ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5919
    Dolar
  • Euro
    34,8601
    Euro
  • Altın
    2.504,820
    Altın
  • Bist-100
    9.680,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
10 Ekim 2022 Pazartesi - 11:33

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenler İzmir'de anıldı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara'da 10 Ekim 2015'te terör örgütü IŞİD'in yaptığı katliamda hayatını kaybeden 103 kişiyi andı. Alsancak Gar karşısındaki 10 Ekim Anıtı önünde yapılan anma töreninde "7 yıldır unutmadık, unutturmayacağız. Bu vahşi katliamı yapanlar da yaptıranlar da mutlaka bedelini ödeyecektir" açıklaması yapıldı. Katliamda yaşamını yitiren Mesut Mak'ın eşi Evrim Mak "Ben artık iyileşmek istiyorum. İyileşebilmek için de adalet istiyorum" dedi.

10 Ekim Katliamı nda hayatını kaybedenler İzmir de anıldı

SONKALEİZMİR-İzmir'de sendikalar, sivil toplum örgütleri, odalar ve siyasi partilerin katımıyla oluşturulan İzmir Emek Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybedenleri anmak için Alsancak Gar önünde toplandı. Garın karşısındaki 10 Ekim Anıtı'na yürüyen kalabalık, "Katillerden hesabı emekçiler soracak, "Onlara sözümüz, barış olacak", "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı.

Anıt önünde katliamda hayatını kaybeden 103 kişinin fotoğraflarının yer aldığı "10 Ekim'i unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart açıldı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra 10 Ekim Derneği Başkanı Mustafa Özdağ, vefat edenlerin isimlerini okudu.

"GÖZYAŞLARIMIZ AYNI RENK"

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına "7 yıldır unutmadık, unutturmayacağız" başlıklı basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Açıklama şöyle:

"Bundan tam 7 yıl önce, baskı ve sindirme politikaları üzerine kurulu saltanatlarını sürdürmek isteyenler, Diyarbakır ve Suruç’un ardından 10 Ekim 2015’te Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingini kana buladılar. 104 canımız hunharca katledildi. Katliamın ardından bugüne kadar tek bir kişi bile  istifa etmedi ve tek bir sorumlu dahi mahkemelerde hesap vermedi. Katillerin kim olduğunu anlamak için katliamın kimleri ve neyi hedeflediğini görmek yeterli oldu. Katliamı planlayanlar, katliama engel olmayıp destek verenleri, katliamın ardından ambulans yerine TOMA gönderenleri, yaralılara ve kitleye gazla saldıranları ve onları yönlendirenleri asla ama asla unutmayacağız! 7 yıl önce ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her köşesine acı düştü. Ama göz rengimiz ne olursa olsun gözyaşlarımız her zamanki gibi aynı renkti. Ağıtlarımız hangi dilde yakılırsa yakılsın hep aynı acıyı anlattı. Bu ülkede barış istemenin bedelinin ağır olduğunu biliyorduk ki bu bedeli 104 canımızla ödedik!

"ER GEÇ KATİLLER KAYBEDECEK"

Bu vahşi katliamı yapanlar da yaptıranlar da mutlaka bedelini ödeyecektir. Barış isteyenleri kana bulayanlar, barışı katledenler bu ülkenin aydınlık geleceğini bombalayanlar er ya da geç hesap verecektir! Bu katiller her ne yaparlarsa yapsınlar saltanatları yıkılacaktır! Kalleşçe vurarak, öldürerek, bizi kardeşlikten-barıştan vazgeçireceğini sananlar bilsin ki ağıtlarımızla, gözyaşlarımızla, acılarımızla ve umutlarımızla birleşmeye devam edeceğiz. 10 Ekim’de yitirdiğimiz güvercinlerimizi anarken şunu bir kez daha hatırlatalım ki; barış içinde, eşitçe, özgürce, insanca yaşanan bir ülke için mücadele etmek, 10 Ekim’de yitirdiğimiz barış güvercinlerimize borcumuzdur. Er ya da geç, katiller kaybedecek, emekten, barıştan ve demokrasiden yana olan bizler kazanacağız. Biz İzmir Demokrasi Güçleri olarak ne yaşadığımız coğrafyada ne de dünyanın herhangi bir coğrafyasında katliam, savaş ve zulüm istemiyoruz. Biz emek, barış, demokrasi ve eşitlik değerlerinin hakim olduğu bir toplumdan yanayız. Bu nedenle yaşasın emek, yaşasın barış, yaşasın tam demokratik bağımsız bir Türkiye."

"BEN HİÇ İYİ DEĞİLİM, İYİLEŞMEK İSTİYORUM"

Anma töreninde Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin yakınları da konuştu. Vefat eden Mesuk Mak'ın eşi Evrim Mak şunları söyledi:

"Ben hiç iyi değilim, iyi de olmayacağız. 7 yıldır ne yaşadığımızı biz biliyoruz. 7 Haziran'la 1 Kasım arasında ülkemizde kaos ortamı yaşanmaya başlamıştı. Şu an yine seçimler yaklaşıyor ve ben korkuyorum. Hangimizin başında bombalar patlayacak diye. İktidar uğruna gözünü kan bürümüş birileri bizi canlarımızdan etti. Anneleri evlatsız bıraktılar. 7 yaşındaki Deniz kızım babasız kaldı. Bunun acısını asla unutmayacağım. Neden gittiler? Her gün ölüm haberleri oluyordu. Bu ölüm haberleri insan olanın ciğerini yakar. Evladının parçalarını eteğinin üzerine toplayan bir anne vardı bu ülkede. Biz insan olarak bunlar olmasın demek için gittik. Burada polis arkadaş demeyeceğim. Sizler bizim arkadaşımız olmayacaksınız. Mesut'lar sizin için de gitti. Sizin tabutlarınızın başında evlatlarınız ağlamasın diye de gitti. Adalet için bu kadar ölümler olmasın diye gittiler. Barış için gittiler. Barış kelimesinin bu kadar ağır bedel olacağını tahmin etmezdim. O da yetmedi, orada yaralılarımızın üzerine gazlar sıkıldı. Birinci yıl anmasında onu da yaşadım. Anma için gittiğimiz yerde üzerimize gaz sıktılar. O gün yerine getirmedikleri görevleri sonrasında bizim üzerimizde yaptılar. Devlet yetkilileri 'O alan bizim güvenlik çemberimizin dışında' diyorlar. Anlayamıyorum. İki İŞİD'li ellerini kollarını sallaya sallaya üzerlerinde bombayla nasıl geldiler? Bu soruların cevabını neden alamıyoruz? Kimse cevap veremiyor. Ben artık iyileşmek istiyorum. İyileşebilmek için de adalet istiyorum."

"BİZE SAHİP ÇIKIN"

Katledilen Dilan Sarıkaya'nın babası İzzet Sarıkaya ise "Biz acımızı orada gömdük, şimdi mücadele günü. Mahkemelerde bizi yalnız bırakmayın. 12'nci ayın 27'sinde bir mahkememiz daha var. Bize sahip çıkın. Geçmişte Roboski'ye sahip çıkamadık. Ankara oldu, Suruç oldu, Çorlu kazası oldu. Bunlara sahip çıkamadık" diye konuştu.

 

 
Jet Fadıl'ın Didim'deki oteli satışa çıkarıldı!
 
Çömlek Festivali'ne muhteşem final!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jet Fadıl'ın Didim'deki oteli satışa çıkarıldı!
Binlerce kişiden para toplayıp projeleri tamamlamayan Jet Fadıl lakaplı ...
İzmir'deki 5 hastane kapanacak mı?
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin ...
Twitter'da RT'ye 3 yıla kadar hapis cezası!
Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, şu sıralar Meclis'te görüşülmeye devam ...
 
Pedallar sürdürülebilir yaşam için
Piri Reisli öğrenciler İnciraltı’nda düzenlenen geleneksel bisiklet şenliğinde ...
Ölüme götüren son mesaj!
İstanbul Beylikdüzü'nde alışveriş merkezinin terasında bekleyen Kader ...
İzmir'e turist akını!
İzmir'e gelen yabancı turist sayısında, pandemi öncesi döneme göre bu ...
 
Cem Yılmaz’dan Boğaziçi Üniversitesi tepkisi!
Komedyen Cem Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının her yıl düzenlediği ...
Kedi satan vekil kızı TOKi’ye atandı!
AK Parti Kütahya eski Milletvekili Hüsnü Ordu’nun Kütahya Belediyesi’ne ...
İzmir'de devrilen traktörün sürücüsü öldü!
İzmir'in Kiraz ilçesinde traktörün devrilmesi sonucu yaralanan sürücü hastanede hayatını kaybetti.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri