ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4844
    Dolar
  • Euro
    43,7791
    Euro
  • Altın
    4.091,690
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/27°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
22 Mayıs 2024 Çarşamba - 10:04

"Polis intiharları araştırılsın" önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP’nin Emniyet Teşkilatı personelinin sorunlarının ve polisleri intihara sürükleyen nedenlerin tespit edilip çözülmesi ile polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla Meclis’e sunduğu araştırma önergesi AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 Polis intiharları araştırılsın  önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP, Emniyet Teşkilatı personelinin sorunlarının ve polisleri intihara sürükleyen nedenlerin tespit edilip çözülmesi ile polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi. Önerge, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin karşı oylarıyla reddedildi.

Önergeyi hazırlayan ve önerge üzerine konuşan CHP’nin İçişleri Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Polis intiharları sayıdan ibaret değil, polis intiharları istatistik değil. Her biri bir can, bizim evlatlarımız, bizim kızlarımız, bizim oğullarımız, yeğenlerimiz; işçi çocuğu, memur çocuğu, esnaf çocuğu, çiftçi çocuğu, içlerinden birinin anası, babası villada, yalıda oturmuyor. Bu işin vebali var” diye konuştu. Polislerin ağır çalışma koşullarına değinen Bakan,  “Polis garip, polis kimsesiz, polis sahipsiz; kurumsal olarak sahipsiz. Sendikası yok, başı sıkıştığında ona sahip çıkacak bir mekanizma yok. Tüm gelişmiş ülkelerde polis sendikası var; Kongo’da yok, Moritanya’da yok, Mozambik’te yok, bir de bizde yok” dedi.

AK Partili Özlem Zengin: “Beraber çalışalım, gruplarımızda değerlendirelim, seve seve”

AKP adına konuşan eski emniyet müdürü Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu’nun “siz samimi değilsiniz, önergenize oy vermeyiz” demesine rağmen, CHP’li Bakan’ın çağrısına AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ılımlı yanıt verdi. CHP’li Bakan’ın AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e “Beraber çözelim” demesi üzerine, Zengin söz alarak, “Murat Bakan Bey bana böyle bir öneride bulundu. Ben şunu öneriyorum: Bakın, biz bu Meclis’te ortak çok iyi işler yaptık ama o işi yapmanın bir raconu var, bir tarzı, bir üslubu var. Biz bunu kendi aramızda konuşalım, beraber ortak bir önergeyle bir şey yapacaksak bütün arkadaşlarımızla, elbette biz bunu yaparız” dedi. Bakan, “Hep beraber sahip çıkalım, hep beraber” dedi, Zengin ise, “Beraber yapalım, çalışalım, gruplarımızda değerlendirelim, seve seve” diye karşılık verdi.

Polis sendikası: “Kongo’da yok, Moritanya’da yok, Mozambik’te yok, bir de bizde yok!”

Konuşmasında polislerin neden intihar ettiğinin sorgulanmadığını ve polisin çalışma koşullarının çok ağır olduğunu belirten CHP’li Bakan şunları söyledi: “Bu polisler neden intihar ediyor? Hayatının baharında, delikanlı çağında bu mesleğe severek, isteyerek girmiş bir polis memuru neden intihar eder? Peki, emekliliği gelmiş, yirmi beş yıl görev yapmış, artık çocuklarının mürüvvetini göreceği yaşta bir emniyet müdürü neden intihar eder? Geçmişte intihar oranı en çok genç polis memurlarındaydı, şimdi genci yaşlısı, son zamanlarda emniyet müdürleri de intihar ediyor. Hiç mi merak etmiyorsunuz bu insanların derdi ne diye? Polis ya şehit olduğunda haber olacak ya intihar ettiğinde. Vatanı için canını vermekte tereddüt etmeyen, ülkesine bu kadar bağlı bu çocuklar neden kendi canlarına kıyıyorlar? Polisin çalışma koşulları çok ağır. Angaryası, ek görevi, 12/12, 12/24, onlarca mesai düzeni var, ‘İkinci bir emre kadar...’ anonsuyla başlayan, bitmek bilmeyen çalışma temposu var polisin. Ağır mobbing, amir tahakkümü, atama, tayin ve terfilerin hatırlı kişiler aracılığıyla yapılması, daha da vahimi tarikat, cemaat dengesi gözetilerek o aidiyete göre yapılması. Haftada 40 saat çalışması gereken polisin tek kuruş fazla mesai ücreti almadan haftada 59-60 saat çalışması, 130 bin polis 1’inci şark görevini yapmamışken 2’nci şark zulmü... ‘Emekli polis’ dersen perişan, çaresiz; karnını zor doyuruyor. Polis garip, polis kimsesiz, polis sahipsiz; kurumsal olarak sahipsiz. Sendikası yok, başı sıkıştığında ona sahip çıkacak bir mekanizma yok. Tüm gelişmiş ülkelerde polis sendikası var; Kongo’da yok, Moritanya’da yok, Mozambik’te yok, bir de bizde yok.”

“Sözüm var, sizleri unutturmayacağız!”

Konuşmasında intihar eden polis memurlarının geride bıraktıkları intihar notlarından örnekler okuyarak, amirleri tarafından küçük düşürülerek hakarete uğrayan ve intihar ederek hayatına son veren polis memurları Semanur, Nagehan, Mehmet Ali ve Alpaslan’ı hatırlatan Bakan, “Sözüm var, sizleri unutturmayacağız” dedi ve şunları söyledi: “Polis intiharları sayıdan ibaret değil, polis intiharları istatistik değil. Her biri bir can, bizim evlatlarımız, bizim kızlarımız, bizim oğullarımız, yeğenlerimiz; işçi çocuğu, memur çocuğu, esnaf çocuğu, çiftçi çocuğu, içlerinden birinin anası, babası villada, yalıda oturmuyor. Bu işin vebali var, bu vebale ortak olmayın, hiçbiriniz bu vebale ortak olmayın.”

 
Koç Holding'den Yapı Kredi Bankası'yla ilgili yeni açıklama!
 
Korku evi küle döndü... Kundaklama şüphesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den 'Etki ajanlığı' tepkisi... "Korku iklimi yaratacak"
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
Tasarruf konserlere uğramıyor mu?
Abdullah Çelebi yazdı
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
CHP 33 gencin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı davası için heyet görevlendirdi. ...
 
Özgür Özel: Yerinde sayanı yerinde tutmam
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yoruldum diyen, çalışıyorum olmuyor diyen, ...
CHP İzmir İl Örgütü'nde değişim... İşte görev dağılımı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il Yönetim Kurulu, il başkanı Şenol Aslanoğlu ...
Başkan Saygılı’dan CHP’li Aslanoğlu’na: ''Ucuz siyasi şov peşine düştü''
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
 
AK Partili Saygılı'dan 19 Mayıs mesajı..
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
Bahçeli: Ben olsam geri içeri alırdım!
MHP lideri Bahçeli, 28 Şubat Davası'nda tahliye edilen emekli orgeneral ...
Özgür Özel'den genel seçim mesajı
CHP Genel Başkanı Özel Saraçhane'de bugün yapılacak miting öncesinde İBB ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri