ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
12 Aralık 2023 Salı - 12:10

"Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş İçin Ortaklık" projesi yola çıktı

Karşıyaka Belediyesi, Polonya’nın Gdynia Belediyesi ile Ege Orman Vakfı paydaşlığında yürütülen “Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş İçin Ortaklık” projesinde bir yıl sürecek çalışmalar yoğun bir programla başladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Tüm çabamız, kentimizde sıfır karbon hedefine ulaşmak için ‘ikiz dönüşümü’ gerçekleştirmek; yani yeşil dönüşümü dijital dönüşüm ile birlikte sağlamak ve geliştirmektir” dedi. 

 Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş İçin Ortaklık  projesi yola çıktı

İklim değişikliği nedeniyle benzer risklere maruz kalabilecek iki kıyı kenti Karşıyaka ve Gydnia (Polonya); Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme (Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme) çağrısıyla bir araya geldi. Yerel yönetimlerin kapasitelerini güçlendirmek ve kentleri iklim krizine karşı dirençli hale getirmek üzere, “Yeşil Bir Gelecek için İkiz Dönüşüm Ortaklığı” başlıklı bir proje hazırlandı. Karşıyaka Belediyesi, Gdynia Belediyesi ve Ege Orman Vakfı’nın ortak, Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iştirakçi olduğu proje; Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan yaklaşık 100 bin Euro hibe desteği almaya hak kazandı. Hibe bütçesinin proje ortakları ile birlikte proje çıktılarının hayata geçirilmesi için kullanılacağı belirtildi. 

PROJENİN KOORDİNATÖRÜ KARŞIYAKA
Karşıyaka Belediyesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği projede çalışmalar, 1 Kasım 2023 tarihinde başlatıldı. Projede görevli Karşıyaka ekibi, Ankara’da üç gün süresince ‘Hibe Yönetimi ve Görünürlük’ eğitimi aldı. Bugüne kadar Karşıyaka Belediyesi, paydaşları Gdynia Belediyesi ve Ege Orman Vakfı ile birlikte 7 hazırlık ve bilgi paylaşımı toplantısı düzenleyerek proje takvimindeki iş paketlerinde tanımlanan faaliyetlerine başladı. Projenin ilk izleme toplantısı da 8 Aralık’ta Karşıyaka’da yapıldı. Teknik Destek Ekibi ve Türkiye Belediyeler Birliğinden izleme uzmanları, Karşıyaka Belediyesi ve Ege Orman Vakfı’nın proje ekipleri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Bugüne kadar yapılan hazırlıklar ve faaliyetler paylaşıldı, öneriler konuşuldu.

YEREL PLANLAR İÇİN DİJİTAL ARAÇLAR
Proje çerçevesinde iki kentte birlikte ya da eş zamanlı olarak yapılacak çalışma ve uygulamalarla; iklim değişikliği konusunda yerel planların hazırlanması ve izlenmesi için dijital araçlar geliştirilmesi, bunların karşılıklı adaptasyonunun sağlanması ve teknik bilgi aktarımı yapılması amaçlanıyor. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumların iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusunda dönüşümünü desteklemeye yönelik iyi uygulamaların paylaşımını sağlayacak, diğer yerel yönetimlerin yararlanabileceği bütüncül bir modelin altyapısının oluşturulması hedefleniyor.

HEDEF YEŞİL GELECEĞE DİJİTAL DÖNÜŞÜM İLE BİRLİKTE ULAŞMAK
Proje hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Yaklaşık 1000 başvuru yapılan Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı’nda Karşıyaka Belediyesi olarak koordinatörlüğünü yaptığımız “Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş İçin Ortaklık” projesi ile hibe almaya hak kazanan 26 proje arasında yer aldık. Paydaşlarımız Gdynia Belediyesi ve Ege Orman Vakfı ile birlikte bir yıl boyunca iş birliği içinde çalışmalar yapacağız. Bu projeyle yerel yönetimlerimizin kapasitelerini artırmayı, Türkiye ve Polonya'daki şehirlerimiz arasında iklim ve çevre eksenindeki diyalogu güçlendirmeye katkı sunmayı hedefliyoruz. Yapacağımız çalışmalarla iki kent arasında, iklim değişikliği uyum eylemleri ve akıllı şehir dijitalleşme uygulamaları kapsamında bilgi ve tecrübe aktarımı gerçekleştireceğiz. Gençlerin sürdürülebilirlik alanındaki farkındalığını artıracak eğitim programlarının geliştirilmesi sağlayacağız. İki kentin belediye personeline yönelik teknik eğitimlerin düzenlenmesi de özel amaçlarımız arasında yer alacak. Tüm çabamız, kentimizde sıfır karbon hedefine ulaşmak için ‘ikiz dönüşümü’ gerçekleştirmek; yani yeşil dönüşümü dijital dönüşüm ile birlikte sağlamak ve geliştirmektir” diye konuştu.

 
İzmir’den Hatay’a kırtasiye seti, bot ve mont desteği
 
Bayraklı’da 16 branşta Basamak kursları başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den Hatay’a kırtasiye seti, bot ve mont desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 ili etkileyen 6 Şubat’taki Kahramanmaraş ...
İzmir’de çocuklar 12D sinema keyfi yaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dezavantajlı mahallelerde oluşturduğu ...
Başkan Günel mahalle meclisleri sözcüleriyle bir araya geldi
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Kent Konseyi Mahalle Meclisleri ...
 
Başkan Günel: "Şiddet kabul edilemez"
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası ...
BİSİM’e elektrik geliyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisikletin yaygın olduğu birçok dünya kentinde ...
Torbalı'ya katlı pazaryeri geliyor...
Torbalı Belediyesi, kent meydanı inşaatı nedeniyle geçici olarak başka ...
 
Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı Sempozyumu afet temasıyla düzenlenecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ...
Başkan Engin'den Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi'nde inceleme...
Narlıdere’nin yeni yaşam merkezi Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ndeki çalışmaları ...
Gaziemir’de sindirim sistemi sağlığı ele alındı
Gaziemir Belediyesi ve Sağlıklı Yaşıyoruz platformu iş birliğinde düzenlenen “Sağlıklı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri