ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
6 Temmuz 2019 Cumartesi - 20:57

''Mesele bina değil eğitim''

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, Güzel Sanatlar Fakültesi Binası'nın Tınaztepe'ye taşınması kararına karşı imza kampanyası başlattı. Dünyanın değişim platformu olarak bilinen change.org'da "Mesele bina değil eğitim" başlığıyla yayınlanan bildiriye kısa sürede 6 binin üzerinde imza atıldı. Öğrenciler, mücadeleyi asla bırakmayacaklarını vurguladı 

 Mesele bina değil eğitim

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararına karşı öğrencilerin mücadelesi sürüyor. Geçici taşınma kararının gerçekçi olmadığını öne süren ve daha önce fakülte bahçesinde toplanarak eylemde bulunan öğrenciler şimdi de imza kampanyası başlattı. Dünyanın değişim platformu olarak bilinen change.org internet sitesinde 'Mesele bina değil eğitim' başlığıyla kampanya başlatan öğrenciler kısa sürede 6 bin imzayı geçti. 'Bu bir acil destek çağrısıdır' başlığıyla verilen bildiride şu ifadeler yer aldı: "Yarım yüzyıla yakın süredir Türkiye’nin ve İzmir’in kültür-sanat yaşamına büyük katkıları olan okulumuz Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yıllar önce Alsancak’tan Narlıdere’ye taşınmıştı. Şimdi de Narlıdere’de kök salmış geleneğinden koparılarak sanat eğitiminin imkânsız olduğu, rektörlük için tasarlanmış bir binaya taşınmak isteniyor. Bu düşünce, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ölüm fermanından başka bir şey olamaz. Türkiye’nin en büyük Güzel Sanatlar Fakültesi olma özelliğini taşıyan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, içinde barındırdığı 11 bölüm ve 1 enstitü ile birlikte ülkemize sanatçı yetiştiren köklü bir kuruluştur." 
DEPREM RAPORU PAYLAŞILSIN
Açıklamanın devamında, "11 bölümün bünyesindeki anasanat ve anabilim dalları müfredatı yüzde20-30 kuram, yüzde 70-80 uygulamalı eğitime dayalı ilerlemektedir. Bu yüzden her bölümün kendi ders programına uygun atölyeleri, stüdyoları, laboratuvarları ve bunlara uygun araç gereçleri vardır. Örneğin; sahnesiz tiyatro eğitimi yapılamaz, çünkü sahne bu eğitimin yüreğidir. Stüdyosu olmadan sinema eğitimi olamaz, fırınları olmadan seramik eğitimi yapmanın olanağı yoktur. Resim, grafik, heykel bölümleri için geniş alanlar, geleneksel el sanatları için dokuma tezgâhları gereklidir. Müzik Bilimleri bölümü için müzik aletlerine ve kayıt stüdyolarına gereksinim vardır. Rektörlük için projesi çizilmiş ve yapılmış olan, taşınmamızı istedikleri yapı bunların hiçbirine uygun değildir ve eğitimin sürdürülebilir olması için gerekli imkânları sağlamamaktadır. Tüm bunların yanı sıra, bizlere olduğu söylenen fakat hiçbir şekilde kamuoyuna sunulmayan, mevcut binamıza ilişkin deprem raporunun bizlerle ve kamuoyu ile açıkça paylaşılmaması kuşkularımızı artırmaktadır" denildi. 
"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"
Öğrencilerin bildirisi şöyle devam etti: "Elbette can güvenliğimiz her şeyden daha önemli fakat alternatif olarak bize sunulan yer taleplerimizi hiçbir şekilde karşılamamaktadır.  Sanat eğitiminin sürdürülmesi aynı zamanda kent hayatına katkı sunmaktır. Bu nedenle bu duruşumuz aynı zamanda bir kent hakkı savunmasıdır. Bizler, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri olarak eğitim hayatımızı sekteye uğratacak ve imkânların mevcut olmadığı rektörlük için tasarlanan binaya taşınmayı açıkça reddediyoruz. Öğrencisini ve akademisyenlerini muhatap almayan bir yönetim anlayışını kınıyoruz. Alternatif arayışlar için talep edilen önerilerin ve sanat eğitimi için gerekli şartların sağlanması konusundaki ısrarımızı da sürdürüyoruz ve bu işin peşini bırakmayacağımızı üstüne basa basa tekrarlıyoruz. Eğitim, öğrenim hakkının kısıtlanmaması ve sanatın, sanatçının korunmasının anayasal hak olduğunu belirtir, bu hakların ihlal edilmesinin suç olduğunu da tüm DEU GSF öğrencileri adına hatırlatırız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
BÜYÜKŞEHİR DEVREYE GİRMİŞTİ
Öğrencilerin direnişi sonrası konuya duyarsız kalmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin taleplerini yerine getirmek için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullanmıştı, Dokuz Eylül Üniversitesi de Soyer'e "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu binaları güçlendirme ya da yıkarak yeniden yapma konusundaki talep dilekçesi rektörlüğümüze ulaşmıştır. Binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi veya yeniden yapılmasına ilişkin süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üstleneceği ve çalışmalarını da ivedi şekilde başlatacağı resmi protokolü, Büyükşehir Belediyesi ile yapmaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz" yanıtını vermişti..
 

 
İstanbul Büyükşehir'in makam aracı bakın nerede çıktı!
 
AVM’de patlama… Olay yeri savaş alanına döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu köy İzmir’e çok yakışacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla'da Korunmaya Muhtaç ...
Urla'da plaj işgaline belediye ön
Urla Özbek Mahallesi'nde Torasan Camping Tesisi’nin girişi kapatılarak ...
Urla sporcularıyla buluştu
Urla Belediyesi'nin düzenlediği "Urla Sporcularıyla Buluşuyor" etkinliğine ...
 
Muhtarlara toplu ulaşım müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölgesel toplantıların ilkini ...
Çok güzel hareketler bunlar
Konak Belediyesi ilçenin farklı noktalarındaki spor merkezlerinde verdiği ...
Buca'da el emeği sergisi
Buca Belediyesi’nin semt evlerindeki kadın kursiyerleri, yıl boyu yaptığı ...
 
Soyer'e İzmir dosyası
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis ...
Çamdibi'nde muhteşem gece
Bornova Belediyesi ile İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü ...
Yamanlar Domatesi tezgahlara dönüyor
Karşıyaka Belediyesi, lezzetiyle ün yapan, ancak üretimi yok denecek kadar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri