ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4386
    Dolar
  • Euro
    34,7695
    Euro
  • Altın
    2.431,220
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
29 Şubat 2020 Cumartesi - 13:38

"Tokyo Olimpiyatları yapılacak"

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin, "İzmir Spor Konferansları" adıyla ilk kez düzenlediği organizasyonun ilk konuğu olan Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Asbaşkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmeyeceğini açıkladı.

 Tokyo Olimpiyatları yapılacak

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansta Erdener, spor yöneticiliğinde kariyer planlaması, sporun değeri ve hayatımızdaki önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak davetlilere önemli mesajlar verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, Altınordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge, üniversite öğrencileri ve sporcuların izleyici olarak yer aldığı konferans öncesinde İzmir'de bu yıl ilk kez düzenlenecek Maraton İzmir sunumu gerçekleştirildi.

Uğur Erdener, konferansta kendisine yöneltilen, "Koronavirüs olimpiyatları etkileyecek mi?" sorusunu, "Herkes bu konuyla ilgili bir şeyler söylüyor. Ertelenebileceğini söyleyenler var. Şu an itibarıyla 2020 Olimpiyatları Tokyo'da 24 Temmuz'da başlayacak. Süreç takip ediliyor. Bu salgın sonsuza dek sürmeyecek. Geçmişteki tüm salgınlar gibi düşecektir. Bu daha çok kış virüsüyle oluşan bir enfeksiyon. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda koronavirüs nedeniyle erteleme söz konusu değil" şeklinde yanıtladı.

Türkiye'nin olimpiyat adaylığı konusunda 2030'a bakması gerektiğini ve bunun için ise çok iyi çalışması gerektiğinin altını çizen Erdener, "Türkiye'nin en yakın olduğu olimpiyat, İstanbul'un 2020 adaylığıydı. İstanbul çok üst düzey bir ekiple, çok iyi planlanmış çalışma yaptı. Türkiye'nin o gün içinde bulunduğu jeopolitik durum nedeniyle son anda şartlar İstanbul'un aleyhine döndü. İstanbul konuyu ciddi bir aşamaya getirmişti" diye konuştu.

"DOPİNGLE MÜCADELEDE SAVAŞIYORUZ"

Dünyadaki tüm spor organizasyonlarında doping ile tüm federasyonların mücadele ettiğini belirten Prof. Dr. Uğur Erdener, "Doping ile ilgili her gün yenilikler yapılıyor ve üst düzey teknikler geliştiriliyor. 2008 Pekin ile 2012 Londra Olimpiyatları arasında alınan numunelerde tekrar test yapıldı ve iki organizasyon arasında yüzde 10 oranında dopingli sporcu çıktı, madalyaları geri alındı. Doping ile mücadelede 44 ülke büyük mücadele ediyor. Türkiye'de 2011 yılına kadar ciddi sıkıntılar vardı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki anlaşmalar sayesinde dopingin önünde dimdik bir şekilde duruyoruz. Sporcular sürekli izleniyor. Yarışma içi ve dışında periyodik numuneler alınıyor" yorumu yaptı.

23 YIL FEDERASYON BAŞKANLIĞI

Spor yöneticiliğine okçuluk il temsilciliği ile başladığını belirten Erdener, yaşamından kesitler verdiği konuşmasını şu şekilde noktaladı:

"23 yıl boyunca okçuluk federasyonu başkanlığı yaptım. Bu dönem içerisinde okçuluk branşı, yok denecek bir düzeydeydi. Buna konsantre oldum ve ilk olarak ünlü İtalyan Antrenör Mario Codispoti'yi göreve getirdik. Okçuluk branşını yeniden düzenleyerek büyük aşama kaydettirdik. Bu süreç içerisinde Dünya ve Avrupa şampiyonları, olimpiyat sporcuları çıkardık. Sürekliliğin olduğu yerde her zaman başarıda ortaya çıkıyor. Uluslararası organizasyonlarda başarı, uzun soluklu mücadeleye bağlıdır. Türk pasaportuyla sporcu olarak başarılı olamazsın söylemi yanlış. Uluslararası sporda kimse sizi elinizden tutup bir yere getirmez. Türk pasaportuyla önce siz ne yaptınız, ne kadar hizmet ettiniz onu bir sorgulamalısınız."

 

 
Göçmenlere fırtına engeli... Basmane bomboş kaldı!
 
Göztepe Palut'la golcü oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemenspor zorlu deplasmanda
TFF 1. Lig'de son maçlarda Osmanlıspor ve Adana Demirspor'a yenilerek ...
Altay-Altınordu kozlarını paylaşıyor
TFF 1. Lig'de Play-Off mücadelesi veren Altay yarın İzmir derbisinde alt ...
Arkasspor Başkent'te galibiyet arıyor
CEV Kupası çeyrek final ilk maçında hafta içi deplasmanda Galatasaray ...
 
Altay deplasmanda kayıp
TFF 1. Lig'de 2-0 öne geçtiği Bursaspor deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ...
Pınar Karşıyaka tam gaz
ING Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında evinde Gaziantep Basketbol'u ...
Göztepe'ye savunma uyarısı
Süper Lig'de pazartesi günü düşme hattında yer alan Hes Kablo Kayserispor'a ...
 
Altay galibiyeti kaçırdı
TFF 1. Lig'de geçen hafta evinde Adanaspor'u 3-1 ile geçen Altay, kendisi ...
Göztepe ilki başarmak istiyor
Süper Lig'de pazartesi günü kümede kalma mücadelesi veren Hes Kablo Kayserispor'a ...
Uğur Erdener İzmir'de...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 28 Şubat’ta Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri