ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5186
    Dolar
  • Euro
    34,9291
    Euro
  • Altın
    2.431,340
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
22 Eylül 2023 Cuma - 16:59

1. İzmir Basın Kampı: Gazeteciler İzmir’de buluşuyor

İzmir Seferihisar’da “Yol Arıyoruz” temasıyla düzenlenen Basın Kampı’na 100’e yakın gazeteci katılacak ve dört gün boyunca önemli etkinlikler gerçekleştirilecek.

1. İzmir Basın Kampı: Gazeteciler İzmir’de buluşuyor

Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği’nin (BAMAD), İzmir Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde “Yol Arıyoruz” temasıyla düzenlediği 1. İzmir Basın Kampı 28 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılıyor. İsmail Küçükkaya, Özlem Gürses ve Nihat Sırdar gibi birçok ünlü gazeteci ile medya alanında örgütlü kurumların temsilcilerini, çok sayıda akademisyen ve gazeteciyi bir araya getiren buluşmaya, başta İzmir ve İstanbul olmak üzere pek çok kentten gazeteciler katılıyor. Buluşma kapsamında söyleşiler, forumlar, atölyeler ve kültürel etkinliklerin yanı sıra bazı televizyon kanalları canlı yayınlar da gerçekleştirecek. Basın Kampı’nın kapanışı ise radyocu Nihat Sırdar’ın katılımıyla Sığacık sahilde halka açık olarak yapılacak. Radyocu Nihat Sırdar, 90'lı yılların en sevilen şarkılarına nostaljik bir yolculuk yapmak isteyenlere Seferihisar sahilinde unutulmaz bir DJ Performansı sunacak.

“YA BİR YOL BULACAĞIZ, YA BİR YOL AÇACAĞIZ”

Gazetecilik için bir “yol aramak” üzere BAMAD tarafından düzenlenen İzmir Basın Kampı, "İyi habercilik için yeni yolları, yeni biçimleri, yeni sesleri konuşacak, çözümleri birlikte yaratacağız. Basılı gazeteden yapay zekaya uzanan bir zenginlikte deneyimlerimizi paylayacağız" sözleriyle tanıtılıyor.  Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Basın özgürlüğü için Seferihisar’da bir araya gelinecek olması fikrinin kendilerini çok heyecanlandırdığını” belirterek, Basın Kampı ile ilgili şunları söyledi: “Basın özgür olmadan, hiçbirimiz özgür olamayız. Böyle bir arayışın ev sahibi olmaktan çok mutluyuz. İçeriğine, katılımcılara karışmıyoruz. BAMAD bizim ev sahipliğimizde özgür bir platform yaratıyor. Şimdiden fikrini ortaya koyacak olan tüm basın mensuplarının yüreğine sağlık diyorum. Dilerim bu kampı gelenekselleştiririz; beşincisi, onuncusu olur.”

BAMAD Genel Başkanı Ümit Kartal da, kampın Seferihisar’da yapılmasının simgesel önemine dikkat çekerek, Seferihisar’daki Teos kentinin antik çağda fikirleri yüzünden baskıya uğrayanların sığınma yeri olduğunu hatırlattı. Ana tema olarak “Yol Arıyoruz” dediklerini ifade eden Kartal, kampta 4 gün boyunca özgür bir tartışma ortamı yaratılacağını ve ortak akıl ile yeni yollar, yeni fikirler ortaya konacağını vurguladı. Kampın bileşiminde gazeteciler, akademisyen ve kurum temsilcilerinin yer aldığını söyleyen Kartal, “Biz gazetecilik yapabilmek, özgürce gazetecilik yapabilmek için kendimize yolla arıyoruz. Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” dedi.

BASILI GAZETEDEN YAPAY ZEKAYA: SÖYLEŞİLER, FORUMLAR, ATÖLYELER...

4 gün sürecek olan Basın Kampı’nda 30’a yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Adasu Akın “Babıali Sofrası” etkinliğinde özel bir dinleti sunacak, stand-up sanatçısı Seda Cabi “Çok düzgün bir kız” performansını sergileyecek. Buluşma etkinlikleri çerçevesinde Gökmen Ulu’nun “Komünist Osman” belgeseli de Sığacık Kaleiçi’nde halka açık olarak gösterilecek. İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Aydın, Antalya, Muğla, Gaziantep, Trabzon, Artvin, Tekirdağ ve daha pek çok kentten gazetecilerin katılacağı Basın Kampı’nda, onlarca medya kurumundan 100’e yakın gazeteci bir araya gelecek.

Kampa katılacak kurum temsilcileri arasında Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Çağdaş Gazeteciler Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Akbaş, TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, ÇGD Eskişehir Şube Başkanı Meltem Karakaş yer alırken, çok sayıda uzman akademisyen ve gazeteci de kamptaki etkinliklerde yerini alacak. Ünlü gazeteci İsmail Küçükkaya ve medyanın duayen isimlerinden Prof. Haluk Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladıkları özel bir söyleşi formu ile kampta olacak.

Etkinliklerin büyük çoğunluğunun etkileşimli olarak gerçekleşeceği buluşmada forumlar özel bir önem taşıyor. “Yerel Medya İçin Alternatif Deneyimler”, “Medya ve Örgütlenme”, “Yerelden Ulusala, Ulusaldan Yerele Öneriler”, “Ne İzliyoruz, Ne Dinliyoruz, Ne Okuyoruz?”, “Gazeteler Neden Okunmuyor?”, “Sosyal Medya Bataklık Mı, Uçsuz Bucaksız Derya Mı?”, “Kadın Gazeteciler Buluşması” gibi başlıklarla pek çok forum düzenlenecek. Forumlara Türkiye Gazeteciler Sendikası, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Basın Konseyi gibi kurumlardan temsilciler katılacak, yerel ve ulusal medyadan gazeteciler forumlarda konuşmalar yapacak. Prof. Dr. Haluk Şahin, Prof. Dr. Erkan Saka ve Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu’nun özel söyleşi ve atölyelerle katılacağı kampta medyanın geleceği ve olanaklar ile ilgili önemli tartışmalar da yürütülecek.

GECE SOHBETLERİ VE CANLI YAYINLAR

Basın Kampı’nda “Gece Kahvesi Sohbetleri”yle deneyim aktarımları ve özel sohbetler de gerçekleştirilecek. Kazım Kızıl, “Toplumsal Mücadeleler, Video Haberciliği ve Belgeselcilik” üzerine konuşacak, Barış İnce “Gazetecilik ve Edebiyat”, Gökmen Ulu “Gazeteciler ve Cezaevi: Silivri Soğuk Mu?” başlıklı sohbetler düzenleyecek.

Deutsche Welle’den Elif Yalaz ve Artı TV’den Onur Öncü, Mustafa Kara moderatörlüğünde Almanya’da gazeteci olmayı anlatacak. Ayrıca Ekoloji gazetecileri Eren Dağıstanlı, Oben Ulu, Özer Akdemir ve Filiz Yavuz’un katılımıyla “Doğa Talanı ve Aktivist Gazetecilik” tartışılacak. Levent Özen ve Murat Atilla “Yeni Dönem Mevzuatları ve Yerel Medyada Dijitalleşme”yi anlatacak. Datça Belediyesi’nden Sosyal Medya Uzmanı Osman Akın’ın gündeminde ise “Yapay Zeka” var. Can Ertuna ise “Çatışma Bölgelerinde Gazetecilik” üzerine konuşacak.

Tele 1, Artı TV, Bir TV, Can Radyo, KRT TV ve bir çok sosyal medya hesabı kamptan yayınlar gerçekleştirecek, kampta programlar çekecek. Tele 1 Televizyonu’nun kamptan yapacağı özel canlı yayınlar arasında Namık Koçak’ın “Forum Haftasonu” programı da bulunuyor.

KAPANIŞ KONSERİ, ÖDÜLLER VE SONUÇ BİLDİRGESİ

Seferihisar Belediyesi’nin ev sahipliği, Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD) tarafından düzenlenen 1. İzmir Basın Kampı çok özel bir kapanış gecesiyle veda edecek. Özlem Gürses ve Çelik Özdemir’in sunacağı kapanış etkinliğinde Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve BAMAD Genel Başkanı Ümit Kartal’ın konuşmalarının ardından Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları ödülleri sahiplerini bulacak. Bu yıl Basın Özgürlüğü Ödülü Barış Pehlivan ve Merdan Yanardağ’a, Medya Araştırmaları Ödülü ise Haluk Şahin ve Tolga Çevikel’e verilecek. Kapanış etkinliğinde Doç. Dr. Ceren Sözeri, Hakkı Özdal ve Murat Atilla tarafından kaleme alınan, 1. Basın Kampı Ortak Deklarasyonu da okunacak.

1 Ekim Pazar günü saat 21.00’de başlayacak kapanış konserinde, radyocu Nihat Sırdar, “90’lar Kafası” adıyla bir DJ Performansı sergileyecek. Akarca Plajı Futbol Sahası’ndaki konser halkın katılımına açık olacak.

 

 
Bombalı eylem hazırlığındaki DEAŞ'lılar İzmir'de yakalandı!
 
Seferihisar'da "Seçim Haberciliği" eğitimi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bombalı eylem hazırlığındaki DEAŞ'lılar İzmir'de yakalandı!
İzmir'de geçtiğimiz günlerde kritik bir operasyona imza atıldı. Bombalı ...
Deprem bölgesindeki üniversiteler hakkında yeni karar!
Deprem bölgesindeki üniversiteler ve öğrencileriyle ilgili yeni kararlar ...
İZSU'dan Özlale'ye videolu ''körfez'' yanıtı!
İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ümit Özlale'nin ...
 
Selçuk'taki JES girişiminde yeni gelişme!
RAMA Enerji adlı şirketin İzmir'in Selçuk İlçesi'nde 6 adet sondaj kuyusu ...
Belediye başkanı 80 metre yükseklikte mahsur kaldı!
Artvin'de Yusufeli Barajı'na belediye tarafından yaptırılan 1 kilometrelik ...
THY uçağı taksi yolundan çıktı!
Antalya-Perm seferini yapan THY uçağı inişi tamamladıktan sonra bilinmeyen ...
 
Tutuklanan liselinin ifadesi ortaya çıktı!
İstanbul'da Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerde ...
İzmir'de 5 bin 544 uyuşturucu hap ele geçirildi!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, taksideki 2 şüpheliden 5 bin 544 sentetik ecza ele geçirildi.
Akşener: Levent Gültekin’i mahkemeye vereceğim!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gazeteci Levent Gültekin'in Akşener'in ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri