ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3654
    Dolar
  • Euro
    34,7292
    Euro
  • Altın
    2.410,360
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
20 Eylül 2019 Cuma - 14:18

"Kavacık'a gözümüz gibi bakacağız"

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yarın başlayacak Kavacık Üzüm Festivali'ne tüm İzmirliler'i davet ederken, "Bu değerimizi tüm dünyaya tanıtmalıyız. Kavacık için gelişim ve tasarım projemiz var. Kavacık'a gözümüz gibi bakacağız" dedi. Selvitopu, ilçenin acil çözüm bekleyen 4 temel sorunu olduğunu ifade ederken, CHP'deki kongre süreci ile ilgili de yorum yaptı. Başkan, "Hedefimiz Türkiye'de iktidar olmak. Partiyi zedeleyecek davranışlar içerisinde olmamalıyız" dedi 

 Kavacık a gözümüz gibi bakacağız

SONKALEİZMİR-Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 'Yarınlarımız Umutla Yeşerecek' sloganıyla yarın başlayacak Kavacık Üzüm Festivali ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ürün satış stantlarının açılacağı, yarışmalar, konserler, sergiler ve çocuklara yönelik özel atölyelerin yer alacağı festivalde tüm İzmir'in yüreğini yakan orman yangınlarına da dikkat çekilerek farkındalık yaratılacak. Tüm İzmirliler'i festivale davet eden Başkan Selvitopu, "Bu üzümün aroması ve tadı dünyanın başka yerinde yok. 1800'lü yıllarda gelmis ve bağlar oluşturulmuş. O coğrafyanın oluşturduğu değer. İzmir'e, Türkiye'ye ve dünyaya yaymak istiyoruz. Bu değerleri geleceğe taşımalıyız. Festival bu amacı taşıyor. Üreticilerimize de ekonomik bir katkı sunmak istiyoruz böylelikle. Biz görevdeki 6 yılımızda 6.'sını gerçekleştireceğiz. 2007'de başlamış ama arada yapılmadığı olmuş. Artık Kavacık Üzüm Festivali benimsendi" dedi. 
YANGIN FARKINDALIĞI MESAJI 
Festivalde İzmir yangınları ile ilgili farkındalık yaratmak istediklerini vurgulayan Selvitopu, "Yangın olayı hepimizi üzdü. Bu seneki festival afişlerimizde yangını unutmamak adına çeşitli temalar işledik. Bir daha olsun istemiyoruz. Belediye olarak bölgenin ağaçlandırılmasına elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Bağların zarar görmemesi tesellimiz ama yangın bizi çok üzdü. Sürprizler var festivalde. Herkesi davet ediyorum. Üzümleri ve Kavacık'a has tatları tatsınlar. Farklı bir hava var. Sıfır rakımdan 900'e çıkıyorsunuz. Kavacık gelişim ve tasarım projemiz var. Kavacık'a gözümüz gibi bakacağız" diye konuştu. 
KARABAĞLAR'IN 4 TEMEL SORUNU 
Karabağlar'da öncelikli 4 temel sorun olduğunu dile getiren Başkan Muhittin Selvitopu, "İç ulaşım sorunu, kentsel dönüşüm, kentin yeniden planlanması ve sosyal sorunlar. Bunlar çözülmesi gereken 4 temel sorun olarak önümüze çıkıyor. Karabağlar'a ulaşmak kolay fakat içeride sorun var. Dar gelirli insanlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir yer. Bunun yarattığı sosyal sorunlar var. Kısa ve uzun vadeli yapılacak şeyler var. Karabağlar sorumlu ama ulaşımla ilgili temel görev Büyükşehir'indir. 4 tane bulvarın açılması ile ilgili çalışma sunduk. Büyükşehir değerlendirecek. Uzundere Kentsel Dönüşüm projesi en yakın proje ve çalışılıyor. Mobilya sökterönün sorunları var. Bu çerçevede planımızı yaptık. Pazar yeri, kültür merkezi, yeşil ve spor alanları, kreş ihtiyacı var. Bunlara dönük 20'ye yakın projemiz var" dedi. İzmir Büyükşehir'in kentsel dönüşüm modelinin Türkiye'ye örnek olduğunun altını çizen Selvitopu, "Yerinde dönüşümü hedefleyen bir anlayış var. Kimsenin hakkını yemeden. En sağlıklı model İzmir'de. Bunun daha da geliştirilmesinden yanayız. 2700 hektar yerleşim alanı var. 680 hektarında kentsel dönüşüm alanı var. 2 bin hektarlık alanda da belediye olarak planlamımız var" yorumunu yaptı. 
HEDEF TÜRKİYE'DE İKTİDAR OLMAK
Cumhuriyet Halk Partisi kongre sürecine de değinen Selvitopu sözlerini şöyle tamamladı: "Geçen dönem 5 yıllık süreçte 7 seçim atlattık. Seçim yapılıyor olması ilçe ve il için kolay değil. Sorumluluk o anki yönetimlerde. 31 Mart'ta partimizin ve örgütün başarısı açık. Herkes katkı koydu. Bu yönü ile baktığımızda görev yapan il başkan ve yöneticilerin katkısı gözardı edilmemeli. Bu parti içi bir yarıştır. Farklı görüşler olabilir. Asla partiye zarar verecek boyuta gelmeden yürütülmesi gereken konular. Kavgayı sevmem, iletişim içinde bu işlerin olması gerektiğine inanıyorum. Taraf olmak doğru değil. Hedefimiz Türkiye'de iktidar olmak. Bu hedefi zedeleyecek davranışın içerisinde olmam."
 

 
Bakan Pakdemirli'den süt fiyatı açıklaması.. CHP'li Tuncay Özkan'a sert yanıt
 
CHP'li Yücel'den 'Terörist başı' göndermesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nar çiçekleri eğitime başladı
Okul öncesi eğitim yatırımlarına hız veren Narlıdere Belediyesi, belediye ...
Saat Kulesi morarıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada Dünya Alzheimer günü kabul edilen ...
İzmirli o belediyeye 21 milyonluk haciz
Yüksek borç yükü altında ezilen İzmir'deki belediyelerden biri daha haciz ...
 
Golcü başkan!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un futbol tutkusu, meclis üyelerine ...
Çiğli'de çifte seferberlik
“Temiz Çevre Sağlıklı Yaşam” prensibiyle tüm mahallelerde çalışmalarını ...
Bornova Köyiçi Deresi kışa hazırlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yoğun yağışlarda taşkınların ...
 
Haydi Türkiye Bisiklete
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in AB destekli “Haydi Türkiye Bisiklete” ...
Bayraklı'da istihdama rekor destek
Kurulduğu günden bu yana 14 bin kişinin çeşitli firmalarda işe yerleştirilmesini ...
Kurtuluşun sergisi İzmir’de
Milli Mücadele Dönemine ait üç buçuk yıllık süreci anlatan “İşgalden Kurtuluşa ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri