12 ülkede operasyon; 60 kişi Türkiye’ye getirildi!
İçişleri Bakanlığı, farklı suçlardan haklarında arama kararı bulunan 60 kişinin 12 ülkede yakalanarak Türkiye'ye iade edildiğini açıkladı. Şüphelilerin 16'sının kırmızı bültenle uluslararası düzeyde, 44'ünün ise ulusal düzeyde arandığı belirtildi.
- | Son Kale İzmir
İçişleri Bakanlığı, uluslararası ve ulusal düzeyde aranan 60 kişinin yürütülen operasyonlarla yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.
Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri ile KOM, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları, Siber, Asayiş ve TEM daire başkanlıklarının koordineli çalışmaları sonucunda, yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şüphelilere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.
Operasyonlarda, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan 16 kişi ile ulusal düzeyde aranan 44 kişi olmak üzere toplam 60 kişi yakalanarak Türkiye'ye iade edildi.

43 kişi Gürcistan'dan getirildi
Bakanlığın açıklamasına göre şüphelilerin 43'ü Gürcistan'da, 5'i Yunanistan'da, 2'si Almanya'da, 2'si Birleşik Krallık'ta yakalandı. Diğer şüpheliler ise Bulgaristan, Karadağ, Polonya, Sırbistan, Ermenistan, İsviçre, Romanya ve Rusya'dan Türkiye'ye getirildi.
Cinayetten uyuşturucu ticaretine, dolandırıcılıktan terör suçlarına
Türkiye'ye iade edilen kişilerin; kasten öldürme, yağma, uyuşturucu madde kullanma ve ticareti, ruhsatsız silah ve mermi satın alma, hükümlü veya tutuklunun kaçması, kamu malına zarar verme, resmi belgede sahtecilik, yaralama, dolandırıcılık, hırsızlık, tasarlayarak öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit ve şantaj gibi suçlardan arandığı bildirildi.
Listede ayrıca Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, göçmen kaçakçılığı kapsamında değerlendirilen suçlar, konut dokunulmazlığının ihlali, askeri yasak bölgelere girme, cinsel saldırı, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ve silahlı terör örgütüne üye olma suçları da yer aldı.

YORUMLAR
Yorum Yap