilmesi için yapılan şeyler” şeklinde tepki gösterdi.
 

 
İzmir'in Fidan Dedesi...
 
Din öğretmeninden küfürlü paylaşım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaymakamlıktan Orhan Aydın'a ret: Halk TV canlı yayınına izin verilmedi
Halk TV'nin Efkar Tepesi'nde gerçekleştireceği canlı yayına izin çıkmadı. ...
Okullara kar tatili!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a yaptığı kar yağışı uyarılarının ...
İmamoğlu müjdeyi verdi... Yüzde 54.44 zam!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB işçilerimizi ...
 
AK Partili başkandan 'Komünist Başkan' açıklaması: Hakkı, hukuku bilen adamlar...
Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Yalçınkaya, ...
Kocasını öldürdü, beraat etti!
Balıkesir'de şiddete, cinsel istismara ve ölümle tehdide maruz kaldığı ...
‘Atatürkçü ve Alevi müdürü cezalandırdık’ yazısını yanlışlıkla gruba attı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın başmüfettişinin ‘Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi’ ...
 
Yardım isteyen kadını yaka paça dışarı attı!
Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nde skandal bir ...
Türkiye'den Afganistan'a milyonlarca dolarlık dev yardım!
Terör örgütü Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'a ilişkin yeni ...
Alevi köyünün yolları yapılmıyor
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Çayıralan’a bağlı Evciler köyünün fotoğraflarını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 20 15 4 1 47 14 33 49
2 Fenerbahçe 20 13 7 0 45 17 28 46
3 Trabzonspor 20 12 6 2 38 23 15 42
4 Göztepe 20 11 6 3 27 12 15 39
5 Beşiktaş 20 10 6 4 35 25 10 36
6 Rams Başakşehir 20 8 6 6 34 21 13 30
7 Samsunspor 20 7 9 4 24 21 3 30
8 Gaziantep FK 20 6 7 7 27 34 -7 25
9 Kocaelispor 20 6 6 8 16 21 -5 24
10 Corendon Alanyaspor 20 4 10 6 20 22 -2 22
11 Gençlerbirliği 20 6 4 10 25 28 -3 22
12 Çaykur Rizespor 20 4 8 8 24 30 -6 20
13 Hesap.com Antalyaspor 20 5 5 10 19 33 -14 20
14 Tümosan Konyaspor 20 4 7 9 24 33 -9 19
15 ikas Eyüpspor 20 4 6 10 16 28 -12 18
16 Kasımpaşa 20 3 7 10 15 27 -12 16
17 Zecorner Kayserispor 20 2 9 9 16 41 -25 15
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 20 2 3 15 17 39 -22 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri